FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UNGARIA, SÎMBĂTĂ, ORA 19:00, ÎN DIRECT PE TVR 1, LIVETEXT PE GSP.RO

Lucian Sînmărtean dictează mijlocul » Victor Piţurcă trebuie să decidă pe ce post îl foloseşte contra Ungariei. Cum ar putea arăta primul "11"

Sînmărtean a impresionat mereu prin calitatea tehnică a evoluțiilor sale, însă Piți i-a reproșat de mai multe ori că nu contribuie deloc la faza defensivă
Sînmărtean a impresionat mereu prin calitatea tehnică a evoluțiilor sale, însă Piți i-a reproșat de mai multe ori că nu contribuie deloc la faza defensivă

Articol de - Publicat miercuri, 08 octombrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 08 octombrie 2014 09:23

Fotbalistului de 34 de ani i se pregăteşte un plan dublu pe axa Bucureşti - Helsinki: integralist cu maghiarii, rezervă împotriva Finlandei, săptămîna viitoare.

Revenit după mai bine de 3 ani în circuitul echipei naţionale, Sînmărtean ajunge să fie un jolly-joker pentru partida cu Ungaria. Iar Piţurcă îşi face calculele în linia mediană în funcţie de abilităţile stelistului aflat pe val. Prima dilemă de formaţie pe care i-o ridică Lucian: să joace în centru, pe post de regista, ori în flancul stîng, ca element-surpriză?

E tema pe care selecţionerul va trebui s-o dezlege în zilele anterioare confruntării cu maghiarii, scoţînd însă din calcul varianta cu bistriţeanul în faţa stoperilor, post pe care Gâlcă l-a folosit cel mai mult la roş-albaştri. De altfel, Piţi şi-a exprimat clar opţiunea încă după turul preliminar de Champions League dintre Steaua şi Stromsgodset: "Pentru mine, Sînmărtean nu e închizător".

"Nu uita mingea la picior!"
Desigur, varianta cea mai probabilă e aceea ca Lucian să fie utilizat la serviciu, în centru, pentru a-l pune în valoare pe Stancu, vîrful pregătit pentru disputa cu Ungaria. Piţi îi va cere însă lui Sînmărtean să fie mai rapid în execuţii, să nu uite mingea la picior, cum mai obişnuieşte la club, şi să nu neglijeze faza defensivă, capitol la care nu excelează.

În plus, selecţionerul ar gîndi partida cu Sînmărtean pe teren vreme de 90 de minute contra maghiarilor şi rezervă la Helsinki. "Ungaria poate fi destabilizată mai uşor de stilul lui Lucian decît Finlanda, care e o echipă mai agresivă, mai solidă, cu spaţii mai închise în desfăşurarea jocului", explică strategia apropiaţi ai "naţionalei".

Astfel, dacă lucrurile vor funcţiona conform planului, Stancu va coborî împotriva nordicilor în locul lui Sînmărtean spre a elibera poziţia din avanposturi pentru Marica, suspendat la întîlnirea de pe "Arena Naţională".

Dodel şi Maxim în suspans
De ce Piţi îl prepară pe Sînmărtean şi ca soluţie pe flancul stîng? Fiindcă ambele variante clasice, Tănase şi Maxim, nu traversează perioade fericite. Dodel a prins doar două jocuri după lunga pauză cauzată de accidentare, iar Maxim n-a fost niciodată integralist la Stuttgart de la începutul sezonului. Ultima titularizare a bifat-o la sfîrşitul lui august, la 0-2 cu Koln, după care a alunecat pe banca de rezerve a şvabilor.

Alte două semne de întrebare
Poziţia optimă pentru Sînmărtean nu e singura dilemă a lui Piţurcă pentru disputa cu maghiarii. Accidentarea lui Tamaş, care jucase perfect la Atena, a adîncit criza de pe postul de fundaş dreapta. Selecţionerul are de ales între Chiricheş şi Luchin, favorit fiind apărătorul de la Tottenham. De asemenea, la închidere, unde Pintilii e punct fix, Piţi va opta probabil pentru Prepeliţă cu Ungaria şi Hoban în Finlanda.

"Cînd joci cu un adversar foarte valoros, rişti cu un jucător ca Sînmărtean, dacă evoluează mijlocaş central, dar poţi să ai şi beneficii, pentru că e foarte tehnic" ( Victor Piţurcă, selecţioner România)

Echipa probabilă pentru Ungaria
Tătăruşanu - Chiricheş, Dr. Grigore, Gardoş, Raţ - Pintilii, Prepeliţă (Hoban) - Chipciu, Sînmărtean, Tănase - Stancu

636785-caseta-sinmartean.jpg

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Superliga
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (43)
mediash
mediash  •  09 Octombrie 2014, 23:04

Hoban va juca sigur

titiduru22
titiduru22  •  09 Octombrie 2014, 05:07
Postat de andytheblue pe 08 Octombrie 2014, 22:52

Pentru mine dupa Hagi,Balaci si DObrin este cel mai bun fotbalist din istoria tarii !

Hahaha !!!

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  09 Octombrie 2014, 01:36
Postat de valah1986campionii.europei pe 08 Octombrie 2014, 11:24

Este singurul fotbalist din prima liga care mai stie ce inseamna driblingul. Pe vremuri aveam o gramada care stapaneau aceasta arta. Asta este ultimul mohican intr-un campionat al insolventilor si cluburilor finatate de mafia politica cu banii publici de la primarii.

bine zis. am dat si eu un like. asta e un comentariu demnd e respect, nu aberatiile de pe clona kap de khal..))

Vezi toate comentariile (43)
Comentează