FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - CEHIA 1-0

"Naţionala" de futsal, acuzată de blat! Slovacii spun că am aranjat meciul cu Cehia

România
România

Articol de - Publicat marti, 01 martie 2011 00:00 / Actualizat marti, 01 martie 2011 17:14

 

A doua participare a "naţionalei" de futsal la un Campionat European este umbrită de suspiciunile unui posibil blat în preliminarii. Duminică, la Târgu-Mureş, România a învins cu 1-0 Cehia în ultimul meci din grupa de calificare. Adică singurul rezultat care califica România şi Cehia, lăsînd acasă Slovacia, prin prisma golaverajului din meciurile directe!


Atît jucătorii cît şi oficialii slovaci acuză echipele României şi Cehiei că ar fi aranjat acest meci. În cotidianul Dennik Sport, portarul Slovaciei, Mario Gasparovici declară: "A fost o farsă totală! În acest meci nu s-a întîmplat nimic. E un rezultat aranjat, în mod evident. În mod normal, cehii ar fi învins românii, dacă voiau. Sînt dezgustat".

Nici Richard Bacon, antrenorul slovacilor, nu a rămas fără reacţie: "Cu toţii am ghicit scenariul, România şi Cehia au convenit rezultatul înaintea meciului".

"Să nu mai vorbească slovacii de blat, de 300 de ori dacă mai jucăm cu ei, de 300 de ori îi batem!"
Autorul golului victoriei pentru România în meciul cu cehii, Cosmin Gherman, a reacţionat la acuzele de blat: "Le înţeleg supărările, dar la nivelul ăsta nu se pune problema de blat! Cînd ne-au mai bătut pe noi cehii, să zici că acum ne-au lăsat să cîştigăm?! La Euro 2007 i-am învins cu 8-4, la barajul pentru Mondial am remizat de două ori şi am ratat calificarea. Dorinţa noastră de revanşă era mare! La înfrîngerea cu Slovacia, 5-6, ei s-au apărat pe 9 metri, iar noi am avut posesie 90 la sută! Să nu mai vorbească slovacii de blat, de 300 de ori dacă mai jucăm cu ei, de 300 de ori îi batem!"

"Slovacii şi cehii nu se suferă între ei"
Valeriu Ioniţă, managerul echipei naţionale de futsal a României, respinge şi el atacurile slovacilor, apreciind jocul tactic al echipei noastre: "Slovacii îi acuză pe cehi fiindcă nu se suferă între ei. Meciul s-a jucat pe bune, şi noi, şi cehii ne-am urmărit interesul de a ajunge la Euro 2012. Am jucat bine tactic, nu ne-am mai aruncat peste adversar ca în faţa Slovaciei, cînd am pierdut cu 5-6 după ce ne-au condus cu patru goluri, primite pe contraatac. Cu Cehia am avut răbdare. La 1-0, dacă atacau, cehii ar fi putut să mai primească goluri şi să rateze calificarea. În plus, cehii au un handicap în faţa noastră, nu ne-au învins în cele opt confruntări directe, mi-aş dori să jucăm cu ei şi la turneul final"

Oficialul FRF a dezvăluit şi reacţiile slovacilor după meciul cu noi: "După ce ne-au bătut cu 6-5, făceau mişto de noi. Le-am spus că cine rîde la urmă, rîde mai bine. Dacă aveau valoare, băteau Cehia, dar uite că au pierdut cu 5-3!"

Echipa naţională de futsal a României s-a calificat la Campionatul European din 2012, după ce a învins la Tîrgu Mureş, cu scorul de 1-0, reprezentativa Cehiei.

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (9)
wally77
wally77  •  23 Martie 2011, 07:27

a uitat lumea de meciul danemarca- suedia 1-1 ? si marea italie a plecat acasa...asta e ...bravo lor ca merg la turneul final si sa faca o figura frumoasa....poate se prinde ideea si la cei mari...

rappeter13
rappeter13  •  02 Martie 2011, 00:55

Clar a fost blat. Am fost la meci si am ramas cu gust amar. Daca nu poti invinge pe teren, atunci stai acasa. Din pacate, si futsalul a fost infestat de acest fenomen nenorocit, numit blat.Si mai grav este ca oamenii accepta si se bucura de asta. Rusine, sper ca ambele echipe sa fie suspendate.

joker123
joker123  •  01 Martie 2011, 17:32

Si ce daca, nu suntem nici primi dar nici ultimii care se folosesc de asa ceva \m/ ( rock on )

Vezi toate comentariile (9)
Comentează