FOTBAL  »  NATIONALA  »  CORESPONDENȚĂ DIN ITALIA

FOTO „Maximus” la 11 ani distanță! Nedelcearu va purta mască, exact ca Rădoi după accidentarea horror de la EURO 2008

Articol de , - Publicat joi, 13 iunie 2019 22:15

Ionuț Nedelcearu s-a antrenat ieri, chiar dacă ușor, și sunt șanse mari să fie titularizat cu Croația: va purta mască, exact ca Mirel Rădoi după accidentarea horror de la Euro 2008.

La 11 ani distanță unul de celălalt, doi participanți la Campionatul European U21 au de-a face cu o accidentare urâtă la nivelul feței. 2008, Rădoi. 2019, Ionuț Nedelcearu. La ambii e vorba de primul turneu final din carieră.

Selecționerul a pățit-o la Euro 2008, când s-a ciocnit cap în cap cu Răzvan Raț și a ieșit încă din minutul 21 al duelului cu Italia.

A fost o reală lovitură pentru căpitanul stelist, aflat în atenția multor echipe la acel CE. În cele din urmă, Rădoi a revenit abia la antrenamentele echipei de club, purtând o mască începând cu un meci amical cu Viktoria Plzen, 13 iulie 2008. A fost supranumit în Libertatea „Maximus”, rol jucat în Gladiatorul de Russel Crowe.

mirel radoi

N-a mai jucat din Portugalia

Ieri, Nedelcearu s-a antrenat și el în așteptarea măștii. Nu e gata, o va primi până la meciul cu Croația. O mască de carbon, cu grosimea de 1,5 mm, conform Federației.

Și-a făcut cruce când a intrat pe teren și a fost încurajat de coechipieri. A schimbat câteva pase, după care a luat-o ușurel pe laturile terenului, o alergare care să îl reintroducă în circuit.

Nedelcearu a lipsit mult de la U21: a început campania în pereche cu Pașcanu, apoi a luat cartonaș roșu la victoria imensă din Portugalia. Ceea ce i-a adus suspendare, urmată de convocări succesive la echipa națională de seniori.

Pușcaș, separat

La 23 de ani, Nedelcearu este însă unul dintre liderii echipei naționale de tineret. E considerat, alături de George Pușcaș, vicecăpitan, liderul echipei fiind goalkeeperul Ionuț Radu.

Și, alături de el, au participat la antrenament și 4 din ceilalți 5 băieți veniți de la echipa mare. Dennis Man, Ianis Hagi, Tudor Băluță și Radu.
Nu și Pușcaș. Atacantul a resimțit crampe la meciul din Malta, în care a marcat două goluri, și a avut program separat, la hotel, cu sală și refacere la piscină.

Azi a venit și ultimul

Considerat opțiunea de rezervă pentru poarta României, Cătălin Căbuz a venit și el azi din țară. Ieri a avut programat abia returul barajului de promovare/retrogradare cu Universitatea Cluj. Astfel, la antrenamentul de vineri, Mirel Rădoi va avea, în sfârșit, tot lotul la dispoziție.

Va fi și ultima zi completă la Bagno di Romagna. Sâmbătă, băieții coboară la oraș, în Forli, localitate aflată imediat lângă Cesena. Acolo se vor petrece ultimele zile înaintea debutului la Campionatul European.

Ce are Nedelcearu

A fost lovit în minutul 30 al meciului din Malta cu genunchiul în față de Corbolan, pe care încerca să-l deposedeze prin alunecare. Medicii din La Valletta au constatat însă că e vorba doar de o fractură stabilă a oaselor nazale, diagnostic confirmat și marți seară la Bologna, în Italia.

„Mă simt foarte bine în pereche cu Nedelcearu, formăm un cuplu puternic. Am vorbit cu el și mi-a spus că e bine” Alex Pașcanu, fundaș România

Vezi și:

MALTA - ROMÂNIA 0-4 / Ionuț Nedelcearu are vești bune după accidentare: „Nu e grav, pot să joc”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează