FOTBAL  »  NATIONALA  »  TURCIA - ROMÂNIA, VINERI, ORA 20:30, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

GALERIE FOTO Turkish delights all inclusive » Iată cîteva dintre deliciile Turciei de azi

Mierea turnată artistic pe un turn de cataif îţi ia minţile +6   FOTO
Mierea turnată artistic pe un turn de cataif îţi ia minţile

Articol de - Publicat vineri, 12 octombrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 12 octombrie 2012 11:05

Constantinopele, Stambul, Istanbul. Toti românii ştiu cam ce este, cum este, unde este, cum pulsează şi faptul că această metropolă nu doarme.

E New York-ul haotic din vecinatătea noastră. În fine. Istanbul înseamnă, printre altele, un mix ultradelicios de mîncăruri şi dulciuri care de care mai aromate şi mai savuroase, bunătăţi ce te farmecă şi-ţi încîntă simţurile. Fie că este vorba de kebap de vită sau de pui, kokorec, lahmacum, sandwich-uri cu inimă, rinichi, ficat şi intestine de miel, sau fripturi de miel, preparate în diverse moduri, toate condimentate încît să nu-ţi vină pe gît şi să mai ai loc şi de desert.

Iar la acest capitol turcii sînt campioni mondiali. Tot felul de baclavale, cu nucă sau cu fistic, în diverse forme şi compoziţii, cataif, orez cu lapte şi produse de patiserie te duc într-un montaigne-rousse al gurmanzilor din care e păcat să nu guşti dacă vii aici. Indiferent că eşti în vacanţă sau cu serviciul, pentru Turcia - România, meciul pe care vrem sa-l savurăm diseară şi să nu ne doară stomacul.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dan Negru, interviu EXCLUSIV: „Femeia avea coșciugul copilului pregătit, nu uit niciodată ce a făcut Becali” » De la Hagi la Iosif Sava sau o ofertă politică: „Mi-au propus Primăria Timișoarei, mă uitam după camere TV”
Special
Dan Negru, interviu EXCLUSIV: „Femeia avea coșciugul copilului pregătit, nu uit niciodată ce a făcut Becali” » De la Hagi la Iosif Sava sau o ofertă politică: „Mi-au propus Primăria Timișoarei, mă uitam după camere TV”
Românul de 4 milioane de euro, OUT » A rămas fără echipă, oficial: „Sunt recunoscător”
Stranieri
Românul de 4 milioane de euro, OUT » A rămas fără echipă, oficial: „Sunt recunoscător”
Îl recunoști? » Imagini geniale cu șeful din Superliga la 14 ani: „Primul idiot din generația mea care a învățat să facă asta”
Superliga
Îl recunoști? » Imagini geniale cu șeful din Superliga la 14 ani: „Primul idiot din generația mea care a învățat să facă asta”

Dan Negru, interviu EXCLUSIV: „Femeia avea coșciugul copilului pregătit, nu uit niciodată ce a făcut Becali” » De la Hagi la Iosif Sava sau o ofertă politică: „Mi-au propus Primăria Timișoarei, mă uitam după camere TV”

Daniel Oprița, singurul antrenor invincibil din primele două ligi, s-a destăinuit în Gazeta: „Dacă tot n-avem drept de promovare, le-am spus un lucru” + „Sportiv, Steaua a mers cu același nucleu până în Liga 1”


Comentarii (17)
emainter
emainter  •  12 Octombrie 2012, 16:32

este clar, la capitolul culinar turcii ne dau clasa, sper sa nu ne dea si la fotbal.

harison
harison  •  12 Octombrie 2012, 14:37
Postat de radivoi pe 12 Octombrie 2012, 13:56

titlul iarasi da dovada cit de inculti sinteti voi jurnalistii.sarmale versus ce? adica sarmalele sint romanesti. tolomacule jurnalist intereseaza-te de unde se trag sarmalele. si pe urma scrie. sarmalele nu au nici un strop romanesc in ele. sint pur turcesti.

Si micii la fel:D

radivoi
radivoi  •  12 Octombrie 2012, 13:56

titlul iarasi da dovada cit de inculti sinteti voi jurnalistii.sarmale versus ce? adica sarmalele sint romanesti. tolomacule jurnalist intereseaza-te de unde se trag sarmalele. si pe urma scrie. sarmalele nu au nici un strop romanesc in ele. sint pur turcesti.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează