FOTBAL  »  NATIONALA  »  MAI SÎNT 56 DE ZILE PÎNĂ LA EURO

Fractură!

Articol de , - Publicat sambata, 12 aprilie 2008 00:00

Fisura suferită de Tamaş la degetul mic de la piciorul stîng s-a agravat, iar fundaşul va sta încă trei săptămîni, dar el va putea prinde Euro.

Situaţia medicală a lui Gabriel Tamaş (24 de ani) se complică şi devine motiv de îngrijorare pentru Victor Piţurcă în perspectiva participării la Euro 2008. Indisponibil după accidentarea din amicalul Rusia, disputat pe 26 martie, fundaşul lui Auxerre a făcut joi o nouă rezonanţă magnetică la degetul mic de la piciorul stîng, în speranţa că va putea reintra week-end-ul viitor, în meciul cu Metz.

Verdictul l-a debusolat însă pe Tamaş. "Nu este vorba despre o simplă fisură, ci are fractură", a anunţat antrenorul Jean Fernadez, care nu va putea conta pe român încă trei săptămîni. Este de aşteptat ca "tricolorul" să revină pe teren abia în prima decadă a lunii mai, astfel încît să mai prindă ultimele două runde din campionatul Franţei, cu Monaco (10 mai) şi cu Lyon (17 mai). Pentru a-l ajuta pe fiul său să treacă mai uşor peste perioada critică, mama lui Tamaş a plecat la Auxerre.

FISURĂ DE FALANGĂ, NU DE METATARSIAN
Accidentat în debutul primei reprize a amicalului cu Rusia şi schimbat în minutul 35, Tamaş a făcut după meci un prim consult la Spitalul de Urgenţă "Floreasca", unde a fost însoţit de medicul lotului Pompiliu Popescu. Diagnosticul: fisură la degetul mic de la piciorul stîng şi trei săptămîni de pauză. În acea seară, fundaşul a plecat cu o maşină la Braşov, cu degetul afectat imobilizat în nişte bureţi speciali. Fiind vorba de fisură de falangă şi nu de metatarsian, cum s-a vehiculat iniţial, nu s-a impus fixarea în ghips. A doua zi, la prînz, Tamaş s-a întors la Bucureşti pentru a lua avionul spre Paris.

A FORŢAT PENTRU AUXERRE
Presat de situaţia critică în care se află Auxerre, antrenorul Jean Fernadez l-a forţat şi astfel internaţionalul român a început să alerge după doar două săptămîni de la accidentare. Inclusiv Tamaş simţea că recuperarea este OK şi are motive să încerce să reintre mai repede. Pentru a suporta mai uşor durerile de la deget, Tamaş şi-a tăiat vîrful ghetei stîngi. Francezii suspectează însă acum lejeritatea controlului efectuat de Tamaş la Bucureşti, deranjaţi şi ei de întorsătura cazului. În schimb, partea română e convinsă că fisura lui Tamaş s-a agravat din cauza efortului la care a fost supus de cei de la Auxerre.

"Tamaş va juca la Euro! Foarte mulţi fotbalişti joacă cu fracturi la degetul mic. De fapt, fractura este o fisură, dar cu deplasarea oaselor"
Pompiliu Popescu, medicul "naţionalei" României

21 de zile va mai sta Tamaş 2 meciuri ar mai putea juca pina la finalul sezonului României

2 meciuri ar mai putea juca pina la finalul sezonului

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Nelu Varga, despre datoria de 60 de milioane de euro: „Mereu s-a vorbit de insolvență la CFR Cluj”
Superliga
Nelu Varga, despre datoria de 60 de milioane de euro: „Mereu s-a vorbit de insolvență la CFR Cluj”

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (1)
 •  12 Aprilie 2008, 01:33

hai gabita ca avem nevoie de tine...hai romania...sa te cumpere manchester united dupa euro,ca sa moara toti dusmani....un prieten din bv...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează