FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERI FRF

Locul de juma' de milion » Cum s-a asigurat Mircea Sandu că echipa lui Răzvan Burleanu îl va susţine la alegerile UEFA din 2015

Articol de - Publicat marti, 27 mai 2014 00:00 / Actualizat marti, 27 mai 2014 10:23

Reprezentanţii unor cluburi afiliate federaţiei au cerut instituţiei de la Casa Fotbalului contractul de rentă viageră al preşedintelui de onoare. Documentul include, printre alte condiţii aiuritoare, şi plata imensei daune!

"Federaţia Română de Fotbal se obligă în mod irevocabil să propună şi susţină candidatura domnului Sandu Mircea în anul 2015 pentru un nou mandat în funcţia de membru al Comitetului Executiv al UEFA". Aşa începe articolul prin care Burleanu şi compania trebuie să-l recomande pe fostul preşedinte la forul continental.

Totul e stipulat în deja celebrul contract de rentă viageră al "Naşului". Începe usturător, însă citirea finalului pare hiperbolică. "În cazul încălcării acestei obligaţii, Federaţia Română de Fotbal va achita domnului Sandu Mircea suma de 500.000 euro cu titlu de despăgubire!". Însă nu este.

Îi pot retrage doar titulatura!
Contrariate de sumele mari din contract făcute publice, cluburile afiliate FRF au cerut documentul. Înregistrat la notar pe 5 martie 2014 şi propus de Gino Iorgulescu, preşedinte LPF! "Pe lîngă condiţiile ştiute şi discutate în presă, am observat că sînt şi altele, ameţitoare", au exclamat sursele Gazetei.

"Chiar dacă lui Sandu îi poate fi retras titlul de preşedinte de onoare al FRF, el va primi, în continuare, renta viageră! Nu va mai apărea în funcţia onorifică, însă va beneficia de toate clauzele numite «nesimţite» în presă". Contractul FRF - Sandu va continua pe toată durata vieţii "Naşului"!

Nu i-a scăzut renta!
"Am vorbit cu preşedintele, renta viageră a fost scăzută de la 75.000 euro la 50.000 pe an", puncta, pe 6 martie, Mircea Sandu, după ce noul cap de la Casa Fotbalului îi reproşase public sumele grase.

Condiţiile din contract susţin însă altceva. "Renta «Naşului» era de la bun început de 50.000 de euro anual, aşa că singura schimbare ar fi că nu va mai avea limuzină ori şofer!", exclamă sursele ziarului.

Rezultatul nu e important
Printre îndatoririle lui Mircea Sandu se numără coordonarea grupului de lucru pentru organizarea Euro 2020 sau "atragerea fondurilor pentru investiţii şi programe, obţinerea pentru FRF a dreptului de organizare a unor competiţii sau jocuri internaţionale în România, propunerea şi promovarea oficialilor din cadrul FRF/LPF pentru ocuparea unor funcţii în forurile fotbalistice internaţionale". Doar că "îşi asumă o obligaţie de diligenţă, iar nu de rezultat!".

Îi plătesc toate taxele!
Lista beneficiilor nu se opreşte aici. "FRF trebuie să îi plătească lui Sandu toate impozitele şi taxele care au legătură cu banii primiţi ca preşedinte de onoare!". Unele mari, în condiţiile în care FRF ar trebui să cheltuiască, anual, aproximativ 200.000 euro pentru a susţine toate facilităţile şi clauzele din contractual fostului atacant.

Împlineşte 8 ani de mandat
"Naşul" este membru al CEx UEFA, al cărui preşedinte e Michel Platini, din 2007. Aflat la al doilea mandat, Sandu a fost reales doar din turul doi în 2011, fiindcă nu a atins pragul de 27 de voturi în primul.

Anul trecut, Sandu povestea, la Realitatea TV, care sînt facilităţile de membru al CEx: "UEFA îmi plăteşte tot, inclusiv bilet pentru mine şi soţie. Primesc diurnă de 300 euro pe zi. Forul european îmi mai dă şi o indemnizaţie anuală", spunea "Naşu’".

Mircea Sandu n-a putut fi contactat pentru a comenta informaţiile Gazetei.

Şi-a dat primă de necalificare
La începutul lunii, Gazeta prezenta un document incredibil, prin care Dumitru Mihalache, directorul de programe al federaţiei, propunea premierea "Naşului" şi a altor 22 de "federali" imediat după pierderea barajului cu Grecia! Sandu a încasat 10.000 euro, iar suma totală pentru premiere s-a ridicat la 35.900 euro. Motivaţia: "Prime pentru persoane care au contribuit la derularea în condiţii normale a tuturor activităţilor ocazionate de acest eveniment sportiv!".

CE CLAUZE DIN CONTRACT ERAU DEJA CUNOSCUTE
- rentă viageră de 50.000 de euro pe an (4.167 euro/lună)
- dreptul de a administra exclusiv spaţiile de pe întreg etajul doi din clădirea vecină federaţiei, unde şi-a stabilit noul birou
- posibilitatea de a-şi angaja doi oameni la cabinet, o secretară şi un consilier: ambii să aibă un salariu de minimum 5.000 RON/lună şi maximum 25.000 RON/lună
- maşină tip limuzină la dispoziţie
- carburant fără limită, revizii, cheltuieli de reparaţii gratuite
- convorbiri telefonice fără limită şi telefon de ultimă generaţie
- cheltuieli de protocol de maximum 5.000 RON/lună
- federaţia va plăti integral toate costurile pentru orice tratamente sau intervenţii medicale de care va avea nevoie, în orice moment şi indiferent de nivelul sumelor necesare
- prezenţa la toate meciurile oficiale din deplasare ale echipei naţionale, cu suportarea de către FRF a costurilor de deplasare la business class, diurnă de 500 euro/zi şi cazare la hotel de 5 stele

Cine a aprobat facilităţile "Naşului"
Gino Iorgulescu - preşedinte LPF, primvicepreşedinte FRF
Octavian Goga - vicepreşedinte FRF, reprezentant AJF
Valeriu Argăseală, Ioan Horoba - reprezentanţi L1
Ştefan Stana - reprezentant L2
Marius Burcă, Alexa Krenek - reprezentanţi L3
Cătălin Cighir - juniori
Alin Cioban - fotbal feminin
Alexandru Deaconu - preşedinte CCA

3 membri din CEx s-au abţinut în a-l vota pe Sandu preşedinte de onoare: Auraş Braşoveanu (L2), Emilian Hulubei (AFAN) şi Cristian Vornicu (futsal)

4.201 zboruri dus-întors cu TAROM către Geneva, Elveţia, la 15 minute de sediul UEFA din Nyon, se pot plăti cu 500.000 de euro

1.200 de lei e renta viageră maximă primită de ceilalţi membri de onoare ai FRF, listă din care fac parte Dinu, Lucescu sau Dembrovschi

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (45)
radianu
radianu  •  28 Mai 2014, 17:40

Un alt golan din viata Romaniei! sandu a furat si a blatuit 20 de ani in frf si vrea sa o faca pana moare! Impuscati-l,calcati-l cu masina faceti ceva sa scapati de l!

leolivinginkorea
leolivinginkorea  •  28 Mai 2014, 11:51

Ce mai e de spus?Puscarie pe 20-30 de ani pentru el si 10-15 pentru cine a semnat contractul asta !!Cu banii care ii cere mouistul asta tineam 2-3 academii de fotbal pe an! Deaia nu am rezultate , se fura ca in codru...!

alynpana
alynpana  •  27 Mai 2014, 21:24

Si uite asa se duce in p*** mea fotbalul din ROMÂNICA Se cerarta intre ei si sufera fenomenul... Câtä dreptate a avut Mititelu...toata lumea il injura dar uite cum iasa la iveala pe zi ce trece mârsaviile cancerosului Sandu,dar'ar canceru in tine de lepros sa mori odata ca sa nu mai iei tu 50.000 de euro,moartea pùlii!

Vezi toate comentariile (45)
Comentează