FOTBAL  »  NATIONALA  »  CAMPIONATELE EUROPENE DE FOTBAL UNDER17

Himcinschi, atacantul minune » "Nu dezarmăm, sîntem în grafic"!

România-Cehia 1-1. Himcinschi a marcat golul echipei noastre +18   FOTO
România-Cehia 1-1. Himcinschi a marcat golul echipei noastre

Articol de , - Publicat miercuri, 04 mai 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 04 mai 2011 19:28

Selecţionata de juniori sub 17 ani a României a ratat aseară şansa de a-şi asigura în mare măsură calificarea la CM Mexic 2011 încă după primul meci  e la turneul final al CE din Serbia.

Astăzi, încă mai discutau despre golul marcat de mijlocaşul ceh Salasovici, cu şut senzaţional de la vreo 30 de metri. În ciuda dezamăgirii, puştii sînt extrem de optimişti. "Mergem înainte, calificarea se joacă. Nu dezarmăm, sîntem în grafic pentru a ne atinge obiectivul, calificarea la Mondialul din Mexic", anunţă ei.

"Portarul Brănescu a recunoscut că a greşit, dar şi lui, şi lui Buia le-am spus că astfel de momente apar în cariera oricărui fotbalist. Nu trebuie să se descurajeze, iar noi îi susţinem. Sînt tineri şi au tot viitorul înainte. Sînt convins că vor trece peste acest moment şi vor aborda cu încredere meciurile cu Olanda şi Germania", a explicat Dan Ionescu, conducătorul delegaţiei.

Pînă atunci, juniorii noştri, aşezaţi în sistemul ultradefeniv 4-2-3-1, au etalat un joc bine organizat defensiv şi au încercat să evite cu mingi lungi presingul agresiv al cehilor.

APĂRAREA. Portarul Brănescu a greşit la golul egalizator, fiind surprins de la 30 de metri. Stoperii Puţanu (Academia Hagi) şi Schuller (Unirea Alba Iulia) au fost punctul forte al trupei lui Văsîi, care a suferit însă pe benzi şi la mijlocul terenului. Fundaşii laterali Mişu (U Craiova) şi Mitache (Academia Hagi) au avut probleme şi n-au contribuit mai deloc la faza de construcţie.

MIJLOCUL. Închizătorii Vaştag (LPS Banatul) şi Ţîru (Academia Hagi) au alergat mult, dar numai cel de-al doilea s-a ridicat la  pretenţiile competiţiei. Bumba (FC Maramureş) are clasă, ştie cu mingea. A fost singurul mijlocaş care a mai încercat să scoată din joc prin dribling adversarii, dar fizicul l-a dezavantajat în duelurile unu contra unu. Celălalt mijlocaş lateral, Petresc (Cetate Deva) n-a avut nici el prea multe realizării ofensive. Iulian Roşu (Steaua) s-a remarcat prin acurateţea lovirii balonului, a încercat poarta prin lovituri libere, a apărut şi în careu, dar şi-a pierdut de cîteva ori suflul în situaţii favorabile.

ATACUL. Golgeterul Fabian Himcinschi (Unirea Alba Iulia), bine făcut, s-a zbătut singur în faţă. A deschis scorul în urma unei acţiuni personale care prevesteşte apariţia unui vîrf de rasă în fotbalul românesc.

România mai are de disputat două meciuri în grupa B, cu Olanda, vineri, de la ora 18:00, liveTEXT pe GSP.ro, la Belgrad, şi cu Germania, luni, ora 14:00, în direct pe Eurosport şi liveTEXT pe GSP.ro.

Vezi aici cum arată clasamentele celor două grupe după disputarea primelor meciuri de la Euro U17!

Mai jos ai o galerie foto şi rezumatul video de la meciul disputat marţi la Belgrad.

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (1)
deynho
deynho  •  04 Mai 2011, 18:53

Fabian Himcinschi o sa ajunga mare fotablist. Hai Unirea Alba Iulia!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează