FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BELGIA, MIERCURI, ORA 21:00, ÎN DIRECT PE ANTENA 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Piţurcă a trecut la bisturiu! » Selecţionerul spune că neconvocările lui Raţ şi Tamaş sînt un ultim avertisment

Raț a fost căpitanul
Raț a fost căpitanul "tricolorilor" în ultimele meciuri, a jucat bine și pentru Șahtior, dar plătește în fața lui Piți

Articol de - Publicat marti, 13 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 12 noiembrie 2012 19:38

Fundaşii lui Şahtior şi WBA îşi primesc acum pedeapsa pentru prestaţia cu Olanda, Săpunaru rămîne subiect închis iar pentru revenirea lui Chivu se pregăteşte un nou asalt: Piţi, mai ferm ca niciodată!

Victor Piţurcă a tăiat în carne vie ieri, la conferinţa de presă a "naţionalei". Căpitanul Răzvan Raţ, 31 de ani, şi fundaşul Gabi Tamaş, 29 de ani, doi dintre oamenii cu greutate ai primei reprezentative, au fost excluşi din planuri pentru amicalul de mîine cu Belgia.

"Nu mi-a plăcut atitudinea lor din meciul cu Olanda, Este un avertisment pentru amîndoi, ultimul. Eu cînd cer ceva, să se facă aşa cum cer!", a explicat selecţionerul, nuanţînd că "pedeapsa" se aplică doar la această acţiune a "naţionalei".

Marica pe cai mari, protecţie pentru Mutu
Raţ va pierde şi banderola de căpitan, purtată de-acum de Ciprian Marica, 27 de ani, vîrful lui Schalke. Marica e văzut atît de staff cît şi de coechipieri drept liderul de generaţie, astfel că decizia nu a stîrnit reacţii potrivnice.

Piţurcă a explicat şi absenţa lui Mutu, care fusese rezervă cu Turcia (1-0) şi cu Olanda (1-4): "O să mai vină cînd va fi pregătit fizic sută la sută. Nu mi-a plăcut cum presa l-a batjocorit. El ar fi vrut să vină şi acum, în orice condiţii".

"Săpunaru? Îi aşteptăm pe Măţel şi Pleaşcă"
Fundaşul Zaragozei e caz închis pentru Piţi, indiferent de forma excelentă din ultima vreme: "El a părăsit "naţionala", întrebaţi-l pe el dacă revine! Oricum, au reînceput antrenamentele şi Măţel, şi Pleaşcă, voi mai încerca jucători acolo". Iar Ştefan Radu e văzut drept unul dintre oamenii importanţi ai "tricolorilor": "Poate să joace 45 de minute cu Belgia, iar de la anul ne bazăm clar pe el".

Drum decisiv la Milano
Chivu încă e îmbiat să revină, dar depinde doar de interist, a declarat Piţurcă: "Mă voi duce pînă la finalul anului la Milano să vorbesc cu el, dar mă descurajează cînd vorbeşte cu presa. Cînd aud ce principii sănătoase are. Am vorbit şi vara trecută cu el, dar apoi a dialogat cu media. De ce să-l luăm lîngă echipă la Budapesta? Ca să glumim acum, ce facem? Trebuie să luăm vreo 3-4 avioane pentru a-i lua pe toţi lîngă echipă".

86 de selecţii a strîns Raţ la echipa naţională, pentru care a marcat şi un gol

"N-am jucat avîntat cu Olanda, doar că ne-am crezut zmei! Valoarea adversarului ne-a dat peste nas. Noi atacam, olandezii dădeau goluri" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

INBOX
- A picat amicalul cu Norvegia din februarie 2013, nordicii preferînd un meci cu Ucraina. "Căutăm un adversar de genul ungurilor", a comentat selecţionerul.
- Grozav vrea să se dueleze cu foştii colegi de la Standard, Benteke, Defour şi Witsel, "ultimul fiind şi preferatul meu".
- Autorul golului victoriei de la Istanbul, Grozav a mărturisit: "Acea reuşită m-a revitalizat şi pentru campionatul intern. Cu Ungaria vrem trei puncte, din Olanda vrem să venim cu un punct".
- Piţurcă a trimis spioni la amicalele Olanda - Germania, Turcia - Danemarca şi Ungaria - Norvegia.

România U21, "amical" cu Cipru
"Tricolorii" mici pregătiţi de Emil Săndoi dispută astăzi, de la ora 20:00, o partidă de pregătire cu reprezentativa U21 a Ciprului, la Nicosia. Pentru partida care nu va fi televizată, Săndoi a convocat 20 de fotbalişti, cei mai mulţi, 6, de la Viitorul Constanţa. Singurii stranieri ai României sînt Brănescu (Juventus) şi Bumba (AS Roma).

Citește și:

Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
Stiri extrasport
Fosta gimnastă Ana Porgras, triunghi amoros la Survivor? Ce dezvăluiri face câștigătorul: „Mi-a propus un joc”
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”
Superliga
3 lucruri cu care nu s-a putut acomoda camerunezul sosit de 3 ani în România: „Vă spun ce aș schimba”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (19)
vointasibiu
vointasibiu  •  13 Noiembrie 2012, 14:17

altul care a luat examenul cu loganul....."sint" se scrie cu "U" ,jurnalist de doi lei,inca din '90 se scrie asa....Aveti titluri mai mari decat panourile publicitare ,"senzationale","incredibile","stupefiante" si continuturi cu 2-3 frase .Dar nici macar romaneste nu stiti sa scrieti...Eu m-am oprit la titlu,articolul deja nici nu ma mai intereseaza

adik
adik  •  13 Noiembrie 2012, 11:08

pacat ca selectionerul echipei nationale se crede foarte important. Reprezinta o tara intreaga si cand este intrebat de ce faci un lucru (in numele Romaniei) raspunde de parca ar detine adevarul absolut.

stelist1986
stelist1986  •  13 Noiembrie 2012, 10:49
Postat de alecsss pe 13 Noiembrie 2012, 09:55

Deci stati sa vad daca am inteles bine: il iei pe Tamas din centru', unde a jucat toata viata lui, il pui fundas dreapta, dupa care-l pedepsesti ca n-a jucat bine, iar pe Sapunaru, care e-n forma si, ca sa vezi, e chiar fundas dreapta, poate chiar cel mai bun pe postu' ala in momentu' asta, il ignori pt ca n-a fost odata de acord cu genialele tale idei, nu? Asta da pedagog frate...

A zis ca nu i-a placut atitudinea lor. Sa nu uitati ca Tamas a schimbat pana acum vreo 10 echipe. Talent are da' nu-l duce capul , nu stie ce-i ala spirit de echipa. Rat greseste meci de meci si Lucescu il tine pe banca si de multe ori i-a reprosat in public greselile.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează