FOTBAL  »  NATIONALA  »  MAI SÎNT 7 ZILE PÎNĂ LA EURO

“Greşeala federaţiei!”

Articol de - Publicat sambata, 31 mai 2008 00:00

Anghel Iordănescu crede că România poate trece de “Grupa morţii”, dar e indignat că FRF nu le-a impus nici un obiectiv clar “tricolorilor”.

– Domnule Iordănescu, ce aşteptări aveţi de la “naţionala” României în “Grupa morţi”?
– Mi-aş dori ca “tricolorii’ să ajungă măcar în sferturi. Nu sînt însă de a­cord că este o grupă a morţii. Eu zic că e una fru­moasă şi Ro­mâ­nia are şansa ei.

– Cît e de mare?
– Mare. Cînd spun asta, mă ba­zez pe faptul că Franţa nu mai este ce a fost. Are probleme în defensivă şi poate fi surprinsă pe contraatac. Meciul al doilea poate să ne ajute, deoarece Italia, uitaţi-vă în urmă şi veţi vedea, mai mereu a pornit greu la turneele finale. În plus, are multe probleme în planul jocului. Iar Olanda nu mai poate fi favorită contra noastră după re­zul­tatele din preliminarii.

Contre cu Lucescu
– Nu sînteţi prea optimist?
– Sînt cît trebuie să fiu. E drept că există şi reversul medaliei. Nu sînt de acord cu Mircea Lucescu re­fe­ritor la faptul că România este su­perioară ca joc Fran­ţei, Italiei şi Olan­dei. Îl ştiam pro­­fes­i­o­­­­­nist! ­Nu avem cum să le fim su­pe­riori, fiindcă în me­ciurile directe n-am a­vut niciodată con­sistenţă la mij­locul tere­nu­lui şi nu ne-am creat mai multe oca­zii decît francezii, italienii sau o­lan­dezii. Asta nu înseamnă că România nu poate bate şi Franţa, şi Italia.

– Piţurcă va folosi aceeaşi tactică vicleană aplicată de dum­n­eavoastră la World Cup ‘94, apărare su­praaglo­me­rată şi con­tra­atac?
– Nu ştiu, întrebaţi-l pe el. Puţin mă in­te­resează ce tac­ti­că va folosi Piţur­că. In­di­fe­rent cum, cred că Ro­mâ­nia va face o figură fru­­­moasă la Euro 2008. Am în­cre­de­re pen­tru că este un grup unit, bun, iar jucătorii s-au matu­rizat.

“Trebuia fixat un obiectiv!”
– Pînă unde credeţi că poate ajunge România?
– Îmi doresc cît mai sus. Sînt surprins să constat că Federaţia română nu a stabilit nici un obiectiv clar la Euro . Cel puţin n-am citit şi n-am auzit nimic în acest sens. Bine, nu zic să-şi propună clasarea pe po­dium. Comitetul Executiv, Mircea San­­­du, Ionuţ Lupescu sau Bela Kas­sai ar fi trebuit să le fixeze ju­că­to­rilor ieşirea din grupă sau să obţină unu, două, cinci ori şapte puncte. Dacă nu puncte, măcar două-trei goluri! Fot­ba­liş­tii au nevoie de un obiectiv clar.

Mutu a zis că vrea lo­cul şase, alţii, mai op­ti­mişti, se gîndesc chiar la ti­tlul eu­ropean.
– Nu mă iau du­pă ce de­clară ju­că­to­rii. Fe­de­raţia tre­bu­ie să sta­bi­lească un o­biectiv!

– La ce să ne aş­tep­tăm de la Euro 2008 din punct de vedere tactic?
– Nu cred că vor fi noutăţi. Nu vom vedea spectacol pînă în fazele eliminatorii, deoarece în grupe e­chi­­pele vor fi preocupate în mod spe­cial de rezultat.

– Favorite la titlu?
– Germania, Italia şi Portugalia. Croaţia poate pro­duce surprize. Nu cred însă că vor mai fi surprize de genul celei rea­lizate de Grecia în 2004.

– Steaua ‘86 sau “naţionala” Ro­mâniei anilor ‘90, care e Ge­ne­raţia de aur?, se întreabă tot mai des specialiştii.
– Nu se poate compara Steaua ‘86 cu “naţio­nala” din ‘94. Vă rog să nu înţelegeţi greşit! Sînt lucruri diferite.

49 de partide a cîştigat Anghel Iordănescu ca selecţioner

16 meciuri s-au terminat la egalitate

19 ÎnfrÎngeri a înregistrat pe perioada celor două mandate

“Mă aşteptam ca Mutu să mă susţină”
- Poate fi Mutu la Euro 2008 la fel de determinant ca Hagi la CM ‘94?
- Hagi a fost Hagi, Mutu e Mutu! Nu pot fi comparaţi unul cu celălalt. Mutu poate influenţa jocul. Poate marca un gol, poate da o pasă decisivă, poate dezechilibra, construi sau continua surprinzător jocul. E un fotbalist mare, chiar dacă nu m-a susţinut în campania elec­torală şi a fost alături de Coz­min Guşă . Mă aşteptam să fie lîngă mine public, mi-ar fi făcut un bine. Dar nu sînt supărat pe el, mi-a zis că-i pare rău şi mă va susţine mereu.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Superliga
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Stranieri
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular
Stranieri
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (8)
 •  31 Mai 2008, 12:49

obiectiv...suna bine dar..pentru ce?amaratii astia vor da, probabil, tot ce pot ...cu sau fara obiectiv..nu de alta dar, pe langa faptul ca sunt romani, si salariile lor in anii urmatori vor depinde de prestatia de la euro.. In afara de asta, daca fixezi un obiectiv, trebuie sa fixezi si prime si sanctiuni, pentru ambele posibilitati...Daca nu se indeplineste,..ce face FRF?ii da afara de la nationala?Mutu interzis 5 ani?..oricum unicul care poate pica e Piturca...restul...pa pa

 •  31 Mai 2008, 12:41

se baga singur in seama,ce sa mai stresezi jucatorii cu obiective ,oricum vor face tot ce pot pe teren

 •  31 Mai 2008, 12:41

Bai 'Mad' Poate tu ai uitat cine a castigat (ca antrenor) Supercupa Europei si a ajuns in 1989 in finala CCE (ambele cu Steaua). Da de Iordanescu vorbeam! Bine ca te pricepi tu la antrenorat ... amatorule!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează