FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UNGARIA, AZI, ORA 21:00, ÎN DIRECT PE ANTENA 1 ŞI GSP TV, LIVETEXT PE GSP.RO

FOTO Ultimele decizii: Piţurcă e hotărît să înceapă cu Marica vîrf şi Stancu în stînga, iar şeful FRF plusează financiar

Bogdan Stancu se află înaintea celei de-a 24-a prezențe la +5   FOTO
Bogdan Stancu se află înaintea celei de-a 24-a prezențe la "națională"

Articol de - Publicat vineri, 06 septembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 06 septembrie 2013 09:48

Suma reprezintă o primă specială pe care ar urma să o încaseze jucătorii dacă vor obţine şase puncte cu Ungaria şi Turcia, ceea ce ar echivala cu asigurarea în proporţie de 99% a locului la baraj.

"Tricolorii" au efectuat ieri dimineaţă ultimul antrenament înaintea meciului cu Ungaria, iar Piţurcă şi-a conturat deja liniile pentru asaltul asupra careului lui Bogdan. Iar hotărîrile vitale par luate: Marica vîrf, Stancu pe banda stîngă şi Torje în dreapta. Erau reperele asupra cărora au planat marile semne de întrebare ale săptămînii.

"Marica e pregătit pentru 60-70 de minute"
"Din punctul meu de vedere, Marica va putea să ducă cel puţin 60-70 de minute. Văd că îngrijorarea e foarte mare în privinţa titularizării sale, dar asta e numai decizia mea. Sînt responsabil, eu ştiu ce e mai bine pentru naţională", a parat Piţurcă ironiile publice vizavi de posibila folosire a lui Marica din primul minut.

Tănase şi Bucur, primele schimbări
Şi la adresa lui Torje a fost laudativ: "Pe Gabriel l-am simţit într-un moment cum parcă n-a mai fost niciodată la echipa naţională. Foarte determinat şi cu un potenţial fizic excelent".

Tănase va rămîne, probabil, pe banca de rezerve, devenind astfel prima soluţie de schimbare în funcţie de ceea ce va impune jocul. La fel, Bucur va fi pregătit pentru înlocuirea lui Marica: ar intra în flancul stîng, iar Stancu va fi urcat în avanposturi. Sînt deja modificările preparate în planul lui Piţi.

4.500 de euro de titular

Vestea cea bună pentru "tricolori" vine dinspre şeful FRF. La întîlnirea pe care a avut-o cu jucătorii la Mogoşoaia, preşedintele Mircea Sandu a lansat o provocare suplimentară specială pentru trupa lui Piţurcă: o primă pentru 6 puncte obţinute în "dubla" cu Ungaria şi Turcia.

"E vorba despre 100.000 de euro, care ar urma să fie împărţiţi numai jucătorilor, în funcţie de un ţintar stabilit de staff-ul tehnic", au relatat surse de la lot. Fiecărui titular ar urma să-i revină în jur de 4.500 de euro.

"Maxim poate da randament oriunde în atac, pe benzi, în spatele vîrfului. Cînd intră în posesia mingii, trebuie să aibă libertate totală la calităţile tehnice pe care le are. Depinde de el cum va specula spaţiile libere" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

Echipe probabile România - Ungaria:

România: Tătăruşanu - Măţel, Goian, Chiricheş, Raţ - Bourceanu, Pintilii - Torje, Maxim, Stancu - Marica
Antrenor: Victor Piţurcă
Rezerve: Lobonţ, Luchin, Papp, Ad. Popa, Tănase, Hoban, Gh. Bucur

Ungaria: Bogdan - Vanczak, Korcsmar, Liptak, Kadar - Koman, Elek, Varga, Dszudsak - Szalai, Szabics
Antrenor: Sandor Egervari
Rezerve: Kiraly, Guzmics, Hajnal, Bode, Laczko, Szakaly, Lovrencsics

Arbitru: Undiano Mallenco. Asistenţi: Roberto Del Palomar, Pau Devis. Rezervă: Carlos Gomez (toţi Spania). Observatori: Mike Foster (Anglia, pentru joc), Alfredo Trentalange (Italia, pentru arbitri)

585903-grupa-d.jpg

Citește și:

Dezvăluirea iubitei jucătorului #1 ATP: „M-am săturat de câți fotbaliști au încercat să mă agațe”. Dar internauții râd de ultima poză cu alesul ei: „Bietul Jannik...”
Tenis
Dezvăluirea iubitei jucătorului #1 ATP: „M-am săturat de câți fotbaliști au încercat să mă agațe”. Dar internauții râd de ultima poză cu alesul ei: „Bietul Jannik...”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (49)
samertx
samertx  •  06 Septembrie 2013, 20:20

Stancu joacă în spatele lui Marica. La Goian am dubii. E un meci foarte împortant și dacă au vreunul iute o să aibă probleme. Are plasament, are cataligele alea lungi, dar este greoi. Poate îl compensează Chiricheș că este mai iute. În locul lui Mățel l-aș fi folosit pe Nica și în locul lui Stancu pe Tănase sau Gigel Bucur. Hai ROMÂNIA! Un meci foarte important ptr. noi! Baftă galbenillor!

roadster1988
roadster1988  •  06 Septembrie 2013, 19:15
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

bat ungurii ca la fasole in mitici seara asta..

nemira123
nemira123  •  06 Septembrie 2013, 19:09

E foarte naspa ca Ungaria si Tucia au meciuri cu Olanda cand batavii vor fi deja califiati.

Vezi toate comentariile (49)
Comentează