FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRANȚA U21 - ROMÂNIA U21

FRANȚA U21 - ROMÂNIA U21 // Sylvain Ripoll, selecționerul Franței, refuză o înțelegere cu România: „Jucăm la victorie” + ce scrie presa din Franța

Naționala U21 a Franței // Sursă foto: Twitter Equipe de France +1   FOTO
Naționala U21 a Franței // Sursă foto: Twitter Equipe de France

Articol de - Publicat sambata, 22 iunie 2019 10:22

FRANȚA U21 - ROMÂNIA U21 // Sylvain Ripoll, selecționerul naționalei U21 a Franței, nu acceptă egalul tacit ce asigură calificarea împreună cu România: „Ar fi cea mai bună alegere şi suntem conştienţi că un meci nul poate fi decisiv, dar să nu ne asumăm riscuri fără sens”, a declarat acesta după meciul câștigat în fața Croației, 1-0. 

„Atenţie la România, trebuie s-o luăm în serios!”. Avertismentul a fost lansat de L'Equipe, după ce „tricolorii” mici au rămas în frunte, cu punctaj maxim, în grupa C.

„Recunoscută pentru defensiva solidă, trupa lui Ianis Hagi, fiul lui Gheorghe şi din nou marcator cu Anglia, a dat deja opt goluri în două meciuri şi i-a trimis acasă pe «Young Lions», care au trăit aceeaşi dezulizie cu Franţa. Este o candidată foarte serioasă la primul loc”.

„Fără înţelegere tacită”

Jurnalul citat remarcă faptul că reprezentativa de tineret a Franţei se scaldă între două ape, vorbind despre varianta de a se mulţumi luni cu un punct ce le-ar califica pe ambele în semifinale: „Absentă din 1996 de la Olimpiadă, Franţa e foarte aproape de obiectiv, însă Ripoll nu vizează evident o înţelegere tacită împotriva românilor”.

Declaraţia selecţionerului Ripoll e, totuşi, ambiguă: „Ar fi cea mai bună alegere să ne propunem un egal. Suntem conştienţi că un meci nul poate fi decisiv... Dar noi trebuie să jucăm pentru a câştiga, orice s-ar întâmpla, şi să nu ne asumăm riscuri fără sens”. Riscul fiind şi cel de a înfrunta Germania în semifinale.

S-au menajat din cauza căldurii

De altfel, „cocoşii” au jucat economicos şi au trăit periculos contra unei Croaţii „ce n-a arătat deloc că luptă să-şi salveze pielea la acest Euro”, dar au învins la limită (1-0) după un joc modest.

Şi în care Sylvain Ripoll a schimbat trei titulari, fundaşul stânga Ballo Touré şi mijlocaşii Aouar şi Bamba, cu Sarr, Ntcham şi Thuram. "Spre final, şi alţii au fost menajaţi, din cauza căldurii. Fără marjă de eroare în primele două partide, Franţa nu-şi poate permite s-o abordeze pe următoarea făcând calcule, pentru că jocul la aşteptare te pedepseşte". 

„N-am putut găsi spaţii, n-am accelerat, ne-am chinuit, astfel că meciul a fost penibil. Comparativ cu ceea ce pot, jucătorii au pierdut multe mingi. Trebuie să eliminăm aceşte deficienţe tehnice, sunt lucruri supărătoare”
Sylvain Ripoll, selecţioner Franţa U21

„Acum ne putem califica în semifinale cu un egal contra României luni, dar nu trebuie să ne gândim la asta, să cădem în capcană. Vom juca tot la victorie”
Malang Sarr, fundaş Franţa U21

Vezi AICI rezumatul meciului Anglia U21 - România U21 2-4

EURO U21 2019 » CLASAMENT GRUPA C

EURO U21 2019 » PROGRAMUL GRUPEI C

18 iunie

Vineri

Luni, 24 iunie

  • 22:00 - Franța - ROMÂNIA (Cesena)
  • 22:00 - Anglia - Croația (Serravalle, San Marino)

Vezi și: Presa din Anglia, ȘOCATĂ: „Cea mai bună, talentată și tehnică echipă de tineret a Angliei a fost distrusă în 17 minute”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (21)
ecucu
ecucu  •  23 Iunie 2019, 17:34

Spania a castigat grupa A, asa ca ce mi-i Spania ce mi-i Germania, la fel de valoroase. Scorul nul pare cel mai rational si odihnirea echipelor.

cris4co
cris4co  •  23 Iunie 2019, 01:09

Eu cred ca ai nostri vor arata Contra Frantei ca stiu sa se si apere...dupa ce au aratat ca stiu sa atace si sa Contra atace!

crimson.veritas
crimson.veritas  •  22 Iunie 2019, 15:27

Primul lucru care-l face ... presa romanesca dupa un succes in sport ... este sa citeze presa internationala ... ma indoiesc ca se mai intampla asta ... intr-o tara din lume! Acest lucru ... arata un Complex evident pe care il au romanii ... la nivel de societate ... si individualitate ... cand vine vorba de ... straini! Acelasi lucru se vede ... si pe scena politica ... unde polticieni care nu-i recomanda nimic ... altceva ... sunt votati pe criterii etnice ... anti-romanesti. Pe mine ma doare in cot ... de ce zice presa straina ... vad si 'declaratile adversarilor' ... si ma bucur ca nu gandesc ca voi ... ma bucur ca nu am acelasi complex de inferioritate fata de vest ... complex care a sabotat constant in istorie ... afirmarea acestui popor ca natiune, si performantele politice, economice, sportive! ...:))

Vezi toate comentariile (21)
Comentează