FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERI FRF

Ladislau Boloni comentează din Qatar subiectele fierbinţi din fotbalul românesc: ”Porumboiu ar fi mai bun decît Popescu la FRF”

Articol de - Publicat vineri, 02 august 2013 00:00 / Actualizat joi, 01 august 2013 19:44

Fostul selecţioner crede că patronul Vasluiului e mai indicat în fruntea federaţiei pentru că are o experienţă mai mare în administraţie faţă de Popescu. Amendează şi el recenta idee a ”Baciului” de a-l numi supervizor pe Iordănescu peste Piţurcă, versiune care a tulburat apele la ”naţională”


Din Qatar, Loţi Boloni, 60 de ani, a rămas un observator fin al mişcărilor din fotbalul românesc. Ştie să citească şi dincolo de aparenţe, chiar dacă distanţa Bucureşti - Doha mai estompează poate din gălăgia emanată pe meleagurile lui Dragomir şi Sandu.
La 60 de ani, împliniţi în martie, fostul selecţioner mai are contract pe încă un sezon cu Al Khor. Iar ultima ispravă arabă, 5-1 în Cupă cu campioana Al Sadd, trupa lui Raul, nu-l entuziasmează peste măsură: "Ştiu cu ce jucători a evoluat adversarul, îmi cunosc propriul lot, nu trebuie să ne facem iluzii!".

Fisura din 2000
Apoi, nu ezită să aibă puncte de vedere tranşante pe subiectele fierbinţi din ţară. Iar calculele pentru viitoarea şefie a FRF nu-i sînt străine: "Eu nu mi-am anunţat niciodată candidatura. Dar dintre numele care se vehiculează, cred că Porumboiu ar fi un conducător mai bun decît Popescu pentru federaţie. Are în spate în acest domeniu o experienţă de care Gică nu dispune. El vine cu notorietatea fostului jucător. Şi Porumboiu are însă anumite ieşiri care nu-mi plac".

Pe relaţia Boloni - Popescu există însă o fisură produsă în urmă cu mai bine de 13 ani. Atunci cînd Loţi a venit pe banca echipei naţionale, după Euro 2000, a intenţionat să-i păstreze în lot pe Popescu şi Hagi, care-şi anunţaseră retragerea la finalul turneului desfăşurat în Belgia/Olanda.

"Baciul", care invoca în acea perioadă şi lipsa sprijinului pentru a prelua hotelul "Piatra Mare" din Poiana Braşov, a driblat însă propunerea lui Boloni. El i-a transmis să vină la Istanbul dacă doreşte să poarte un dialog despre echipa naţională. Popescu şi Hagi jucau împreună la Galata. Boloni n-a agreat soluţia "turcilor", dar, în toamna lui 2001, cînd Loţi a plecat de la lot, Popescu a reîmbrăcat tricoul reprezentativei, cu Hagi selecţioner!

"Echipa naţională n-a avut niciodată director tehnic"
Din Qatar, Boloni comentează şi ideea lui Popescu de a-l numi pe Iordănescu supervizor peste Piţurcă: "Poate că Popescu nu ştie care e rolul unui director tehnic, un post care, din cîte ştiu, n-a existat niciodată la echipa naţională! Sub nici o formă directorul tehnic nu poate să fie deasupra antrenorului, pentru că atunci devine el însuşi antrenor".

Dar o colaborare Iordănescu - Piţurcă? Boloni e la fel de direct: "Ce-i asta colaborare? Cum adică? Colaborarea e cît timp lucrurile merg bine, dar cînd treaba merge prost cum explici noţiunea de «colaborare»? E un cuvînt atît de larg încît în spatele lui se ascund 1001 de piedici şi capcane. Trebuie precizat exact care ar fi rolul unui asemenea director tehnic, ce face el concret!".


"Steliştii vor veni şi cu bicicleta la convocare!"
Boloni a vorbit şi despre contrele apărute pe axa Reghecampf - Piţurcă: "Nu a fost elegant atunci cînd asupra lui Piţurcă s-au lansat atacuri după partida din Olanda. Şi nu cred că există jucători de la Steaua care nu ar vrea să mai vină la echipa naţională, cum se spune dinspre staff. Dar să anunţe exact cine nu vrea! Nu mi-e frică să apară situaţia ca fotbaliştii de la Steaua să nu vină la lot dacă sînt convocaţi. Asta decide Piţurcă! Dar cei care vor fi chemaţi, vor ajunge şi cu bicicleta la reprezentativă!".


"Cu Mutu va fi o situaţie dificilă pentru Piţurcă din cauza comportamentului lui Adrian. Ce garanţii mai oferă că-şi va schimba atitudinea?!"
LADISLAU BOLONI

"Mă bucur că a reapărut ASA Tg. Mureş, cu titulatura istorică a clubului. E important să se reînvie numele şi gloria unei formaţii de tradiţie din România"
LADISLAU BOLONI


"Îmi place siguranţa exprimată în joc de Steaua. 2-0 la Tbilisi e un rezultat deosebit de bun. Fără să jignesc celelelate cluburi, eu simt că Steaua e singura echipă care ne poate aduce satisfacţie pe plan internaţional, prin experienţă şi tradiţie"
LADISLAU BOLONI

13 meciuri a strîns Boloni ca antrenor al echipei naţionale, în perioada august 2000 - iunie 2001


Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Superliga
Dinamo poate pierde 1 milion de euro » Ultimele informații despre acest caz care le dă fiori „câinilor”
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
Campionate
Neil Lennon a semnat » Unde s-a angajat la o lună după despărțirea de Rapid
MM Stoica, uluit după meciul din Superliga: „Parcă m-am uitat la Bundesliga”
Superliga
MM Stoica, uluit după meciul din Superliga: „Parcă m-am uitat la Bundesliga”

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (15)
salaaurel
salaaurel  •  04 August 2013, 09:30

Bölöni nu este un om ranchiunos dar tot îl doare ca Popescu na venit la naționala in perioada lui,așa ca-l cred pe jumătate. Cu respect Bölöni.

wertus
wertus  •  02 August 2013, 11:49
Postat de sakamoto pe 02 August 2013, 09:39

Boloni a fost cel mai simpatizat fotbalist roman. Juca la Steaua si oriunde avea meci, spectatorii il aplaudau la fiecare atingere de minge! La inceputul meciului, primea un buchet de flori! Nici un fotbalist roman nu s-a bucurat vredata de atita simpatie! Pt felul cum respecta tricoul echipei nationale! Dadea totul pe teren. Isi mobiliza colegii extraordinar! Un mare patriot! Respect Laci Boloni!

Nu Bolony a fost cel mai simptatizat jucator ci regretatul Nicolaie Dobrin .Ambii jucatori foarte bunu dar pe posturi diferite , Dobrin mijlocas de creatie si playmaker , Bolony cu atributii defesnsive . Ptr Dobrin s-au umplut stadioane doar sa-l vada cum da o pasa sau cum face un dribling

thefisherking
thefisherking  •  02 August 2013, 11:21

De acord cu Boloni. Popescu a dovedit in numeroase randuri ca e influentabil si ca nu e in stare sa managerieze un sistem. Prin candidatura lui Popescu se urmareste doar o impacare istorica intre sfera de influenta a lui Nicu Gheara si cea a gintei Becali. Un clan reunit care va exploata cu si mai mare autoritate veniturile nationalei, vanzarile si vopsirile, drepturile media si contractele de sponsorizare. In fond, Porumboiu e cam singurul om de afaceri autentic din Romania. Nu s-a imbogatit din contracte cu statul, a integrat productia si prelucrarea, a dat sanse unei bune bucati din Moldova si nu a tepuit pe nimeni. Punct

Vezi toate comentariile (15)
Comentează