FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ESTONIA, MARŢI, 21:00, ANTENA 1 ŞI LIVEVIDEO PE GSP.RO

Forţe proaspete cu Estonia » Ce schimbări pregăteşte Piţurcă pentru meciul decisiv din preliminarii

Articol de - Publicat duminica, 13 octombrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 12 octombrie 2013 22:15

Selecţionerul pregăteşte pentru Estonia patru schimbări în formula de bază faţă de meciul din Andorra

Absenţa lui Chiricheş va fi suplinită prin folosirea stoperului Astrei. Raţ îşi reia locul ocupat în Andorra de Latovlevici. Ciprian se întoarce în avanposturi. Dilema cea mare vine de la mijloc: dispare Torje şi intră Dodel sau Bucur?

"Tricolorii" au revenit ieri din Andorra, azi se intră pe ultima sută de metri a preliminariilor Mondiale, iar Piţurcă îşi face calculele finale pentru echipa cu care va ataca Estonia. Dar cel puţin două mutări sînt servite în plic: Chiricheş e suspendat, iar locul lui va fi luat, probabil, de Găman, în timp ce Răzvan Raţ va reintra aproape sigur în flancul stîng, de unde a lipsit vineri din cauza cumulului de cartonaşe.

Misterul Torje
Dar explicaţiile publice ale selecţionerului întrevăd mai mult decît aceste schimbări. În mod normal, Marica va reapărea în formula de start după ce a prins doar finalul partidei din Pirinei, cu toate că debutantul Keşeru n-a deziluzionat la debut.

Dilema numărul unu vine însă de la linia mediană, unde Torje ar putea sări din schema titularilor. Piţurcă a lăsat de înţeles la începutul pregătirilor "dublei" că noul mijlocaş al lui Espanol nu e complet pus la punct fizic, iar folosirea lui în ambele jocuri ale "naţionalei" ar putea crea probleme.

"Dodel" favorit la titularizare
În aceste condiţii, selecţionerul ar avea de ales între două variante pentru mijlocul terenului: tripletele Gh. Bucur - Stancu - Maxim sau Maxim - Stancu - Tănase, ambele cu potenţialul ofensiv necesar pentru a asedia buturile estonilor către visul unui 5-0 care să ne trimită în barajul Mondialului. "Tănase are şansele cele mai mari să apară printre titulari , cu toate că, în Andorra, nu l-a impresionat pe selecţioner în cele 20 de minute cît a evoluat", au punctat surse de la lot.

"Avem forţa să batem Estonia la multe goluri diferenţă. Sîntem mai motivaţi ca niciodată!"
Bogdan Stancu, atacant România

"Din păcate, acum contabilizăm golurile primite uşor în timpul campaniei. Iar la Bucureşti, cu Olanda, am fost privaţi de un penalty, se făcea 3-2 şi cine ştie ce se întîmpla"
Victor Piţurcă, selecţioner România

Rămîne Lobonţ?
Piţurcă a luat în calcul folosirea lui Lobonţ cu Andorra şi a lui Tătăruşanu cu Estonia, dar surse de la lot vorbesc despre posibilitatea ca selecţionerul să meragă şi contra balticilor tot pe mîna goal-keeper-ului de la AS Roma. "Ciprian a fost destul de nesigur cu Turcia, a greşit în cîteva momente de cumpănă, iar utilizarea lui contra Estoniei e încă netranşată", au precizat aceleaşi surse.

Raţ revine căpitan
Absenţa lui Chiricheş la ultima partidă din preliminarii îl va obliga pe selecţioner să facă din nou o mutare la capitolul căpitanului. Astfel, banderola va ajunge din nou pe braţul lui Răzvan Raţ, care va bifa astfel al 15-lea meci în postura de căpitan, depăşindu-l la acest capitol pe Iosif Petschovski.

590623-romania.jpg

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Superliga
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (11)
danut82
danut82  •  14 Octombrie 2013, 08:34

nu e greu sa alcatuiesti cel mai bun 11,dar "satana" .................. e capul dracusorilor!!!scoti pe Gaman si l joci pe Gardos ,iar la Stancu mai adugi un "I" si iese STANCIU,DAR "SATANA"...........

conasu_boeru
conasu_boeru  •  13 Octombrie 2013, 21:27

Gaman este si sub Gardos si sub Grigore si nu inteleg de ce "trebuie" sa joace Maxim pe dreapta cand el joaca altceva si are randament pe alt post Germania !

ortega
ortega  •  13 Octombrie 2013, 21:27

Totusi , la CATASTROFA aia de Stancu nu se poate renunta ? Ca fara frana aia poate dam si noi goluri ...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează