FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAŢIONALA

Efectul Euro

Articol de - Publicat sambata, 05 iulie 2008 00:00

Cotele “tricolorilor” suferă din cauza prestaţiei modeste a “naţionalei” României la turneul final.

Visele “tricolorilor” de a se trans­fera după turneul final la cluburi importante de pe continent s-au spulberat după pres­­taţia modestă din “Grupa mor­ţii”. Campionatul European le-a în­cur­cat socotelile majorităţii fot­ba­liş­tilor români, care n-au vrut să-şi negocieze viitorul înaintea începerii competiţiei în speranţa că vor impresiona în Elveţia şi astfel le va creşte cota.

Contra refuzat de Catania

Cosmin Contra nu s-a grăbit să-şi prelungească înţelegerea cu Ge­tafe, iar acum se vede refuzat de stră­ini şi ofertat de Dinamo şi Poli Ti­mişoara.

“Este adevărat că am primit o propunere de a-l trans­fe­ra pe Contra la Catania, dar nu ne in­te­resează. La 32 de ani, Contra nu intră în strategia clubului nostru”, a declarat Pietro Lo Monaco, ad­mi­nis­tratorul delegat al grupării ita­li­e­ne, care l-a achiziţionat zilele tre­cu­te pe Nicolae Dică, cu două mi­li­oa­ne de euro, cu un milion mai pu­ţin decît cerea Gigi Becali pe ata­cant înainte de Euro 2008.

La loc comanda!

O categorie aparte o reprezintă “tricolorii” aflaţi sub contract, dar care ar fi vrut să schimbe echipa pe salarii mai mari. Monitorizat de Sampdoria sau PSV Eindhoven, Gabriel Tamaş este dispus să con­ti­nue în cele din urmă la Auxerre, de­cît să dea curs ofertei de la Rapid.

La fel şi Ciprian Marica. Hotărît să plece de la VfB Stuttgart, la finalul sezonului trecut, vîrful de 22 de ani şi-a reconsiderat atitudinea după ce n-a jucat deloc la Euro 2008.

“Stuttgart ar fi vrut să-l cum­pere pe brazilianul Sabis de la Betis Sevilla, dar nu poate fiindcă e clar că Marica va rămîne”, susţine jurnalul Stuttgarter Nachrichten.

În aceeaşi situaţie e şi Răzvan Raţ, care şi-a reluat pregătirile cu Şah­tior Doneţk, deoarece cluburile ca­re îl curtau înainte de Euro 2008 nu mai sînt dispuse să dea pe el 6 mi­lioane de euro, cît cer ucrainenii. Şi Cociş spera să ajungă la Stan­dard Liege, noua echipă a lui Bölöni.

Declaraţia zilei: Victor Becali, impresar FIFA

“Nu pot spune de acum că Euro le-a scăzut cota fotbaliştilor români. Perioada de transferări nu s-a încheiat încă şi mai pot apărea surprize”

“Jucătorii din România nu pot pleca pe sume mai mari de trei milioa­ne de euro la ora actuală”
Mircea Sandu preşedinte FRF

Doar doi transferaţi

Pînă acum s-au transferat doar doi “tricolori” care au participat la Euro 2008, Nicolae Dică (Catania/Italia) şi Florentin Petre (Terek Groznîi/Rusia). Un caz special îl reprezintă Cosmin Moţi, care, deşi nu a jucat la turneul final, a fost acontat de Lazio Roma. Fundaşul central Dorin Goian este aproape de a trece la Dinamo Kiev, dar nu pentru 5 milioane de euro, cît cere Steaua, ci cu unul mai puţin.

Surpriza lui Moratti?

Cristi Chivu ar pu­tea avea parte de o surpriză la nun­ta de du­mi­ni­că. Despre ce este vorba? Pa­tro­nul lui Inter, Massimo Moratti (foto), ar putea veni pentru cîteva ore, cu un avion, special ca să fie alături de Cristi, unul dintre jucătorii săi preferaţi. În schimb, e puţin probabil ca alţi colegi de la Milano să ia parte la eveniment, toţi fiind plecaţi în vacanţă, la fel ca şi noul antrenor, Jose Mourinho. Nici Adrian Mutu nu va ajunge la evenimentul găzduit la Palatul Ştirbei, jucătorul Fiorentinei fiind în America.

13 transferuri după cel mai slab euro

Cota “tricolorilor” n-a suferit atît de mult, cum suferă după Euro 2008, nici după participarea catastrofală de la Euro ‘96, cînd România a terminat grupa cu zero puncte. După turneul final din Anglia, s-au transferat 13 jucători, care aveau însă în spate CM ‘94.

Citește și:

Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Nationala
Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (4)
 •  05 Iulie 2008, 12:23

ASA SE INTAMPLA ATUNCI CAND CALCULEZI AIUREA.PENTRU A REUSI SA IMPRESIONEZI PE CINEVA TREBUIE SA ITI DAI SILINTA.JUCATORII ROMANI NU AU FACUT-O SI ACUM CULEG ROADELE UNEI ANUMITE INFATUARI.E BINE CA RECUNOASTEREA PRESTATIEI LOR LA ACEST EURO O FAC SI ALTII DECAT SUPORTERII ALTFEL S-AR FI PLANS CA SUPORTERII NU-I APRECIAZA.POATE VA FI O LECTIE PENTRU EI SI PENTRU CEI CARE VOR VENI IN CONTINUARE LA LOT.DE ACORD CU GABRIELA:NU NE MAI INTOXICATI CU NUNTA ASTA.SI ALTII SE INSOARA ANUL ASTA.LASATI-NE

 •  05 Iulie 2008, 12:10

Cat imi place! "Tricolorii" au fost atat de nesimtiti incat sa ne reproseze ca nu ii apreciem "la adevarata lor valoare" pentru prestatia lor jenanta la Euro. Iata ca acum vor fi afectati la transferuri si salarii de terti, aprecierea facand-o oameni care nu pot fi acuzati ca sunt suporteri ai Romaniei. Asa ca votul de blam al suporterilor va fi completat de sanctiuni pecuniare chiar de catre angajatori. Deja ma simt razbunat pentru umilinta de a fi suporter roman al echipei

 •  05 Iulie 2008, 09:19

Caderea "cotei imobiliarelor" a lovit crunt nationala! S-au tot Contra... t si nu a ajuns la un acord Mutu... al, nereusind sa rezolve "regula de trei simple": 15 facute pe din 22! De apartamente! Cel cu soare(la est) ar fi revenit boss-ului Sandu, cel de la miaza-zi(la sud) ar fi revenit celui cu de(z)legarea arbitrilor, pentru ca "apusul de soare"(al carierei) "miaza-noapte"(jocul Intunecat cu Olanda) sa fie disputate aprins de Contra si Mutu! Asta da.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează