FOTBAL  »  NATIONALA  »  ESTONIA - ROMÂNIA, 7 SEPTEMBRIE, ORA 21:00, ÎN DIRECT PE TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

FOTO Şi-nc-o dată, măi, băieţi! » ”Tricolorii” au petrecut prima zi în drumul spre Mondialul brazilian pe acordurile ”Ciuleandrei”

Niculae şi Bourceanu joviali, Dragoş Grigore şi Găman istoviţi în fundal +12   FOTO
Niculae şi Bourceanu joviali, Dragoş Grigore şi Găman istoviţi în fundal

Articol de - Publicat marti, 04 septembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 03 septembrie 2012 22:27

Steliştii au apărut împreună la Mogoşoaia. Care la volanul maşinii, care conduşi de prietene sau soţii. Marius Niculae a preferat taxiul. Tănase n-a lipsit de prezentarea sponsorului ”Timişoreana”, Torje a ajuns în buza antrenamentului. Iar Piţurcă a pornit încordat spre Brazilia, via Estonia. Sînt coordonatele startului preliminariilor.

Bună dimineaţa, Rio! La Bucureşti este deja amiază, dar peste Ocean, lîngă Copacabana, de-abia mijesc zorii. E ora 06:00, iar peste doi ani "tricolorii" ar da o avere să se trezească fix după acest fus orar. Asta ar însemna că sînt la Campionatul Mondial din Brazilia, visul interzis României din 1998 încoace.

Un taxi pentru Niculae
Ieri, trupa lui Piţurcă a început urcuşul către turneul final din "Ţara Sambei". Şi a fost o zi destul de agitată. Cei 23 de băieţi s-au strîns rînd pe rînd la Mogoşoaia, adunaţi din patru zări. Steliştii au apărut cu maşinile în şir indian, în frunte cu Vlad Chiricheş, la bordul unui Opel Insignia.

Bourceanu avea timp de zîmbete de pe scaunul din dreapta al unui VW, iar Adrian Popa a venit la volanul unui Audi, însoţit de prietena sa. La fel a sosit şi dinamovistul Luchin, în timp ce Marius Niculae s-a mulţumit să bată la poarta cantonamentului dintr-un taxi care l-a adus la lot cu doar cîteva minute înainte să sune gongul oficial de începere a acţiunii. Adică ora 12:00.

Tănase: "Să scoatem şi noi lumea în stradă"
În acest timp, la stadion, Cristi Tănase şi şeful FRF, Mircea Sandu, participau la lansarea noului sponsor al "tricolorilor": "Timişoreana". "Vreau să ajung ca lumea să iasă pe stradă şi pentru performanţele echipei naţionale de acum, aşa cum s-a întîmplat în vremurile Generaţiei de Aur", îşi lansează mijlocaşul stelist provocarea pentru campania care va porni vineri, la Tallinn.

Culorile tricourilor nu se vor schimba, nici designul, dar vor apărea, în schimb, la partidele de pe teren propriu, acordurile "Ciuleandrei" interpretate de Maria Tănase. "Versul «Şi-nc-o dată, măi băieţi!» l-am considerat un îndemn la încă o calificare, astfel încît să perpetuăm tradiţia prezenţelor echipei naţionale a României la turneele finale", au explicat cei de la "Timişoreana", iniţiatorii ideii.

Pe mîna secunzilor şi a staff-ului medical
Iar la cantonament, "secunzii" lui Piţurcă începeau deja să discute cu jucătorii: ultimele probleme medicale, programul exact al cantonamentului, cerinţele selecţionerului. "Palparea" stării de spirit! Fotbaliştii şi-au luat camerele în primire, cîţiva dintre ei au intrat imediat pe mîinile masorilor şi ai medicului Pompiliu Popescu, iar rezultatele sînt, deocamdată, OK. Nici o problemă gravă, doar Luchin e uşor accidentat, dar îşi va reveni spre a fi titular la Tallinn!

Piţurcă: "Vom avea probleme dacă nu luăm puncte la Tallinn"
Masa de prînz şi odihna preced primul antrenament, nu înainte însă ca Piţurcă să treacă prin conferinţa de presă. Încordat şi parcimonios în cuvinte, evită să facă aprecieri nominale asupra jucătorilor, "am făcut-o data trecută şi am auzit apoi o grămadă de comentarii nepotrivite!". E conştient însă că "vom avea mari probleme dacă nu aducem puncte din Estonia, începutul e cel mai important. Adversarul nu va fi uşor, vom avea parte de o întîlnire dificilă". Mersi, asta ştiam şi noi!

Antrenament de sub cupolă
În fine, apare şi Torje, venit chiar în buza antrenamentului cu voie de la Împărăţie. Conexiuni aeriene nepotrivite! Întîrziatul se schimbă repede şi apare la şedinţa de pregătire alături de toţi ceilalţi colegi. Piţi îi urmăreşte gînditor de sub cupola băncii de rezerve, nu scoate o vorbă, totul e pe mîna oamenilor din staff-ul său. Tocmai a pornit acţiunea "Rio 2014", iar " Ciuleandra" e gata să se audă. Şi-nc-o dată, măi băieţi!

S-au vîndut deja 5.000 de bilete la Tallinn!
Debutul preliminariilor a înfierbîntat şi Estonia, care speră să obţină calificarea la Mondiale după ce, în campania pentru Euro 2012, s-a blocat abia la meciurile de baraj, contra Irlandei. La Tallinn s-au vîndut deja peste 5.000 de bilete pentru partida cu România, care se va disputa pe arena "A. Le Coq", cu o capacitate de 9.700 de locuri. "Stadionul se va umple, fiindcă lumea are mari aşteptări în acest moment de la echipa naţională", punctează Gunnar Leheste, un apreciat jurnalist sportiv la Tallinn.

120.000 de euro e prima medie pe care o vor încasa "tricolorii" în cazul calificării la Mondialul din 2014

518308-meciuri-romania.jpg

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”
Tenis
Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”
Liga 2, etapa #8: Eșec rușinos pentru Claudiu Niculescu » Toate rezultatele de azi + Clasamentul
Liga 2
Liga 2, etapa #8: Eșec rușinos pentru Claudiu Niculescu » Toate rezultatele de azi + Clasamentul
„Tu nu mai ești căpitanul echipei de azi!” » Episod încins din vestiarul FCSB: „Nu mai merg nicăieri, băga-mi-aș...”
Superliga
„Tu nu mai ești căpitanul echipei de azi!” » Episod încins din vestiarul FCSB: „Nu mai merg nicăieri, băga-mi-aș...”

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

„Bătălia de la Santiago”, cea mai sângeroasă partidă din istoria fotbalului: Poliția a trebuit să intervină pe teren de 4 ori!


Comentarii (8)
redgofcd
redgofcd  •  04 Septembrie 2012, 17:36

Corect e " prima zi în drumul spre ratarea calificarii la Mondialul brazilian". Sa zicem mersi daca terminam grupa pe 4.

bluered_sky
bluered_sky  •  04 Septembrie 2012, 13:42
Postat de utraian pe 04 Septembrie 2012, 09:52

Ma intreb de ce se inghesuie producatorii de bere sa fie sponsori la "nationala" sau ai div. A . " Steaua e numai una" , asa e nene Torje ? Cine naiba mai are incredere in betivii astia ca se vor mai califica? Cand va vad si eu cu un producator de echipament sportiv, sau macar de auto, ca sponsor? Iar daca e sa o dam pe alcool, de ce nu trecem direct la iubirea voastra, vodka ? Pe cine aburiti cu berea?

Crezi ca se bat firmele sa fie sponsori ai nationalei? Cine da mai mult ala e, nu?

right_wing_resistance_romania
right_wing_resistance_romania  •  04 Septembrie 2012, 12:26

Sa va aud si dupa ce se califica ! Meciurile astea le putem duce fara oamenii de baza . Pentru Olanda si Turcia va reveni Mutu !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close