FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - LUXEMBURG 3-1

"Naţionala" a fost primită cu răceală la Piatra Neamţ, iar suporterii i-au cerut demisia lui Răzvan!

Articol de - Publicat miercuri, 30 martie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 30 martie 2011 04:53

"Tricolorii" au cerut înainte de meci sprijinul celor 13.000 de fani, care au trecut greu  peste supărarea provocată de înfrîngerea din Bosnia, 1-2

Nici nemţenii nu mai trepidează ca altă dată pentru "naţională". Entuziasmul fanilor din Piatra Neamţ s-a estompat după egalul cu Albania din toamnă şi înfrîngerea de la Zenica.

Prezenţa "tricolorilor" a început să nu mai reprezinte un mare eveniment pentru locuitorii urbei de sub Pietricica. Organizatorii au deschis porţile stadionului la ora 17:30, anticipînd că fanii vor lua cu asalt tribunele, ca pe vremuri, cu mult timp înainte, înarmaţi cu tablele la subraţ şi cu pachetele de cărţi de joc în buzunare. Credeau că dacă s-au vîndut aproape toate cele 13.500 de bilete publicul va da buzna să-i întîmpine pe "eroii" lui Răzvan, dar s-au înşelat.

Huiduţi la sosire
La 19:20, cînd au ajuns la stadion, Mutu şi compania au fost întîmpinaţi de nişte tribune dezolant de goale, populate doar de vreo 50-60 de oameni. Şi aceia supăraţi. "Să vă fie ruşine, nesimţiţilor!", le-au strigat nervoşi cîţiva fani de la tribuna a II-a. 

"Şefu', un loc pentru Parchet"
Pînă atunci, atmosferă moartă. Muzică în surdină la staţie. Crainicul stadionului face probe în orb: "Doi-doi, doi-doi". Doamne fereşte! La oficială se fac ultimele pregătiri: "Şefu', aveţi grijă să păstraţi un loc liber pentru reprezentantul Parchetului".  Încă o dovadă că DNA e pe urmele fotbalului.

Trădaţi în dragoste
Uşor, uşor arena prinde viaţă. La 20:10, "tricolorii" ies la încălzire. Sînt vreo 6.000 de fani, care reacţionează confuz. Aplauze timide, amestecate cu huiduieli răzleţe. Nici apelul de la staţie să fie alături de echipă şi nici anunţul că Bosnia este aproape de suspendare nu-i aprinde. Urmăresc impasibili spre teren, dar se încălzesc cît de cît la anunţarea echipei. Nu prea mult însă.

Numele lui Răzvan Lucescu este huiduit de tot stadionul. Nu-i interesează că bosniacii nu şi-au modificat Statutul, aşteaptă doar ca "tricolorii" să-şi modifice jocul. În bine! Jocul începe totuşi cu mii de steaguri fluturînd în tribune. Sînt circa 13.000 de oameni care iubesc "naţionala", dar se simt trădaţi de marea lor dragoste. Impecabili, la imn au realizat tricolorul din pernuţele pe care le-au primit pentru scaune.

DEMISIA! DEMISIA!
Echipa naţională a României a doborît ieri un nou record negativ. Golul marcat de Joachim în minutul 22 a fost primul marcat de luxemburghezi în meciurile directe cu România. În precedentele patru întîlniri, naţionala României reuşise să înscrie de 16 ori , fără să primească vreun gol.

Rezultatele în meciurile cu Luxemburg:
17.10.2002 Luxemburg-România 0-7 (prel. CE 2004)
6.09.2003 România-Luxemburg 4-0 (prel. CE 2004)
28.03.2007 România-Luxemburg 3-0 (prel. CE 2008)
17.10.2007 Luxemburg-România 0-2 (prel. CE 2008)

Imediat după golul marcat de luxemburghezi, fanii din tribune au luat foc şi au cerut demisia selecţionerului Răzvan Lucescu. Suporterii români s-au calmat însă destul de repede, după ce Adrian Mutu a marcat golul egalizator, în minutul 25. În cele din urmă, "tricolorii" au învins cu scorul de 3-1.

Citește și:

Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Euro 2024
Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Planul secret în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”
Nationala
Planul secret în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți
Euro 2024
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (10)
adain
adain  •  30 Martie 2011, 11:06

"marele" Gardos ce a facut la golul luxemburghezilor!!!!Stancu, jucator de 6 milioane de euro (ce teapa le-au dat Hagi cu fratii Becali turcilor!!!) ce a aratat in meciul asta cand nu a reusit sa reaca de Muci&Co...... si nu numai ei, ca sa nu amintesc si de umilinta de a primi mingea printre picioare de la amatorii astia!!!! ne mai miram de ce nu sunt titulari la echipele lor majoritatea fotbalistilor romani care joaca in Europa, pai daca ei nu fac fata la asemenea adversari cum sa faca fata in campionatele tari din Europa!!!!

adain
adain  •  30 Martie 2011, 11:05

are si Razvan partea lui de vina dar ..... hai sa ne uitam la Zicu, declarat cel mai bun jucator roman, din campionat, la ora actuala!!!! pai cate driblinguri i-au reusit lui Zicu in fata "amatorilor" din Luxemburg!!!! pai daca cel mai bun jucator din campinatul nostru nu face fata la amatorii din Luxemburg cine e de vina!!!!! unde e Mitica cu aberatiile lui ca avem campionatul in primele 10 din Europa cand noi nu facem fata Luxemburgului!!!! vinovati sunt toti, conducerea FRF, conducerea ligii si chiar mass media care, contra cost (ca nu cred ca sunt chiar asa de naivi sa creada ce scriu), umfla valoarea unor jucatori de cred si ei ca sunt cel putin la valoarea lui Messi si Ronald

sile72
sile72  •  30 Martie 2011, 10:36

ASEARA AM MAI BATUT UN RECORD!!!BRAVO RAZVAN AM LUAT GOL SI PE DEASUPRA NE-AU SI CONDUS LUXEMBURG BRAVO!!CEL MAI RAU IMI PARE CA NU A JUCAT FLORESCU SI COCIS CA AVEAU DE UNDE SA INVETE FOTBAL!!FLORESCU SI COCIS SI ROPOTAN NICI LA ASTEA NU AR JUCA DEOARECE PE RAZVAN NU LA-R PUNE ANTRENOR NICIODATA!!ASTEA DACA AVEAU PREGATIRE FIZICA MAI BUNA NE BATEAU ACASA !!ACOLO SIGUR NE BAT.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează