FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Piţi ne-a urcat 25 de locuri! » Sîntem pe poziţia 29 FIFA şi putem fi în urna a treia la Mondiale

Torje în amicalul cu San Marino, august 2011, la revenirea lui Piți pe bancă
Torje în amicalul cu San Marino, august 2011, la revenirea lui Piți pe bancă

Articol de - Publicat vineri, 18 octombrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 18 octombrie 2013 13:06

Selecţionerul a preluat "naţionala" pe locul 54 şi a dus-o pînă pe 29, însă n-a avut doar un traseu ascendent: în septembrie 2012 eram pe 57 mondial, record negativ egalat!

FIFA a publicat ieri clasamentul "naţionalelor" pe luna octombrie. România ocupă poziţia 29, fiind, pentru prima oară după 3 ani şi jumătate, în top 30 mondial! "Am luat «naţionala» de pe 54 şi am urcat-o constant", spunea Victor Piţurcă într-o conferinţă de presă.

Corect, cu două specificaţii:
1. În septembrie 2012, România a ocupat locul 57. S-a egalat minimul istoric din mandatul lui Răzvan Lucescu, februarie 2011

2. Creşterea semnificativă a avut loc între octombrie şi decembrie 2012, chiar după punctul terminus, cînd România a reputat trei victorii oficiale în preliminariile CM şi a învins Belgia într-un amical

3 ani şi 5 luni trecuseră de cînd România n-a mai fost în top 30 mondial: locul 28, mai 2010, cu Răzvan Lucescu antrenor

591192-mandat-piturca.jpg

Şase oficiali la tragere
FRF a stabilit delegaţia care va merge la Zurich pentru tragerea la sorţi a meciurilor de baraj, operaţiune care se va desfăşura luni, începînd cu ora 15:00. Din grup vor face parte şase oficiali: Adalbert Kassai, Victor Piţurcă, Dumitru Mihalache, Ovidiu Costeşin, Paul Zaharia şi Sorin Cojocaru.

Momentan, federaţia nu a efectuat nici o prezervare pentru o eventuală cazare în Brazilia, cum au procedat alte echipe de la play-off, precum Franţa şi Portugalia.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Superliga
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (19)
schnel
schnel  •  18 Octombrie 2013, 23:13

Ne-a mai si scazut multe... E timpul pentru o schimbare. Nu un mafiot din asta repetant.

sakamoto
sakamoto  •  18 Octombrie 2013, 16:42

Singura sansa pt Romania, la baraj, ar fi coltescu arbitru! Elimina 3-4 jucatori de la adversari, acorda 3-5 lovituri de la 11M pt noi si aceasta nu-i totul! Le mai da nefericitilor adversari si cam 10 cartonase galbene! Ar fi cea mai glorioasa calificare la CM! In liga lui mitica asa arbitraje nu mai surprind pe nimeni de multa vreme. Este ceva obisnuit, ca buna ziua!

papillon
papillon  •  18 Octombrie 2013, 16:32

Din start le urez tricolorilor succes in tentativa de calificare la baraj! De mult am spus si o repet Piturca ar trebui sa apeleze la serviciile lui Sinmartean. Unii cred ca Sinmartean si-a spus ultimul cuvint in fotbalul mare .Nici pe departe. Este mijlocasul care ,in opinia mea este al doilea ca valoare dupa Hagi.Ne trebuiesc oameni tehnici si imprevizibili pentru adversar. Sinmartean este unul dintre ei .Aduceti-va aminte ce meci stralucit a facut cu Bosnia.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează