FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - AUSTRALIA, AZI, MALAGA, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE LOOK TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Pantilimon dezvăluie punctul slab al naţionalei şi asul din mînecă pentru meciul cu Ungaria: "Cu setea de turnee batem la Budapesta!"

Panti cîştigă 800.000 de euro pe an la City, pentru care are 2 meciuri din 4 fără gol primit în acest sezon
Panti cîştigă 800.000 de euro pe an la City, pentru care are 2 meciuri din 4 fără gol primit în acest sezon

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 05 februarie 2013 20:54

Portarul lui City, care a început fotbalul ca jucător de cîmp, spune că a rămas băiatul "care îşi rupea coatele pe asfalt", deşi activează la unul din cele mai bogate cluburi din lume.

"Panti" vine ultimul de la masă în holul hotelului "naţionalei", iar impresia de "colos rece" dispare în trei secunde. Costel e un copil mare, îşi trage mînecile tricoului peste palme şi zîmbeşte ghiduş cînd îşi aminteşte cum a devenit goalkeeper. Cu un espresso care pare liliputan lîngă el, omul lui City e o picătură de firesc şi francheţe: "Sînt băiat credincios. Am renunţat la superstiţiile de portar. Cînd nu se transpun în realitate, încep să-ţi facă probleme".

"Nu regret că n-am ajuns un Zigici"
S-a întunecat o singură dată, evitînd să vorbească despre 1-4 cu Polonia. "Am văzut rezumatul. Nu sînt eu omul să judec. E bine că n-a contat în clasamentul FIFA şi că băieţii au intrat în contact cu ce înseamnă naţionala. Două lucruri clare: aici e alt nivel, iar ei sînt fotbalişti talentaţi. Acum au la ce să se raporteze", parează Costel.

Puţini ştiu că jucătorul campioanei Angliei a început fotbalul departe de buturi, iar cea mai mare calitatea a lui era tehnica, în ciuda staturii: "Nu regret că n-am ajuns un Zigici:) Îmi lipseşte doar bucuria golului, dar aceea e o parte din copilăria fiecăruia. Tehnica m-a ajutat însă în poartă!"

Şcoala italiană şi teama nr. 1
Ce s-a schimbat la omul care din prima diurnă la "naţionala" de juniori cumpăra o pereche de adidaşi, iar restul de bani îi dădea tatălui? "Sînt acelaşi băiat care îşi rupea coatele pe asfalt. City nu mi-a luat principiile: îmi respect aproapele şi nu jignesc". Dar ceva s-a modificat, măcar profsional: "Mă pregătesc în şcoala italiană, staff-ul lui City e plin de italieni. E diferit modul de abordare a pregătirii în general, accentul se pune pe tehnica portarului".

În ciuda staturii sale, fazele fixe îi dau fiori: "Nu întîlneşti de zece ori pe meci dueluri "unu la unu". Acestea sînt ca penalty-urile pentru mine! Aşa că parcă mai concentrat sînt la fazele fixe, unde pericolul e aproape inevitabil"

"Să construim mai atent la nivel psihic"
Simt că ar vorbi ore în şir despre detalii de goalkeeper, dar şi pe noi ne "frige" ceva: meciul cu Ungaria şi Campionatul Mondial. "Ştiu că maghiarii au ratat multe turnee finale, dar setea generaţiei mele de a ajunge la un Mondial e mai mare şi asta va face diferenţa, pentru că valoric nu e un dezechilibru mare", tranşează "Panti".

Ceva-ceva tot ne lipseşte, iar Costel nuanţează: "Totul e ok fizic, calitatea există fără îndoială, dar la psihic trebuie să construim mai atent. Şi poate că nu ar trebui să luăm ca reper absolut, de fiecare dată, generaţia lui Hagi!"

E sigur: fără spectatori cu Ungaria!
FIFA a hotărît: meciul dintre Ungaria şi România, programat pe 22 martie la Budapesta (ora 21:30), se va juca fără spectatori! Decizia fusese luată în ianuarie, după ce, la un meci Ungaria - Israel (1-1, august 2012) , fanii ungurilor au afişat bannere antisemite şi au scandat împotriva oaspeţilor. Ieri seară, forul internaţional a hotărît să respingă recursul făcut de Federaţia Maghiară.

Se vînd bilete pentru Olanda
FRF a pus în vînzare bilete pentru jocul cu Olanda (Amsterdam ArenA, 26 martie, 21:30). Vînzarea se face, pînă pe 20 februarie, pe site-ul www.biletefotbalonline.ro. Preţul unui bilet este de 22,5 euro, la care se vor adăuga taxe de procesare şi de curierat rapid. Fanii români au rezervat un sector în peluza nord a Amsterdam ArenA.

"Poate că deznodămîntul partidei cu Polonia se va transforma, culmea, într-un avantaj pentru cei care au fost pe teren" (Costel Pantilimon)

"Nu sînt tipul de goalkeeper care se plictiseşte cînd nu are faze la poartă. Eu prefer să termin partida «pe zero», şi fără şut la poartă, dacă se poate. Dacă vreau să mă joc, nu-i nimic, mai iau o minge acasă! :)" (Costel Pantilimon)

2 meciuri fără gol primit are "Panti" la City în acest sezon, din totalul de 4 partide în care a apărat (două în Cupa Angliei, una în Cupa Ligii şi una în Supercupă)

800.000 euro pe an cîştigă Pantilimon la City, club pentru care joacă din august 2011

557424-caseta-romania-australia.jpg

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (9)
stefadi
stefadi  •  07 Februarie 2013, 18:33

Pantilimon ar trebui sa fie titularul Romaniei anul acesta fara indoiala!

madskills
madskills  •  06 Februarie 2013, 14:38
Postat de dinamir pe 06 Februarie 2013, 12:46

Am citit un interviu cu Sofronie portarul care l-a descoperit si format pe Panti(inainte de a se transfera de la Aerostar Bacau la Poli).Spunea tipul ca pe 31 decembrie el venea la stadion sa-i traga cineva la poarta.Amuncit mult baiatul asta,cu buget mic acasa,parintii lui fiind surdo-muti.

pentru un portar conteaza enorm constanta in evolutii. Iar pe asta Costel nu o poate dobandi pentru ca...nu evolueaza. Este prea tanar si talentat ca sa frece banca de rezerve si sa joace 4-5 meciuri pe an. Eu cred ca s-a cam grabit cu mutarea la City, in fata lui Hart nu are cum sa apere in veci, e portarul nationalei Angliei. A vazut cum este atmosfera la un club mare, a trecut de emotii, dar ar cam fi timpul sa-si caute o echipe unde sa apere meci de meci daca vrea sa se numeasca fotbalist. Ii doresc multa bafta, e muncitor, il duce capul, sa speram ca o sa-l vedem la treaba saptamanal nu odata la 3 luni

mimnea
mimnea  •  06 Februarie 2013, 14:19

nu va face iluzii degeaba ca,ne-o trag ungurii de nu ne vedem, sa spunem merci daca scoatem 1 pc.din ambele meciuri cu ei ,cand se va mai naste un nou Hagi atunci o sa mai castigam si noi cu ungurii

Vezi toate comentariile (9)
Comentează