FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BOSNIA, VINERI, 21:00, TVR 1, DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Mutu cedează banderola generaţiei tinere » Marica e noul căpitan!

Marica îi mulţumeşte lui Mutu că i-a lăsat lui banderola şi a devenit astfel al 85-lea căpitan din istorie al echipei naţionale Foto: Alex Nicodim
Marica îi mulţumeşte lui Mutu că i-a lăsat lui banderola şi a devenit astfel al 85-lea căpitan din istorie al echipei naţionale Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat duminica, 29 mai 2011 00:00 / Actualizat sambata, 28 mai 2011 23:02

Răzvan Lucescu l-a responsabilizat pe atacantul de 25 de ani pentru a marca începerea reconstrucţiei ”naţionalei”. ”Briliantul” rămîne însă liderul vestiarului.


Ciprian Marica va fi noul căpitan al echipei naţionale! Atacantul lui VfB Stuttgart va purta în premieră banderola la meciul crucial de vineri seară contra Bosniei. Va fi al cincilea căpitan din mandatul lui Răzvan Lucescu, după Chivu, Rădoi, Raţ şi Tamaş. Selecţionerul a luat această decizie după ce s-a consultat şi cu Adrian Mutu, veteranul lotului, 32 de ani, şi liderul incontestabil al vestiarului după retragerile recente ale lui Rădoi şi Chivu.

Răzvan i-a explicat starului "naţionalei" că vrea să-l desemneze căpitan de echipă pe Ciprian Marica, pentru a-l responsabiliza pe acesta în ideea formării unei reprezentative bazate pe jucători tineri. "Oricum, tu vei rămîne liderul incontestabil", l-a asigurat Lucescu jr. pe Mutu. "Briliantul" a acceptat propunerea selecţionerului, mai ales că Marica este unul dintre cei mai buni prieteni ai săi.

Cel mai tînăr veteran
Marica, în vîrstă de 25 de ani, este cel mai tînăr dintre veteranii lotului, categorie din care fac parte Mutu (32 de ani), Raţ (30 de ani) şi Tamaş (27 de ani). Atacantul lui VfB Stuttgart a debutat la "naţională" pe 16 noiembrie 2003, promovat de Anghel Iordănescu, în finalul amicalului cu Italia (0-1), la Ancona. În cei aproape 8 ani în tricoul reprezentativei a adunat 47 de selecţii şi a marcat 14 goluri, fiind al doilea golgeter, după Mutu, cu 31 de reuşite.

Trei meciuri în patru luni
Pentru Marica desemnarea în funcţia de căpitan al "naţionalei" reprezintă o reală gură de oxigen. "Nouarul" a încheiat unul dintre cele mai negre sezoane la Stuttgart, unde n-a mai fost folosit de antrenorul Bruno Labbadia de pe 30 ianuarie. De fapt, Marica a evoluat în ultimele patru luni doar în trei meciuri susţinute la prima reprezentativă: cu Cipru (1-1), Bosnia (1-2), cînd a marcat unicul gol al "tricolorilor", şi cu Luxemburg (3-1).

15 este locul ocupat de Marica în clasamentul all-time al golgeterilor "naţionalei", cu 14 goluri, la egalitate cu Balint şi Florea Dumitrache. Topul e condus de Hagi (35), Mutu (31), Bodola (30).


"Nu sîntem handicapaţi"
Alexandru Bourceanu (26 de ani) a oferit declaraţia zilei după antrenamentul de ieri. Întrebat dacă Adrian Mutu poate duce greul cu jucătorii aflaţi acum în lot, după retragerea lui Chivu, mijlocaşul lui Poli Timişoara a răspuns: "Sîntem cumva handicapaţi? Sper să ne ridicăm la un nivel cît mai bun, cu siguranţă nu sîntem handicapaţi."

Gardoş aşteaptă retragerea lui Tamaş
Florin Gardoş (22 de ani) rămîne cu picioarele pe pămînt. "Oricărui om care este lăudat îi cade bine. Dar deocamdată sînt jucători cu experienţă şi nu cred că-l pot înlocui acum pe Chivu. Probabil că după ce se va retrage şi Tamaş, atunci o să am o şansă", a declarat fundaşul Stelei.

- COSMIN OLĂROIU, favoritul lui Mircea Sandu pentru înlocuirea lui Răzvan Lucescu, va pleca luni sau marţi în Emirate pentru a finaliza tratativele cu Al Ain.
- DORIN GOIAN este anunţat titular la Palermo în partida cu Interul lui Chivu din finala Cupei Italiei, ce se dispută astă-seară, de la ora 22:00, în direct la DigiSport. Goian va ajunge la lot mîine.
- LA ANTRENAMENTUL de ieri, efectuat la Buftea, Lucescu jr. a avut la dispoziţie 23 de "tricolori", plus doi jucători de la tineret: portarul David Lazăr (Pandurii) şi stoperul Adrian Popa (Snagov).
- BOGDAN STANCU s-a refăcut după problemele musculare cu care s-a prezentat la lot. Atacantul Galatei va intra de marţi în programul normal de pregătire şi va fi apt de joc pentru Bosnia.

Citește și:

Cosmin Contra a semnat » Clubul a făcut anunțul spectaculos pe „Made in Romania”, hitul momentului în fotbal
Stranieri
Cosmin Contra a semnat » Clubul a făcut anunțul spectaculos pe „Made in Romania”, hitul momentului în fotbal
Eugen Trică se întoarce! Tehnicianul a semnat primul său contract de „principal” în străinătate
Stranieri
Eugen Trică se întoarce! Tehnicianul a semnat primul său contract de „principal” în străinătate
Elias Charalambous mai vrea un jucător la FCSB: „Îl cunosc, e bun”
Superliga
Elias Charalambous mai vrea un jucător la FCSB: „Îl cunosc, e bun”

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (10)
cocoromtour
cocoromtour  •  31 Mai 2011, 13:44

INCREDIBIL...ACEST ..INDIVID ...LUCESCU .RAZVAN ..ESTE ...COMPLET ..RUPT DE REALITATE ,..E DE PE ALTA PLANETA ...DUPA CE A DISTRUS NATIONALA SI PALMARESUL EI...DUPA CE A RATA ..TOATE MECIURILE ..PRIN NESTIINTA DE FOTBAL ...ACUM ...FACE VRAJBA SI INTRE JUCATORI ...CUM POTI ..OARE SA NU-L ..DELEGI PE MUTU ...CAPITANUL NATIONALEI ???..NU-L CONTEST PE MARICA ...E UN MARE JUCATOR ...DAR CEL CARE ..TREBUIE SA FIE CAPITANUL ..ESTE MUTU...NUMAI EL POATE FACE DIFERENTA ..SI POATE FI LIANTUL INTRE JUCATORI...DOMNILOR DE LA FEDERATIE ...SCAPATI CAT MAI REPEDE ..DE DOI DEMANTI ...LUCESCU /...SI LUPESCU ...DOI INDIVIZI ..CARE AU ...MACELARIT ..NATIONALA ..AU INGROPAT FOTBALUL ROMANESC, DOI IRESPONSABILI!

stefan2005
stefan2005  •  31 Mai 2011, 13:24

nu stiu de ce il mai convoca pe marica la nationala.pierdere de timp

robertaker
robertaker  •  29 Mai 2011, 20:00

Rat trebuia pus capitan si nimeni nu avea ce comenta.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează