FOTBAL  »  NATIONALA  »  REPORTAJ DIN ZENICA

La stadionul din Zenica se lucrează de zor. Gazonul este foarte prost

Stadion Zenica +16   FOTO
Stadion Zenica

Articol de , - Publicat joi, 24 martie 2011 00:00 / Actualizat joi, 24 martie 2011 14:04

Toate cele 13.000 de locuri ale Stadionului Bilino Polje din Zenica vor fi ocupate. "Nu mai sînt bilete decît pe piaţa neagră",  te informează amabil un tip din sala de bingo de sub tribuna oficială a stadionului. Are ochii tulburi precum atmosfera din sala horror, un fel de combinaţie dintre Petroşaniul şi Mizilul anilor '90.

Cu mistria şi trafaletul

Un simplu tur al arenei e edificator. De coşmar! Nu numai că avem drept gazde unii dintre cei mai răi suporteri din Bosnia, dar stadionul e adevărată excursie în timp. Dar în trecut. Şi acum se munceşte de zor la finisaje. Cu unelte demne de renovarea unui apartament de bloc: mistria, trafaletul şi bidineaua. În faţa tunelului ce duce la vestiare tronează un morman de nisip. Poate, printr-o mobilizare fantastică, va fi mutată pînă la ora meciului. Nici în zona vestiarelor şi a tribunei oficiale nu stăm mai bine. Ferestre din geam ca pe vremuri, o simplă uşă trîntită ar asigura cîteva cioburi spectaculoase. Haios e că, gard în gard cu hotelul Zenica, unde vor locui tricolorii, e o arenă cu o tribună infinit mai modernă. Numai că nu e omologată, iar terenul e prost, lucru recunoscut chiar şi de gazde.

Vreme frumoasă

Deşi toate biletele s-au epuizat, nimic din atmosfera liniştitului oraş nu prevesteşte meciul. Doar cîteva afişe pe care sînt puse şi preţurile biletelor, în marca locală. În centrul oraşului, unde e amplasat şi stadionul, e linişte. Cîţiva microbişti joacă şah în parc, în cel mai pur stil al Cişmigiului. Afară e frumos, soare şi 20 de grade. La ora meciului însă nu este exclus să plouă. "O să vă fie greu cu noi, aveţi nevoie de mult noroc să ne bateţi", e forma prin care ne ameninţă amical.

Recepţionera fotbalistă

Dragana, o frumoasă recepţioneră de la hotelul tricolorilor, a fost fotbalistă în naţionala feminină a Bosniei. "Vă batem sigur, sîntem mai buni, sîntem în ascensiune şi voi în cădere. Dzeko e cel mai bun de la noi, Mutu la voi".

Meciul Bosnia-România va avea loc sîmbătă, la ora 20:15, direct la ProTV şi Radio România Actualităţi şi liveTEXT pe GSP.ro.

Citește și:

Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Euro 2024
Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Planul secret în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”
Nationala
Planul secret în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți
Euro 2024
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (6)
dreamer123
dreamer123  •  25 Martie 2011, 08:16

bosnia 0 - 2 romania

stefan_dinamo
stefan_dinamo  •  24 Martie 2011, 18:28

si nu o sa ne putem pune tiki taka in aplicare

subaru2011
subaru2011  •  24 Martie 2011, 16:22

Hai ca e penibil stadionul pentru echipa nationala. Parca e Francisc Newman din Arad.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează