FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA LA EURO 2016

UPDATE UEFA interzice Derby de România în săptămîna barajelor pentru Euro! » GSP.ro a aflat cînd se joacă Dinamo - Steaua

Articol de , - Publicat miercuri, 14 octombrie 2015 00:00

Deși oficialii LPF voiau a Derby de România să se joace în perioada 13-16 noiembrie, înaintea meciului amical pe care echipa națională îl joacă în Italia, aceștia au fost informați în această dimineață de către cei de la UEFA că acest lucru nu este posibil!

UPDATE 11:50

Motivul? În acel week-end au loc meciurile de baraj pentru a decide care sînt ultimele patru echipe care vor participa la Campionatul European, iar UEFA nu a fost de acord să se dispute meciuri din campionatele interne atunci.

În această situație, Dinamo - Steaua ar urma să se dispute în perioada 20-22 noiembrie, adică week-end-ul următor față de cel programat inițial, modificînd astfel datele de disputare a cinci etape.

Cum se schimbă datele de disputare ale meciurilor

ETAPA Data inițială Data la care se va juca
18 18 noiembrie 21 noiembrie
19 21 noiembrie 28 noiembrie
20 28 noiembrie 5 decembrie
21 5 decembrie 12 decembrie
22 12 decembrie 15 decembrie
23 19 decembrie 19 decembrie

(știrea inițială)

Fiindcă squadra azzurra a propus FRF ca amicalul de lux să se joace pe 17 noiembrie, LPF a devansat etapa intermediară programată pe 18 noiembrie, Derby de România urmînd să se dispute în weekend-ul care precede confruntarea cu "naţionala" lui Antonio Conte.

Italia - România, cel mai tare amical al "naţionalei" noastre de la cel cu Argentina, din martie 2014,  a fost programat pe 17 noiembrie, la solicitarea federaţiei italiene de fotbal.

Pe 18 noiembrie, în ţintarul Ligii 1, stabilit încă din vară, cînd s-a tras la sorţi, era prevăzută etapă intermediară, în cadrul căreia unul dintre cele 7 meciuri e chiar derby-ul Dinamo - Steaua.

Liga are soluţia

LPF n-a fost luată însă prin surprindere de ziua meciului de verificare cu Italia. Forul condus de Gino Iorgulescu a decis deja ca întreaga etapă, care ar fi urmat să se joace la mijlocul acelei săptămîni, să fie trasă în weekend-ul de mai devreme. În acea perioadă, Liga 1 nu avea programate jocuri tocmai fiindcă s-a luat în calcul posibilitatea ca România să meargă la barajul pentru Euro 2016.

Steaua - Dinamo vineri?

"Runda intermediară o tragem o tragem mai devreme, în loc de miercuri-joi, 18-19 noiembrie, se va disputa în perioada vineri-luni, 13-16 noiembrie. Cum jucătorii pe care Iordănescu îi va chema la lot provin de la 3 echipe, Steaua, Dinamo şi Astra, e foarte posibil ca acestea să fie programate chiar vineri, în prima zi a rundei, tocmai pentru a da posibilitatea reprezentativei să se reunească încă de sîmbătă şi de a avea cîteva zile de pregătire înaintea confruntării din Italia.

Meciuri importante în acea etapă de Liga 1

  • Dinamo - Steaua
  • Astra - ACS Poli
  • ASA - Viitorul
  • Pandurii - Petrolul

Citește și:

„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Mourinho și Dzeko au întors Petrolul » Amical de gală în Turcia, la debutul portughezului pe banca lui Fenerbahce
Superliga
Mourinho și Dzeko au întors Petrolul » Amical de gală în Turcia, la debutul portughezului pe banca lui Fenerbahce
Din a patra divizie pe culmea Europei în 3 ani! » Fotbalistul refuzat de Craiova a costat 850.000 euro. Acum e cotat la 40 de milioane și e cel mai bun de la Euro 2024!
Euro 2024
Din a patra divizie pe culmea Europei în 3 ani! » Fotbalistul refuzat de Craiova a costat 850.000 euro. Acum e cotat la 40 de milioane și e cel mai bun de la Euro 2024!

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (14)
catalinozaurusrex
catalinozaurusrex  •  14 Octombrie 2015, 09:23

"de atunci au fost 11 partide: 5 victorii, 5 remize". Am inteles.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  14 Octombrie 2015, 19:19

pai daca a devansat etapa trebuie toata etapa mutata la loc.

zecs93
zecs93  •  14 Octombrie 2015, 17:06

eu nu inteleg de ce a fost mutat pentru ca niciun jucator atat de la dinamo cat si de la fcsb nu au fotbalisti chemati la nationalele care joaca baraj prin simplu fapt ca nu apartin de nationalele respective, ma rog, e bine si pe 22 noiembrie !!!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează