FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ANDORRA 4-0

Piţurcă impune un 4-2-3-1 inestetic, dar speculativ şi productiv » Cu Turcia şi Olanda nu mai merge cu ”Ciuleandra”!

Articol de GSP - Publicat joi, 13 septembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 12 septembrie 2012 23:25

Măţel, Chiricheş şi Torje se simt în largul lor, potrivit cifrelor InStat * Flancul stîng suferă, iar jocul nu ne dă speranţe pentru adversari mai puternici, ca Turcia şi Olanda


După două partide în care obiectivul a fost îndeplinit, peste o lună fără o zi, adică pe 12 octombrie, începe greul: duel pe viaţă şi pe moarte la Istanbul, cu Turcia, apoi vizita Olandei, echipă care a defilat la Budapesta, 4-1. Cum arată portretul real al "naţionalei" după două victorii fără gol primit, dar şi fără un joc convingător?

3 cîştiguri pentru "tricolori"
Forţa Under 23
Măţel a fost cel mai bun cu Estonia, potrivit cifrelor InStat. Chiricheş a reuşit o prestaţie mai sigură, în ambele meciuri, decît în 3-4 cu Slovenia. Torje a tras echipa după el, cu 2 goluri şi 2 assisturi în 2 meciuri. Grozav a alergat mult şi s-a zbătut în spatele lui Marica. În vreme ce Maxim a încîntat cu o bijuterie de gol, deşi a prins doar 13 minute cu Andorra. Atenţie! Sînt cinci fotbalişti sub 23 de ani!

78 de pase a primit Torje cu Andorra, fiind cel mai jucat fotbalist român

4 driblinguri în 13 minute a reuşit Maxim cu Andorra, în vreme ce Marica doar 2 în 141 de minute jucate în această "dublă"

Fanii s-au întors lîngă "naţională"
Încrederea suporterilor într-o campanie de calificare reuşită, dar şi victoria cu Estonia au făcut ca vineri, pe Naţional Arena, să cînte în tribune peste 25.000 de oameni, la un meci cu Andorra! Din 2007, la România-Albania 6-1, meciul care a consfinţit calificarea la Euro 2008, "naţionala" a mai avut doar de două ori peste 25.000 de spectatori la o partidă oficială acasă. Dar asta cu Franţa, 0-0 la inaugurarea Arenei Naţionale, şi cu Belarus, 2-2.

Piţurcă şi sistemul eficient
"Naţionala" beneficiază de o atmosferă liniştită, au dispărut escapadele, bisericuţele şi jucătorii-problemă. În acelaşi timp, lotul e un mix de experienţă şi prospeţime. Pentru acestea, Piţurcă are cel mai mare merit. Totodată, sistemul 4-2-3-1 pe care l-a impus pare să dea roade: eficienţă aproape de maximum, fără strălucire, dar cu randament perfect în clasament. În plus, e un sistem în care şi Mutu s-ar putea integra uşor, dacă va reveni, fie în locul lui Tănase pe flancul stîng, fie în spatele lui Marica.

25 de şuturi la poartă a expediat România pentru a obţine cele 6 puncte, practic a fost nevoie de patru şuturi pentru fiecare punct

3 probleme pentru "naţională"
Accidentările
Piţurcă a surprins folosind cu Andorra aproape aceeaşi echipă de start ca la Tallinn, minus Găman, înlocuitorul accidentatului Goian. Ideea pare eficientă prin prisma atingerii obiectivului, 6 puncte din 6 posibile, dar chiar şi selecţionerul a reacţionat: "Nu ştiu dacă am fost inspirat". Din această "dublă", pe lîngă Goian, s-au accidentat vineri seară Lobonţ şi Marica, iar mai mulţi jucători au dat semne de oboseală.

Avarie pe stînga
Cifrele InStat întăresc percepţia publicului: Raţ şi Tănase au dezamăgit. La Tallinn, fundaşul are cei mai slabi parametrii din linia defensivă: 76% acţiuni reuşite, 73% pase precise, zero driblinguri şi deposedări, 3 baloane recuperate. Cu Andorra situaţia se mai îndulceşte, însă Raţ rămîne ultimul din apărare la pase precise (86%).

Tănase a cîştigat cu Estonia doar 20% din duelurile aeriene, sub piticul Torje (50%), şi numai 9 din 20 de dueluri în atac! Sarcinile defensive anihilează jocul stelistului, acesta comiţînd cele mai multe faulturi la Tallinn, şase, şi reuşind doar 3 driblinguri, deşi a încercat 7.

18 baloane a pierdut Tănase la Tallinn, cît Măţel, Lazăr şi Goian la un loc: a tras un singur şut pe poartă în două partide

Jocul nu convinge
Obiectivul a fost atins, avem punctaj maxim, dar jocul nu ne dă mari speranţe pentru "dubla" cu Olanda şi Turcia: nu doar estetic, ci şi la nivelul parametrilor. Cu o posesie de 74% în faţa Andorrei, "tricolorii" au trimis doar 8 şuturi pe poartă şi au faultat de 12 ori, în vreme ce adversarii doar în 7 rînduri! Eficienţa ne-a salvat şi la Tallinn, unde am pierdut mai multe baloane în defensivă decît estonii (27) şi doar jumătate din pasele lungi ne-au ieşit (16).

56% dintre dueluri au fost cîştigate de "tricolori" contra unui adversar modest, Andorra

Eficienţa ofensivă în preliminariile CM 2014*
Echipa Goluri Şuturi Media şuturi/goluri Puncte
1. Bosnia 12 33 2,7 6
2. Muntenegru 8 23 2,8 4
3. Serbia 6 19 3,1 4
4. Olanda 6 22 3,6 6
5. Ungaria 6 22 3,6 3
...
9. România 6 25 4,16 6
10. Germania 5 22 4,4 6
...
13. Franţa 4 20 5 6
...
17. Italia 4 23 5,7 4
...
21. Portugalia 5 37 7,4 6
...
27. Turcia 3 28 9,3 3
* au fost luate în calcul doar echipele care au disputat 2 partide

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (18)
alin_arad87
alin_arad87  •  14 Septembrie 2012, 02:32

parerea mea este ca Piturca nu vrea sa califice Romania la mindiale..el e posedat de Diavol.... de duhul ceausist comunist..vreau rau poporului.... daca as fi antrenor si as vrea bucurie Nationala si a romanilor..as face o echipa puternica ca avem jucatori .... Chivu. Mutu , Marica, Goian, Banel, Sanmartean, Rat, Maxim,Torje Daniel Niculae ,Lobont, si din cei 11 jucatori piti diavolu foloseste doar 5.. astia 5 de la coada in sus...da restu 6 care sunt si mai buni sunt lasati pe dinafara ca doara Romania trebuie sa nu se califice ca asa vrea Diavolu .....

 •  13 Septembrie 2012, 15:19
Postat de jocuri pe 13 Septembrie 2012, 11:07

SINCER nu va inteleg, voi nu observati ca noi nu avem jucatori de nationala, nu mai zic de acest mare antrenorr pitigigi care face selectia dupa interesele sale. zicea ca la nationala vor juca jucatori care confirma la echipele de club. marica joaca cand si cand torje la fel lobont o rezerva eterna la roma cu turcia si olanda o sa stam cu fundul in poarta pentru ca asta stie pitigigi mai bine cand da de echipe de top. mi-ar placea sa facem puncte din urmatoarele 2 jocuri dar din pakate o sa ne limitam la ce stim mai bine si asta se datoreaza ANTRENORULUI.

Orice antrenor ar veni, tot asa ar juca, nu ar ataca cu Olanda si Turcia. Nici acum nu ne putem vedea lungul nasului?! Nu avem valoare, asta e lotul!!! Noi nu plecam favoriti nici cu generatia de aur, d-apoi acum!!

bluered_sky
bluered_sky  •  13 Septembrie 2012, 13:55
Postat de damnatul pe 13 Septembrie 2012, 08:10

vb aiurea ...maximeun jucator bun ..acum dupa ce a facut o faza cu andorra ...degeaba vb maxim e tanar are nevoie de jocuri ..si osa vedem cum se descurca cu echipe puternice ..pana atunci nulmai ridicati in slavi ca nu are nici experienta meciurilor tari nici psihicul calit de meciurilecu miza ....inca nui poate lua locul lui tanae asa cum eel ...tanase are ceva experienta ,si jucatorii mari pot face meciuri proaste ....si in meciurile astea cat timp nu te ajuta fundasul de banda si esti obligat sa cobori sa iei baloane nu ai cum sa faci meciuri mari din cauza efortului foarte mare ..parerea mea e ca rat in primul rand a jucat catastrofal dupa aia tanase ..

Asa este! Este un joc de echipa. Daca colegul tau de banda nu te ajuta, joci si tu prost. Dar majoritatea suporterilor au ochelari de cal......

Vezi toate comentariile (18)
Comentează