Articol de Alex Nicodim (foto) - Publicat vineri, 12 octombrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 12 octombrie 2012 11:05
Constantinopele, Stambul, Istanbul. Toti românii ştiu cam ce este, cum este, unde este, cum pulsează şi faptul că această metropolă nu doarme.
E New York-ul haotic din vecinatătea noastră. În fine. Istanbul înseamnă, printre altele, un mix ultradelicios de mîncăruri şi dulciuri care de care mai aromate şi mai savuroase, bunătăţi ce te farmecă şi-ţi încîntă simţurile. Fie că este vorba de kebap de vită sau de pui, kokorec, lahmacum, sandwich-uri cu inimă, rinichi, ficat şi intestine de miel, sau fripturi de miel, preparate în diverse moduri, toate condimentate încît să nu-ţi vină pe gît şi să mai ai loc şi de desert.
Iar la acest capitol turcii sînt campioni mondiali. Tot felul de baclavale, cu nucă sau cu fistic, în diverse forme şi compoziţii, cataif, orez cu lapte şi produse de patiserie te duc într-un montaigne-rousse al gurmanzilor din care e păcat să nu guşti dacă vii aici. Indiferent că eşti în vacanţă sau cu serviciul, pentru Turcia - România, meciul pe care vrem sa-l savurăm diseară şi să nu ne doară stomacul.