FOTBAL  »  NATIONALA  »  IRLANDA DE NORD - ROMÂNIA, 13 IUNIE, 21:45, TVR 1 ȘI LIVETEXT PE GSP.RO

”Naționala” răniților » Iordănescu a conturat echipa pentru meciul cu Irlanda de Nord

Articol de - Publicat sambata, 06 iunie 2015 00:00

Cu șanse mici de recuperare pentru fotbaliștii accidentați, ”Generalul” a conturat în mare formația care va da piept Irlandei de Nord.

"Tricolorii" au încasat lovituri în toate compartimentele înaintea partidei de la Belfast. Anghel Iordănescu nu se poate baza pe cele mai sonore nume ale primei reprezentative.

Convocat la lot, Pantilimon a purtat mai multe discuții cu staff-ul echipei în urma cărora s-a căzut de acord că goalkeeperul lui Sunderland nu se va putea recupera pînă pe 13 iunie.

Se tratează la vraci!

Alte două indisponibilități majore, Sînmărtean și Raț, au plecat în Serbia pentru un tratament special la celebrul vraci Marijana Kovacevici, renumită în lumea fotbalului pentru vindecările spectaculoase. Chiar dacă FRF a recurs și la astfel de metode inedite, șansele ca internaționalii noştri să fie apți la ora meciului sînt minime.

"Generalul" nu se poate baza nici pe principalii atacanți, Marica și Keșeru, după ce primul dintre ei a suferit o operație la genunchi luna trecută, iar fostul golgeter al Stelei a revenit din Qatar cu o entorsă la gleznă.

"Motanul" Bogdan Stancu e preferatul lui Iordănescu pentru această poziție și singura varianta viabilă. Accidentarea lui Gardoș nu a stîrnit panică în rîndul "naționalei", selecționerul avînd în lot nu mai puțin de cinci fundași centrali pentru meciul de săptămîna viitoare.

Iată cum va arăta primul "11" al "tricolorilor":

Tătărușanu - Papp, Dr. Grigore, Chiricheș, Sepsi - Pintilii, Hoban - Ad. Popa, Chipciu, Maxim - Stancu

  • Selecționata va disputa azi, ora 10:45, un amical împotriva celor de la Metaloglobus. Partida va avea loc în cantonamentul de la Mogoșoaia.
Jucător  Accidentare Șanse de joc
Pantilimon leziune genunchi 0%
Marica leziune menisc 0%
Sînmărtean întindere 10%
Raț  leziune mușchi aductori 10%
Keșeru  entorsă gleznă 40%
Gardoș entorsă gleznă 50%

Egal între vecini

Irlanda de Nord nu are indisponibilităţi de marcă pentru meciul împotriva României. Pentru a pregăti partida de pe 13 iunie, adversarii noştri au jucat un amical în spatele porţilor închise cu vecinii din Irlanda, încheiat egal, 0-0. Selecţionerul Irlandei de Nord, Michael O'Neill, a început cu Carroll - McLaughlin, McAuley, Evans, McNair - Davis, Baird, Norwood - Dallas, Lafferty, Brunt.

N-a vrut să vină

Trecut de Iordănescu pe lista preliminară, Alexandru Mățel nu s-a prezentat în cantonamentul primei reprezentative: "Fotbalistul a trimis o scrisoare către federație prin care a anunțat că nu poate veni la echipa națională", au explicat oameni din jurul echipei. Fundașul lui Dinamo Zagreb a evoluat ultima oară pentru "tricolori" în mai anul trecut, în victoria României cu Albania, 1-0.

Spre Euro 2017

Naționala U21 a început campania de calificare pentru CE 2017. Cristi Dulca a reunit lotul cu 10 zile înaintea primei întîlniri cu Albania: "Au trecut ceva ani de la ultima prezență la un turneu final, calificarea e extrem de importantă", a declarat vedeta selecționatei de tineret, George Pușcaș.

Fotbalistul lui Inter a semnat recent cu agenția de marketing sportiv Football Capital, care acționează în strînsă legătură cu bogații de la PSG. Grupa României: Armenia, Țara Galilor, Bulgaria, Danemarca, Luxemburg.

Citește și:

Cosmin Contra a semnat » Clubul a făcut anunțul spectaculos pe „Made in Romania”, hitul momentului în fotbal
Stranieri
Cosmin Contra a semnat » Clubul a făcut anunțul spectaculos pe „Made in Romania”, hitul momentului în fotbal
Eugen Trică se întoarce! Tehnicianul a semnat primul său contract de „principal” în străinătate
Stranieri
Eugen Trică se întoarce! Tehnicianul a semnat primul său contract de „principal” în străinătate
Elias Charalambous mai vrea un jucător la FCSB: „Îl cunosc, e bun”
Superliga
Elias Charalambous mai vrea un jucător la FCSB: „Îl cunosc, e bun”

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (1)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  06 Iunie 2015, 14:17

putem sa punem cruce peste cele 3 puncte de la belfast. bine ar fii sa pierdem la 1 gol diferenta pentru a avea rezultatele directe cu ei. imi este greu sa cred ca iordanescu, cu lotul actual, poate indeplini, macar, acest deziderat...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează