FOTBAL  »  NATIONALA  »  MUNTENEGRU - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ GSP DIN MUNTENEGRU Edi Iordănescu i-a luat tare pe jucători înainte de primul meci oficial: „Schimbați-vă gândirea! Cine nu dă tot pentru echipă nu va mai fi convocat!”

Articol de , - Publicat vineri, 03 iunie 2022 08:01 / Actualizat vineri, 03 iunie 2022 08:14

La antrenamentul de joi, selecționerul Edward Iordănescu le-a transmis jucătorilor României un mesaj clar și dur: „Cine nu dă tot pentru echipă nu va mai fi convocat! Schimbați-vă gândirea ca să avem nivel și rezultate!”

  • Trimișii GSP.ro la Podgorica transmit cele mai importante informații înainte de duelul de sâmbătă
  • Ambele meciuri cu Muntenegru ale României, 4 iunie în deplasare și 14 iunie acasă, vor fi televizate de Prima TV începând cu 21:45 

Joi, la ultimul antrenament de la Mogoșoaia, Edward Iordănescu a preferat să facă o ședință mai ușoară din punct de vedere fizic, punând accent mai ales pe aspectul tactic, pentru ultimele retușuri înainte de meciul cu muntenegrenii. 

Surse apropiate naționalei susțin că tehnicianul, care a sesizat absența spiritului de echipă la națională, le-a și transmis jucătorilor un mesaj clar și fără echivoc: 

„Prima condiție e ca fiecare să dea tot ce are mai bun. Cine nu dă totul pentru echipă e la ultima convocare! Nu o să ne schimbăm nivelul și rezultatele până nu ne schimbăm gândirea!".

Novak Martinovici, înaintea debutului în Liga Națiunilor: „România are mai multă calitate decât Muntenegru”
Liga Națiunilor
Novak Martinovici, înaintea debutului în Liga Națiunilor: „România are mai multă calitate decât Muntenegru”

Sorescu, Pușcaș și M. Marin ies din calcule cu Muntenegru

Selecționerul a avut la dispoziție o săptămână de cantonament, dar numai în ultimele două zile a putut să lucreze în efectiv complet. Jucătorii s-au reunit în etape, după finalul sezonului. 

Ultimii au ajuns abia luni seară, Pușcaș și M. Marin, după ce au disputat cu Pisa barajul de promovare în Serie A, pierdut în „dubla” cu Monza. 

Marți, ei au făcut o refacere și abia miercuri au intrat la primul antrenament cu echipa, dar resimt încă o stare de oboseală. Iar Edward Iordănescu ia în calcul să nu-i folosească sâmbătă, la Podgorica. În aceeași situație e și Sorescu, abia intrat în program normal, după o accidentare.

Confruntarea de sâmbătă, prima oficială din mandatul lui Edi Iordănescu, are o încărcătură uriașă pentru selecționer. 

După debutul ratat din amicalele disputate în martie, 0-1 cu Grecia (acasă) și 2-2 cu Israel (deplasare), conducerea FRF așteaptă să vadă un progres în jocul „tricolorilor” și un start cu dreptul, care să dea speranțe fanilor într-o calificare la EURO 2024. 

Tehnicianul trebuie să claseze echipa pe unul dintre primele două locuri în grupa de Liga Națiunilor pentru a continua sigur pe banca naționalei și în preliminariile clasice.

Este cea de-a cincea întâlnire cu Muntenegru în ultimii șase ani, a treia în capitala statului ex-iugoslav. 

Toate oficiale, toate terminate cu rezultate strânse. Bilanț în oglindă: o victorie noi, una ei și două egaluri. La meciul de la Podgorica, „tricolorii” vor fi încurajați și de o mică galerie de 200 de suporteri.

3meciuri a câștigat România în deplasare, în cele două ediții de Liga Națiunilor, cu Austria (3-2), cu Lituania (2-1) și cu Muntenegru (1-0)

Absenți de marcă la Muntenegru

La Podgorica, entuziasmul gazdelor s-a mai estompat după indisponibilitățile de ultimă oră ale liderilor naționalei Muntenegru, stoperul Stefan Savici (Atletico Madrid), care a și părăsit cantonamentul, și atacantul Stevan Jovetici (Hertha Berlin), absent cel puțin la partida cu noi.

O altă problemă din tabăra adversă de care ar putea profita „tricolorii” este absența mijlocașului Nikola Vukcevici (Levante), considerat de jurnaliștii locali responsabilul cu jocul de posesie al „șoimilor”

Muntenegru - România e arbitrat de un polițist suedez 

Partida dintre Muntenegru și România, de la Podgorica, va fi condusă de o brigadă de arbitri din Suedia, cu Andreas Ekberg la centru, asistat de Mehmet Culum și Niklas Nyberg. 

Polițist de meserie, Ekberg (37 de ani) este purtător al ecusonului FIA din 2013 și nu a mai arbitrat niciodată cele două naționale de seniori. În 2019 a condus meciul Anglia- România (2-4), de la Euro U21, dar și două partide ale unor echipe românești în cupele europene: Dudelange - CFR (0-2) și Astra - Austria Viena (2-3).

VIDEO Mihai Stoichiță, optimist înaintea meciului cu Muntenegru: „Până acum nu am avut probleme”

Citește și: 

Cum arată stadionul unde va juca România: Imagini din dronă surprinse de echipa GSP.RO

UEFA îi face face strategia lui Edi Iordănescu: „E aproape inuman!”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (13)
dobrin
dobrin  •  03 Iunie 2022, 22:08
Postat de dudash pe 03 Iunie 2022, 09:25

alibec e primul care va da tot pentru echipa.

In cazul lui Alibec (si nu numai al lui) totul inseamna vreo doua sprinturi dupa care cere inlocuirea :))))

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  03 Iunie 2022, 19:24
Postat de rocky5 pe 03 Iunie 2022, 12:19

Adică mai da afară din ei, ca să mai facă loc la încă 1-2 vedete ciobănești ce trebuie expuse la vânzare!

Imi e tare mila de unii ca tine care nu stiu mai mult sa zica si repeta cuvinte auzite la altii. De unde vrei sa ia din alta parte ? De la Cfr Cluj , echipa care are mult mai multi jucatori straini decar romani? Nu sunt stelist (fcsbist, tot aia pentru mine), dar serios, daca nici acum cand echipa aia "***" a terminat pe locul 2 campionatul (si asta fiindca nu a fost lasata de arbitri sa il castige) nu e bine ca selectionerul să ia jucatori de acolo, atunci cand? Ca il simpatizăm sau nu pe Becali e una (eu unul chiar nu il simpatizez) dar hai sa nu mai fim hateri si sa vedem lucrurile asa cum sunt : Fcsb a terminat pe 2 campionatul, iar pe 1 e o echipa de la care nu ai ce jucători romani sa iei. Asadar, pentru echipa nationala, conform unei logici elementare, FCSB este firesc sa reprezinte optiunea nr 1 in materie de selectie. Si dupa aceea bineinteles stranierii, care din pacate nu prea performeaza pe nicaieri. Avem un campionat f slab dar eu cred ca principala problema a nationalei nu sunt jucatorii din liga 1 ci jucatorii care joaca in campionatele de afară doar cu numele, sau joacă si pe bune dar slab. Din campionatul intern cred ca se poate incropi o echipă mai bună, mai solidă, fiindcă ăstia macar au meciuri in picioare. Eu cred ca din Fcsb si Craiova (lui Rotaru bineinteles) se poate face un prim 11 al echipei nationale, cum se facea pe timpuri din Steaua si Dinamo, sau din Steaua, Dinamo si Craiova.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rocky5
rocky5  •  03 Iunie 2022, 12:19

Adică mai da afară din ei, ca să mai facă loc la încă 1-2 vedete ciobănești ce trebuie expuse la vânzare!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează