FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO U21

Antrenorul lui Adi Petre, explicații pentru jocul modest al atacantului: „O să discut cu el”

Adrian Petre nu a arătat nimic la Euro U21 +29   FOTO
Adrian Petre nu a arătat nimic la Euro U21

Articol de GSP - Publicat marti, 30 martie 2021 22:00 / Actualizat marti, 30 martie 2021 22:31

România U21 a fost eliminată de la Euro U21, după 0-0 cu Germania U21. Laszlo Balint, antrenorul celor de la UTA, a încercat să găsească explicațiile pentru forma slabă arătată de Adrian Petre (23 de ani, atacant) la Campionatul European de tineret.

Petre a fost convocat la tineret în ultimul moment, în locul lui Valentin Costache, testat pozitiv la coronavirus. Atacantul revenit la UTA în luna februarie a evoluat pe finalul partidelor cu Olanda (1-1) și Ungaria (2-1) și titular cu Germania, 75 de minute.

Germania U21 - România U21. Laszlo Balint, despre evoluția lui Adrian Petre

„Cred că toată lumea știe potențialul lui Adi Petre, i-am spus, cei din club, că avem încredere în el și că depinde doar de el să se deblocheze. El a avut mai degrabă nereușite în ultima perioadă, a renunțat la un anumit confort financiar pentru a-și relansa cariera, asta e important. 

E firesc să sufere, încă nu are reușite. Poate ar fi putut să joace mai bine cu spatele la poartă, să se implice mai mult în dueluri cu Germania, dar eu am mare încredere că în momentul în care vor veni golurile se va descătușa. Îi lipsește bucuria, starea specifică de după marcarea unui gol. 

Din păcate, și noi, UTA, suntem într-o perioadă nefastă, nu s-a bucurat nici de victorii la UTA. Iar aspectul psihic contează foarte mult. Mai are de făcut niște pași ca să ajungă la maturitatea necesară, să se considere un fotbalist de top. 

Când a văzut că se afla pe lista lărgită pentru Euro, a fost dezamăgit, deci a trecut printr-un carusel al emoțiilor. Eu o să discut cu el, are toată încrederea noastră, a celor din club, și sper să redevină acel atacant important pentru Liga 1”, a declarat Balint în emisiunea „Digi Sport Special”.

Cele mai tari imagini din partida Germania U21 - România U21

foto: Raed Krishan/GSP
foto: Raed Krishan/GSP
foto: Raed Krishan/GSP
foto: Raed Krishan/GSP
foto: Raed Krishan/GSP
+25 FOTO

Conferință de presă Adrian Mutu, după Germania U21 - România U21 0-0

Citește mai multe știri despre partida Germania U21 - România U21:

Penalty în Germania U21 - România U21! Fotoreporterul GSP a surprins exact momentul

Germania U21 - România U21, comentat de Adrian Florea, Marius Mărgărit și Justin Gafiuc

Salvatorul Pașcanu! Două intervenții decisive pentru stâlpul din defensiva „tricolorilor”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (12)
leu.mr
leu.mr  •  31 Martie 2021, 00:39

„Cred că toată lumea știe potențialul lui Adi Petre" - e zero ! Rateaza in situatii clare...

stoichkov10
stoichkov10  •  31 Martie 2021, 06:02

"Când a văzut că se afla pe lista lărgită pentru Euro, a fost dezamăgit, deci a trecut printr-un carusel al emoțiilor. Eu o să discut cu el, are toată încrederea noastră, a celor din club, și sper să redevină acel atacant important pentru Liga 1”, a declarat Balint în emisiunea „Digi Sport Special”. a fost dezamagit? pai ce pretentii sa aiba? atacant important? numai rateuri a dat asta. Lazlo esti rupt de realitate.

radookoo
radookoo  •  31 Martie 2021, 02:07

De obicei nu prea judec jucatori si sunt intelegator cu ei. Insa nu e cazul si cu Adrian Petre. Nu cred ca vreun evenual gol sau goluri il vor descatusa. El e static, si cand se pozitioneaza in careu pe atacul nostru si cand pierde mingea. E greoi cumva. Un atacant bun si cand nu e in forma tot marcheaza 2 sau 3 goluri. Cate goluri a marcat el in ultimii 3 ani? Imi pare rau pentru el,dar cred ca trebuie reprofilat.Fundas ar face mai multa treaba,pe bune! Fizicul il poate ajuta in directia asta.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează