FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Explicații în premieră, după 20 de ani! Cum a fost „zburat” Gică Hagi de la națională: „A țipat, a făcut urât la Mircea Sandu, iar el «l-a curățat»! Nu a contat rezultatul cu Slovenia”

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 decembrie 2019 13:10

Dumitru Dragomir, 73 de ani, fost președinte al LPF și fost vicepreședinte al FRF, a dat detalii în premieră despre demiterea lui Gică Hagi de la echipa națională, din 2001, după barajul pentru CM 2002 cu Slovenia.

  • CONTEXT. Naționala României a fost prima echipă antrenată de Gică Hagi. Tricolorii au pierdut calificarea la CM 2002, după o dublă cu Slovenia, 1-2 în deplasare, 1-1 acasă. Hagi a plecat de la națională, după aceste meciuri. 

Potrivit lui Dragomir, Hagi și Mircea Sandu s-ar fi certat în Slovenia, în hotel, din niște cauze organizatorice. Mircea Sandu ar fi fost foarte deranjat de reproșurile „Regelui” și s-a răzbunat: ar fi decis să-l demită, indiferent de calificarea României la CM 2002.

„Hagi n-a fost ajutat de Federație. Eu eram acolo, eram vicepreședinte. Știu ce zic. Am jucat în spațiul iugsolav, iar Hagi l-a jignit atunci pe Mircea Sandu. Sandu și-a ieșit din fire și el și «l-a curățat» pe Hagi. E în premieră ce zic. Eu îl lăsam, nu-l dădeam afară. 

Era turul meciului cu Slovenia, din baraj. Și Hagi a venit în holul hotelului și a făcut gălăgie pentru că nu erau camerele pregătite. Conducerea a plecat de la aeroport cu o oră înaintea echipei. Noi am ajuns la hotel și ne-am dus la bar. Eram mulți oameni. Unii trebuiau să se ocupe de cazare pentru ca atunci când ajungeau jucătorii să fie totul în regulă. Ei doar să primească doar cheile, să nu stea prin holuri, înaintea meciului. Dar a fost organizarea proastă. 

Hagi avea dreptate, dar a greșit când a folosit acel ton. Când Hagi și jucătorii au venit au mai stat o oră în hol. În loc să primească direct cheia, ei au stat și au mai completat foi. Iar Hagi și-a ieșit din fire. A țipat, a făcut urât. Chiar dacă se califica, Sandu îl dădea afară”, a declarat Dumitru Dragomir la TV Digi Sport.

În barajul jucat în octombrie 2001, cu Gică Hagi aflat la prima experiență ca antrenor, România a fost eliminată de Slovenia. În tur, „tricolorii” au pierdut în deplasare 1-2, iar în retur, scorul a fost egal, 1-1. 

Match preview Viitorul-FCSB

Citește și:

SuperALIANȚA anti-Becali! Dragomir: „S-au strâns Borcea, Nețoiu și Badea pentru Dinamo. Se discută acum!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (22)
lake1001
lake1001  •  15 Decembrie 2019, 18:06

Cine si ce îl recomandă pe Hagi ca să fie antrenor? Zero performanţă ! Academia lui e zero. Vrem puţină pauză, măcar acum de Sărbători.

1177177172317584
Christian Ciuca  •  15 Decembrie 2019, 16:19

pai avea dreptate Gicuta, e normal ca si-a iesit din fire, adica ai meci decisiv de baraj si tii jucatorii pe holuri prin hoteluri, ce face stafful Federatiei, doarme, cu ce se ocupa?! evident tot ce tine de organizare/logistica trebuie sa mearga brici, nu trebuie sa ajunga antrenoru sa se ocupe de astea, ce naiba, de ce sint platiti aia in Federatie, ei ce fac toata ziua?

394966434424757
Mihai Dinu  •  15 Decembrie 2019, 17:56

G.Hagi s a enervat si a iesit din fire, a tipat, a facut urat...ceva nou? De la nationala, ca jucator s a retras dupa "rosu", la Galatasaray a scuipat un adversar golaneste meciul fiind televizat rosu, aproape la orice comferinta de presa se enerveaza, cu bancile de rezerva adverse se enerveaza, cu arbitrii, cu federatia romana de fotbal, cu federatia internationala,cu...uff am obosit! P.S. Din declaratie reiese ca au trebuit sa si completeze niste foi probabil asa erau regulele ce facem nu mai respectam nimic? Si nu a creat o stare de tensiune jucatorilor?

Vezi toate comentariile (22)
Comentează