FOTBAL  »  NATIONALA  »  OLANDA - ROMÂNIA 4-0

Mutu explică în premieră diferendul cu Piţurcă "M-a surprins decizia radicală de a renunţa la serviciile mele!". Cum vede viitorul său la naţională

Articol de - Publicat sambata, 30 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 29 martie 2013 23:28

Atacantul de 34 de ani al lui Ajaccio spune că respectă deciziile lui Piţurcă şi nuanţează cînd vine vorba despre faptul că n-a intrat de la început cu Olanda: ”Nici unui jucător, cînd ajunge în formă şi simte acest lucru, nu-i convine să stea rezervă”


Ecourile meciurilor de la Budapesta şi Amsterdam încep să se estompeze, dar relaţia Piţurcă - Mutu continuă să ţină prim-planul. "Nu cred că trebuie să dau nimănui explicaţii de ce e titular sau nu. O fac dacă e cazul. Cu Adrian a existat o mică neînţelegere înaintea cantonamentului, stabilisem cu el ceva şi nu s-a ţinut de cuvînt, dar despre asta voi vorbi pe larg într-o conferinţă de presă. Ar fi fost culmea ca Mutu să sară la mine la bătaie!", a subliniat selecţionerul la DolceSport.

"Am spus ce-am simţit"
Asta după ce decarul "tricolorilor" îşi arătase mirarea că Piţurcă nu i-a oferit nici o justificare pentru decizia de a nu-l titulariza contra Olandei. De la Ajaccio, Mutu a subliniat pentru Gazetă că "nu am spus nimic revoltător la adresa selecţionerului, au fost declaraţii civilizate. N-am nici o problemă dacă antrenorul consideră că nu e nevoie să ofere explicaţii pentru anumite decizii. Eu am spus doar ce-am simţit, dar respect hotărîrile, pentru că, pînă la urmă, nea Piţi e cel care răspunde de rezultate".

"Am întîrziat două ore, dar nu era program de cantonament"
Şi a recunoscut episodul tensionat cu selecţionerul dinainte de întîlnirea cu Ungaria: "Am întîrziat atunci două ore, duminică, dar nu era program de cantonament. Am discutat apoi cu nea Piţi şi cred că lucrurile s-au lămurit. Sigur, m-a surprins un pic decizia radicală pe care mi-o comunicase, de a renunţa la serviciile mele, dar n-am vrut să plec de la Mogoşoaia pentru că îl ştiu pe nea Piţi. Se enervează, dar după zece minute îi trece!".

Mutu punctează că "nu e nimic revoltător în argumentele celor care spun că ar trebui să se renunţe la jucătorii mai în vîrstă, dacă strategia e aceea de a forma o echipă pentru Euro 2016. Eu o să am 37 de ani atunci. Dar eu vin să evoluez cu drag pentru România atîta vreme cît mai am posibilitatea să o fac, mai ales că sînt şanse reale de a merge şi la turneul final din Brazilia, în 2014. Aş vrea să-mi închei cu un Mondial traseul la reprezentativă".

"Am acceptat că nu eram la nivel fizic optim"
Întăreşte apoi că "eu vin la lot nu pentru un antrenor, ci pentru tricoul echipei naţionale şi pentru suporteri. N-am de gînd să renunţ". Şi nuanţează atunci cînd explică momentele de la Amsterdam, unde fluierul de start al meciului cu batavii l-a găsit pe bancă: "După o perioadă de pauză, am revenit cu statutul de rezervă la «naţională» şi am acceptat fără probleme această postură. Eram conştient că nu mă aflam la nivelul fizic optim, iar asta am recunoscut-o chiar eu la momentul respectiv. Dar nici unui jucător, cînd ajunge în formă şi simte acest lucru, nu-i convine să stea rezervă. Sigur însă că decizia finală îi aparţine antrenorului!".

"Nu ştiu ce a fost după Olanda, am plecat repede"
Iar în final comentează acuzele lansate de Dumitru Dragomir legate de cheful organizat de jucători după eşecul de pe ArenA: "Eu am plecat repede de la Amsterdam, după meci, aşa că nu cunosc ce s-a întîmplat acolo. Oricum, erau liberi, fiecare îşi putea face ce program dorea. E un subiect care nu mă priveşte şi nu mă interesează".

"Am fost şi eu în sală cînd s-a petrecut întîlnirea dintre jucători, staff şi Neşu. Era multă lume, n-aveam cum să urmăresc toate dialogurile. Sincer, nu ştiu nimic despre episodul Piţurcă - Neşu despre care se discută în România"
Adrian Mutu, atacant România

"Mutu nici n-ar putea să ridice privirea la mine. El trebuia să-mi demonstreze că face tot pentru echipa naţională cînd l-am introdus pe teren. Vreau ca un jucător să fie trup şi suflet, chiar dacă intră doar două minute. E un avertisment şi pentru cei tineri"
Victor Piţurcă, selecţioner România, pentru DolceSport

"Dacă vrei obiectiv în 2016, trebuie să planifici pentru 2016. E clar că nu poţi să-i mai iei în considerare pe Mutu şi alţi jucători în vîrstă. Nu ştiu dacă sîntem aşa puternici să batem acasă Ungaria şi Turcia. Dacă putem să fim activi, nu reactivi, ar fi un progres"
Ionuţ Lupescu, director general UEFA, pentru DolceSport


35 de goluri a marcat Mutu pentru echipa naţională: e la egalitate cu Hagi în fruntea topului all-time al marcatorilor reprezentativei

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (35)
whiteredarad
whiteredarad  •  31 Martie 2013, 22:27

Lupescu e total in afara discutiei.Una e situatia la o echipa de club,unde se "construieste" pentru 3-4-5 ani,altceva e la Nationala ,unde sint cei mai buni ai momentului.Pai Pirlo,Schneider,Terry,Gerard,,etc de ce mai joaca,ca sint-si ei- batrani ?`.Problema este-pentru Nationala- sa ai variante,sa ai jucatori,care treptat,sa capete si ei experienta. Nici intr-un caz nu se face o echipa doar din tineri,pentru mai tarziu!.La Piturca chestia este ca nu face joc constructiv,ca e prea defensiv,ca nu-i plac jucatorii tehnici,ca evita-din motive aiurea- jucatori ca sanmartean,Muresan,Sapunaru,etc. Pe Keseru l-a umilit 2 meciuri,pe Stancu nu. Pai cum ?

gerula666
gerula666  •  30 Martie 2013, 20:46

RESPECT ADI MUTU! Ori unde a fost si orice ai fi facut, la nationala ai dat mereu totul si chiar ai ajutat-o sa castige meciuri importante!

88gore88
88gore88  •  30 Martie 2013, 20:08

Mi-e greu sa cred ca din aceasta cauza s-a pierdut meciul cu Olanda la un asemenea scor. Cearta Piti vs Mutu arata cat de novice am tratat inca un moment foarte important din istoria fotbalului romanesc. Din spate vin niste tineri foarte ambitiosi (nucleul de la Steaua) dar munca si dezvoltarea lor este pusa sub semnul intrebarii datorita acestor personaje care tin capul de afis cu problemele lor extra-sportive. Mutu,desi a ajuns la o varsta considerabila continua sa fie copilul problema.Chiar nu inteleg de ce se mai apeleaza la serviciile lui.Binenteles ca avem nevoie de un lider,dar baiatul asta e un clovn. "Cand intra Hagi in vestiar,ingheta toata lumea",spun colegii din Gen

Vezi toate comentariile (35)
Comentează