FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANTRENORAT

Piţurcă, un an de la ultimul zîmbet! "E perceput ca un antrenor dificil"

Victor Piturca, Cristi Tanase, Romania
Victor Piturca, Cristi Tanase, Romania

Articol de - Publicat marti, 06 aprilie 2010 00:00

Şeful antrenorilor, Mircea Rădulescu, dezvăluie motivul pentru care fostul selecţioner Victor Piţurcă (53 de ani) nu şi-a găsit încă echipă

Fostul selecţioner Victor Piţurcă este şomer de lux de 12 luni. Rănit în orgoliu după ce a fost demis pentru a doua oară de la cîrma "naţionalei", Piţi s-a închis în el şi a dispărut practic din viaţa publică. GSP a aflat din mărturiile apropiaţilor lui planurile antrenorului care a calificat "naţionala" României la ultimele două turnee finale, Euro 2000 şi Euro 2008.

"Nu ratează nici un meci la televizor"
Concluzia: Victor Piţurcă îşi pregăteşte atent revenirea pe bancă. "E la curent cu tot ce se întîmplă, se informează permanent. Urmăreşte la televizor meciurile din campionatul intern şi din alte ţări şi le comentează cu prietenii. Primeşte oferte, dar le analizează cu foarte mare atenţie. În rest, se îngrijeşte de afaceri, îşi vizitează rudele de la Craiova. Nu-şi neglijează nici silueta, face zilnic, acasă, abdomene şi alte exerciţii care să-l menţină într-o formă fizică bună", povestesc prietenii antrenorului.

"Nu vrea să se compromită"
Directorul Şcolii Federale de Antrenori, Mircea Rădulescu, dezvăluie motivele pentru care Piţurcă stă departe de fotbalul românesc. "E perceput ca un antrenor dificil, fiindcă pretinde conducătorilor condiţii reale pentru performanţă. E sigur pe meseria lui şi nu vrea să se compromită. Are din ce trăi! Faptul că deşi multe echipe sînt în criză şi n-au apelat la Piţi îmi confirmă că unii conducători nu pun prea mare bază pe rolul antrenorilor!".

Atras de Craiova şi în martie
Piţurcă a fost pe punctul de a prelua Universitatea Craiova luna trecută, după înfrîngerea cu Gaz Metan, 1-2. Adrian Mititelu i-a făcut o nouă ofertă după ce l-a vrut şi în vară, dar fostul selecţioner n-a riscat să lucreze nu jucători nemulţumiţi financiar. Piţi ca posibil succesor al lui Ioan Ovidiu Sabău la Poli Timişoara. Din ţară l-au mai vrut Dinamo, unde ar fi acceptat să antreneze dacă Ioan Becali era uns preşedinte. De afară l-au ispitit ŢSKA Sofia, echipe din Golf, naţionala Israelului. 

PLAN 2008
"Nu mai am motivaţie"
Înainte să plece la Euro 2008, Victor Piţurcă declara: "O să mai antrenez încă 4-5 ani şi o să mă las. Nu cred că mai poate exista o motivaţie pentru mine. În Liga 1 nu voi mai antrena. E foarte greu pentru un antrenor român să pătrundă la o echipă de top din Spania sau Italia. N-aş mai pregăti echipe de mijlocul clasamentului sau care se bat la retrogradare, chiar dacă sînt din campionate puternice. Aşa am fost sortit. Şi în România am antrenat doar echipe puternice, cum au fost Steaua şi Craiova".

CRIZĂ FINANCIARĂ
Au scăzut salariile
În momentul în care a fost demis de la "naţională", Victor Piţurcă era cel mai bine plătit antrenor din România. Avea un salariu anual de 600.000 de euro. Astăzi, cele mai bune contracte din ţară, în jur de 250.000 de euro pe an, le au selecţionerul Răzvan Lucescu, Mandorlini (CFR Cluj) şi Marius Lăcătuş (FC Vaslui).  

300.000 de euro este suma cu care FRF l-a despăgubit pe Piţurcă pentru că l-a demis

4 puncte din cinci meciuri avea "naţionala" în preliminariile CM 2010 în momentul în care Victor Piţurcă a fost demis şi înlocuit cu Răzvan Lucescu

"Piţi vrea o echipă cu pretenţii, nu doar salariul contează. Sper să revenim curînd, altfel ne lăsăm şi ne apucăm de altceva"
Gabriel Boldici, fostul secund al lui Piţurcă

"Piţurcă şi-a luat un concediu prelungit pentru a reveni cu forţe proaspete. Un antrenor care se respectă, cum este el, caută să preia o echipă unde se doreşte performanţă"
Emeric Ienei, fost selecţioner

"Piţurcă poate reveni cînd vrea, e prea valoros. Părerea mea e că aşteaptă o ofertă bună de afară sau nu mai vrea să antreneze, fiindcă are prea mulţi bani"
Dumitru Dragomir, preşedintele LPF

Alţi antrenori importanţi pe tuşă
Nume    De cînd stă    Ultima echipă antrenată
Gică Hagi    septembrie 2007    Steaua
Ruud Gullit    august 2008    LA Galaxy
Zdenek Zeman    septembrie 2008    Steaua Roşie Belgrad
Bernd Schuster    decembrie 2008    Real Madrid
Jurgen Klinsman    aprilie 2009    Bayern Munchen
Marco van Basten    mai 2009    Ajax Amsterdam

Citește și:

Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Nationala
Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (17)
vizirul
vizirul  •  12 August 2010, 00:34

Antrenori importanti pe tusa: Gica Hagi?!?!?! E atat de important incat de 3 ani e "somer". :))

 •  06 Aprilie 2010, 13:22

antrenor dificil?!?!? eu zic , antrenor de comendie !!!! e varza ca antrenor , a fost varza ca fotbalist si isi va mentine pozitia de " varza"!

 •  06 Aprilie 2010, 13:00

"Nu ratează nici un meci la televizor".....isi permite oare o antena Digi?...la cat e de scumpa si cat dureaza instalarea, dar cand iei 300 mii euro despagubiri pentru o nonperformanta...nu mai conteaza un abonament de 24 lei la Digi

Vezi toate comentariile (17)
Comentează