FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Nicolae Dică îl apără pe Rădoi, folosindu-se de ideile lui Gică Hagi: „Nu ne vom abate de la filosofia noastră!”

Nicolae Dică (40 de ani), secundul lui Mirel Rădoi (39 de ani) la naționala României, nu ia în calcul o demisie.
Nicolae Dică (40 de ani), secundul lui Mirel Rădoi (39 de ani) la naționala României, nu ia în calcul o demisie.

Articol de GSP - Publicat luni, 19 octombrie 2020 20:41 / Actualizat luni, 19 octombrie 2020 22:20

Nicolae Dică (40 de ani), secundul lui Mirel Rădoi (39 de ani) la naționala României, nu ia în calcul o demisie. 

Mirel Rădoi a fost aprig contestat după rezultatele naționalei din luna octombrie, 3 înfrângeri cu Islanda, Norvegia și Austria. Dică a adus argumente în sprijinul ideilor pe care încearcă să le implementeze la lot și exclude varianta plecării.

Nicolae Dică: „După 3 jocuri să ceri demisia?”

„Nu s-a pus problema niciodată să plecăm. Mereu am vorbit despre ce trebuie să facem la meciul următor. Asta am discutat și după partida cu Austria, la Mogoșaoaia. După 3 jocuri să ceri demisia? 

Pentru ceea ce vrem noi de la națională, mă refer la filosofia pe care o avem, am avut lucruri care ne-au ieșit și unele care nu. Noi gândim poztiv, cred că putem să facem lucruri bune. N-am vorbit despre plecare vreo clipă!”, a declarat Nicolae Dică la TV Telekom Sport. 

Dică cere implicarea oamenilor de fotbal

Dică a încercat să explice de ce filosofia lor nu a fost aplicată conform de jucători: „Ori nu le explicăm bine ori ei nu au calitatea necesară. Mi-aș dori ca lumea care vorbește despre echipa națională să analizeze jocul și tactic, să zică că pe faza X nu facem pressing intermediar, ce pe faza ofensivă scoatem minge în benzi, în zona 1, că inițiem cu minge scurtă de la portar, cum sunt dispuși mijlocașii pe faza de construcție. Aș dori să văd și astfel de discuții. Eu le-aș urmări cu drag”. 

Comparație între națională și Viitorul

„Dacă încercăm ceva diferit, hai să fim pozitivi. Din 10 lucruri testate, poate 8 ne-au ieșit. Eu am jucat la Viitorul între 2012 și 2014. Am promovat în prima ligă. Domnul Hagi aplica aceeași filosofie ca și acum, cu pressing sus, construcție de la portar. Ne-a fost foarte greu primul an, a trebuit să vină jucători noi, dar și-a păstrat identitate. Nu ne vom abate de la filosofia asta. Avem feedback pozitiv de la jucători”, a încheiat Dică. 

VIDEO Rădoi: „În noiembrie ne punem la masă și vedem dacă putem continua sau nu”

Clasamentul în grupa României de Liga Națiunilor: 

Nicolae Dică îl apără pe Rădoi, folosindu-se de ideile lui Gică Hagi: „Nu ne vom abate de la filosofia noastră!”
clasament liga natiunilor romania

Programul României din Liga Națiunilor:

  • 15 noiembrie, ora 21:45 » România - Norvegia 
  • 18 noiembrie, ora 21:45 » Irlanda de Nord - România

Citește și alte știri despre echipa națională a României: 

Burleanu, tras la răspundere pentru necalificarea la EURO: „S-au pierdut 8 ani! Am obosit să tot spunem ce trebuie făcut”

Vlad Chiricheș explică rezultatele slabe ale României: „Băieții au fost foarte afectați” » Căpitanul naționalei, impresionat de Mirel Rădoi „Sper să nu plece!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
karolboy
karolboy  •  19 Octombrie 2020, 23:02

Corect,doar cu filozofia de a ataca o sa putem face o schimbare esentiala.Daca aducem pe oricinem in afara de Radoi sau chiar Hagi(care are unele incompatibilitati cu fiul si academia)nu o sa reusim mai mult decat am reusit din 2000 incoace,cu antrenori defensivi gen Piturca,Petrescu,Olaroiu.Cel mult o calificare la 10 ani iar la turneu final un egal.Trebuie rabdare pt o schimbare de mentalitate.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează