FOTBAL  »  NATIONALA  »  ITALIA - ROMÂNIA 2-2

Florin Andone a intrat în rîndul marcatorilor "tricolori": "E un moment unic!"

Andone savurează primul gol la reprezentativa de seniori. Și ce gol!
// Foto: Alex Nicodim (Bologna)
Andone savurează primul gol la reprezentativa de seniori. Și ce gol! // Foto: Alex Nicodim (Bologna)

Articol de - Publicat miercuri, 18 noiembrie 2015 00:00

Atacantul Cordobei a înscris pe finalul partidei golul care a stabilit remiza pe un Dall'Ara populat cu aproximativ 8.000 de români.

Declarat jucătorul lunii octombrie în Segunda, Florin Andone a bifat aseară a 4-a prezenţă în echipa naţională a României. N-a fost titular, a intrat în minutul 69, în locul lui Torje, şi și-a trecut numele pe lista marcatorilor, evitînd astfel o nouă înfrîngere a "tricolorilor" în faţa Italiei.

- Felicitări, Florin! Cum a fost?
- Pentru mine, un moment unic! Nu mai jucasem niciodată împotriva Italiei, o formație importantă, de calibru, dar am reuşit să dau şi primul gol pentru naţională. Este incredibil! Am jucat cu toții jucat foarte bine, n-am fi meritat să pierdem. Pînă la urmă, egalul este corect.

- Golul tău?
- Am avut şi şansă, să fiu la locul potrivit. M-a ajutat şi Chiricheş, care a dat foarte tare cu capul, Sirigu n-a respins prea bine şi eu am fost unde a trebuit. O amintire de neuitat.

- Au venit foarte mulţi români să vă încurajeze.
- Nu putem decît să le mulţumim pentru asta şi sper că şi i-am răsplătit prin prestaţie, chiar dacă noi nu sîntem mulţumiţi de rezultat. Adevărul este că avem un public senzațional. Fanii au fost aproape de noi şi aştept să rămînă la fel şi la turneul final european.

"Se putea mai mult"

- Greu pe teren cu Italia?
- Normal, este o trupă de marcă, jucam la ei acasă... Ştiam că va fi aşa, însă noi am avut încredere că putem scoate un rezultat bun. Era important să vedem unde ne aflăm ca nivel şi de aceea este cu atît mai bine că am reuşit să nu plecăm de aici învinşi.

- Ai vrea să întîlnim Italia şi la Euro?
- Nu prea, Italia este tare, are istorie, mai bine dacă am evita-o în Franţa. Oricum, sîntem mulţumiţi de meciul pe care l-am făcut aici, la Bologna, deși eu cred că se putea să obţinem chiar mai mult!

- Păstrezi tricoul în care ai jucat?
- Deja nu îl mai am, am făcut schimb cu Chiellini.

- Au fost momente emoţionante la început, pentru victimele de la Colectiv, de la Paris...
- Da, este dificil să trăim asemenea momente. Dumnezeu să-i odihnească pe cei care au plecat dintre noi, iar celor care se luptă pentru viaţă să le dea putere! Sîntem alături de ei.

"O să le dau de băut colegilor pentru acest gol! E, cu siguranţă, cel mai important din cariera mea"
Bogdan Stancu, atacant România

"Mă bucur pentru rezultat. A fost un joc dur. La un moment dat, am primit o lovitură după care am rămas fără aer"
Ovidiu Hoban, închizător România

"Sînt puţin nemulţumit de joc, în ciuda rezultatului pozitiv. Eu spun că puteam mai mult"
Răzvan Raţ, căpitan România

"Sînt foarte fericit pentru debutul meu la «naţională». Important e să evoluez bine şi pe viitor pentru a prinde lotul la turneul final"
Steliano Filip, fundaş România

"Sînt puţin supărat, pentru că, atunci cînd joci aşa cum am făcut-o noi, trebuie să închei meciul, să reușești lovitura de grație"
Stephan El Shaarawy, atacant Italia

"Aveţi o echipă foarte frumoasă, Tătăruşanu e un portar extraordinar. O trupă care poate face faţă cu brio la Euro. Mi-a plăcut şi Săpunaru"
Dario Bonetti, fost antrenor Dinamo

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Leo Messi, încredere totală într-o româncă! I-a dat pe mână tot imperiul lui imobiliar: „Lucrăm de peste 12 ani” » Vânzări de 530 de milioane de euro!
Campionate
Leo Messi, încredere totală într-o româncă! I-a dat pe mână tot imperiul lui imobiliar: „Lucrăm de peste 12 ani” » Vânzări de 530 de milioane de euro!
Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a făcut senzație în tribune la Rapid - Farul! A atras toate privirile: „Sunt cu ochii pe David”
Superliga
Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a făcut senzație în tribune la Rapid - Farul! A atras toate privirile: „Sunt cu ochii pe David”
Marius Șumudică, gest suburban după al treilea gol al Rapidului » Derapajul antrenorului care a purtat o geacă de 1.800 de euro pe Giulești
Superliga
Marius Șumudică, gest suburban după al treilea gol al Rapidului » Derapajul antrenorului care a purtat o geacă de 1.800 de euro pe Giulești

„Înotam, iar bătăile inimii răsunau ca un motor surd: eu sunt, eu sunt, eu sunt” » Povestea răscolitoare a scriitoarei Sylvia Plath și a singurului ei sprijin într-o luptă teribilă: „Abia îmi țin capul deasupra apei”

Drăgușin la Inter? Schimbul pe care nerazzurrii îl pun la cale cu Tottenham


Comentarii (3)
jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  18 Noiembrie 2015, 10:20

Las` că-l naturalizăm pe Harlem și se rezolvă chestia cu praștia. Și-ți mai revii și tu, marius72...

mariuss72
mariuss72  •  18 Noiembrie 2015, 09:34

O varianta mult mai buna decit prastia Keseru.

ottobraun
ottobraun  •  18 Noiembrie 2015, 09:19

ce "gol superb"! sa fie decorat si in Hall of Fame cu andone asta!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close