FOTBAL  »  NATIONALA  »  OLANDA - ROMÂNIA, AZI, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Piţurcă aruncă săgeţi discrete către criticii săi: "Am văzut cîte vrăjeli erau şi înainte de Ungaria!"

Piţurcă a fost foarte scurt în conferinţa de presă de ieri şi a ignorat criticile // Foto: Raed Krishan
Piţurcă a fost foarte scurt în conferinţa de presă de ieri şi a ignorat criticile // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 26 martie 2013 00:00 / Actualizat marti, 26 martie 2013 01:21

Selecţionerul spune că "le-a tăiat-o" oamenilor din conducerea federaţiei care ar fi încercat să facă, în discuţiile directe, observaţii legate de jocul cu maghiarii. Visează la un 1-0 de şoc pe ArenA.

După antrenamentul oficial desfăşurat ieri pe Amsterdam Arena, Piţurcă a stat la conferinţa de presă doar opt-nouă minute. Interval în care a arborat celebra mină preocupată, a evitat răspunsuri prea detaliate şi punctuale, preferînd, bineînţeles, să menţină misterul asupra formulei cu care încearcă să dea lovitura cu batavii.

"Olanda de acum e mai slabă decît cea din 2007"
"Aştept o reacţie de învingători din partea băieţilor şi, în funcţie de cum va curge jocul, nu va fi rea nici o remiză", şi-a început Piţi discursul după şedinţa de pregătire pe care a urmărit-o de pe margine.

A continuat: "La Bucureşti am pierdut cu un 4-1 care pare categoric, dar realitatea de pe teren a fost alta. Am avut ocazii, n-am ştiut să le fructificăm la timp, apoi am primit goluri caraghioase din faze fixe. Sper să se schimbe lucrurile: să rateze olandezii şi să marcăm noi".

N-a uitat să se refere la singura victorie a "tricolorilor" cu batavii, 1-0 la Constanţa, în preliminariile Euro 2008: "Olanda de atunci mi se pare mai puternică decît cea de acum, care are mulţi tineri lîngă oamenii cu experienţă, precum Van Persie, Robben sau Van der Vaart. Dar poate deveni la fel de tare în viitor".

"Ar fi bună o remiză la Turcia - Ungaria"
Şi a lăsat să se strecoare o frază care devoalează un pic aşteptările pentru diseară: "Probabil vom încerca să fim precauţi, poate adversarul ne va împinge spre careul nostru şi vom fi obligaţi să ne apărăm grupat. Dar cine ştie dacă lucrurile nu vor sta şi invers? Ideal ar fi un 1-0 pentru România, iar la Turcia-Ungaria mi-ar plăcea un rezultat de egalitate sau să bată gazdele!".

Piţi nu s-a sfiit în final să dribleze criticile şi comentariile adunate la adresa lui după remiza norocoasă de la Budapesta: "Nu mă interesează ce discuţii au existat în ţară. Nici nu le cunosc! Şi din conducerea federaţiei, dacă a venit cineva să-mi facă vreo observaţie, i-am tăiat-o din prima. Am preferat să mă concentrez pe pregătirea jocului cu Olanda. Şi înaintea disputei cu Ungaria erau mulţi binevoitori în ţară care spuneau că vom cîştiga fără probleme, vrăjeli din astea de-ale noastre, că noi ne dăm mereu mai buni decît sîntem. Vedeţi însă ce surprize sînt în preliminarii, fiecare echipă luptă pentru fiecare punct, nu mai e simplu să baţi în faţa nimănui".

Examen de transfer pentru Raţ
Aflat la finalul contractului cu Şahtior, Răzvan Raţ are prilejul la Amsterdam să-şi arate nivelul actual în perspectiva unui nou contract din vară. Unde? "Deocamdată nu ştiu, nu mă grăbesc, oferte sînt, dar trebuie să chibzuiesc asupra lor", a spus căpitanul "tricolorilor" pentru GSP.

El va fi urmărit în Olanda de emisari din Franţa, Spania, Germania, Rusia, dar şi din zona arabă. La conferinţa de presă a punctat că "România are în prezent puţine individualităţi, oameni capabili să schimbe un rezultat. Sîntem cu toţii responsabili fiindcă naţionala nu mai are priză la public aşa cum am dori, iar începînd cu partida din Olanda trebuie să ne reîncărcăm pentru partea a doua a calificărilor".

"Mi-e greu să spun care e adevărata faţă a României: cea de la Istanbul sau cea din Ungaria. Sincer, nu cred însă că meciul de la Budapesta poate fi luat ca reper. Sînt momente cînd ai nevoie şi de şansă pentru un rezultat bun" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

"Estonii au făcut o primă repriză perfectă defensiv în faţa Olandei. Au alergat continuu 45 de minute, au obosit, iar după pauză au cedat imediat. Noi trebuie să avem în cap să înscriem nu gol, ci goluri!, pentru un scor favorabil la final" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

ALTE ŞTIRI:

Olandezii, în alb. Noi, în roşu
Jucătorii batavi au vrut să evolueze, la fel ca în toate meciurile de acasă, în portocaliu, culoarea tradiţională. Dar nu au putut. "Românii au venit cu echipamentul roşu, de deplasare, de aceea trebuie să schimbăm şi noi tricourile. Portocaliul s-ar fi confundat cu roşul adversarilor, aşa că vom juca în alb complet, premieră într-o partidă oficială", a comentat De Telegraaf.

Se închide ArenA. Şi nu e sold-out
Contra Stelei, chiar dacă a nins în ziua meciului, pe 14 februarie, batavii nu au tras acoperişul de pe ArenA. Azi însă, forul olandez a decis să acopere stadionul din cauza frigului (temperaturi între minus 3 şi plus 4 grade Celsius). ArenA nu va fi plină în această seară. Deşi KNVB anunţa că meciul va fi sold-out (53.000 de locuri), nu se vînduseră pînă aseară decît 44.600 de bilete.

"Seamănă cu estonii"
Ieri, în conferinţa de presă, selecţionerul Louis van Gaal a afirmat: "Ca sistem de joc, românii seamănă cu estonii. Diferenţa este făcută de calităţile individuale, ale românilor fiind mult superioare. De aceea mă aştept să atace mai mult decît balticii, oferindu-ne spaţii pentru atacul nostru. Vom avea mai multă libertate de exprimare".

"Atenţie să nu ne «ardă» românii!"
Doi internaţionali olandezi, Daryl Janmaat (Feyenoord) şi Rafael van der Vaart (Hamburg), spun că "nu avem voie să repetăm jocul slab din prima repriză cu Estonia". Apărătorul avertizează: "Românii ne vor «arde», sînt mult mai buni decît estonii". Iar Van der Vaart completează: "Vrem să avem probleme? Nu! Atunci să uităm de prima repriză de vineri!".

Citește și:

Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Nationala
Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (53)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  26 Martie 2013, 19:07
Postat de duralex pe 26 Martie 2013, 14:57

Strategie de barbugiu.....La Budapesta idiotule trebuiau luate cele 3 puncte si eram asigurati.De ce?Simplu,pe unguri ii batea si Marmelada Dej ori Cocomirla Din Deal.Tu vrei sa bati Olanda la ei acasa.Crezi in minuni?Stii bine diferenta la posesie,suturi,etc .Fortezi mina ca la poker?? Nu esti de nivelul echipei nationale,asta e clar.Duteeeeeeee prostovane si da-ti 2 palme apoi trage apa la WC

mata stie ce scrii tu aici?

dumi67
dumi67  •  26 Martie 2013, 16:36

un antrenor care nu reactioneaza atunci cand jocul echipei nu merge e un antrenor slab . schimbarile dupa minutul 75 sunt schimbari care de regula urmaresc mentinerea scorului . piturca a facut schimbarile de parca romania conducea . a mers la noroc . timp de 90 de minute nu a reactionat de nici un fel . ori a fost multumit ori nu a stiut ce sa faca . indiferent de cauza piti este un antrnor care pacaleste fotbalul . poate romania se va califica dar eu tot timpul am un gust amar cand vad maniera de joc . piti este un antrenor bun dar pt anii 70 . toata viata am incercat chiar si cand am pierdut sa pierd frumos . fotbalul romanesc este condus de doi mafioti.

utaaradan
utaaradan  •  26 Martie 2013, 15:51

barbugiuil nu-i constient ca dupa victoria norocoasa cu Turcia, si egalul si mai norocos cu Ungaria, dupa o minge deviata la chipciur....ulciorul nu merge de multe ori la apa.

Vezi toate comentariile (53)
Comentează