FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAŢIONALA

Plecarea naţionalei, întîrziată din cauza bagajelor: Piţurcă a luat 10 baxuri de "vitamine pentru Mondiale"

Gardoş, la aterizarea în Antalya.
Gardoş, la aterizarea în Antalya.

Articol de - Publicat duminica, 22 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 21 ianuarie 2012 22:45

De la ninsoarea Bucureştiului şi termometrul arătînd valori cu minus la ploaia Turciei şi circa 10 grade. Acesta e drumul parcurs ieri de "naţională" pentru primul stagiu din 2012, cu bătaie spre startul preliminariilor CM 2014, programat în toamnă. Trupa experimentală a lui Piţurcă, formată numai din jucători aleşi din campionatul intern, a descins în Antalya în cursul serii, cu o întîrziere de peste un ceas faţă de orarul iniţial, din cauza amînării decolării de pe Otopeni. Motivul, surplusul de bagaje. O oră şi jumătate, cît a durat remedierea problemei, delegaţia a aşteptat în avion.

Piţurcă a îndesat în cala avionului peste 10 baxuri de susţinătoare de efort pentru ca “tricolorii” să reziste pregătirii fizice în vederea preliminariilor CM 2014.

Aici, urmează să-i ofere selecţionerului, timp de 12 zile, prilejul unor răspunsuri rapide, chiar pe tărîmul unui viitor adversar pe drumul către Rio: va găsi deja soluţii certe pentru lotul cu care vom ataca Mondialul brazilian?

Hotelul-cazemată
Dimineaţa, înainte de zborul spre Ţara Semilunii, Tănase şi compania s-au pregătit în sală, la Mogoşoaia. Apoi, s-a pornit în viteză către Turcia, în acelaşi charter cu alte patru loturi: reprezentativa de tineret U20, Dinamo şi U Cluj cu două echipe. O întregire a afluxului fotbalului românesc, mutat în această pauză, cu căţel şi purcel, în hotelurile de pe litoralul otoman.

Iar "tricolorii" vor locui la Belek într-unul dintre cele mai luxoase resorturi, Gloria Serenity, un complex de cinci stele, unde, fără permisiunea staff-ului, nu intră nici pasărea peste bariera de la intrarea în hotelul care le va deveni cartier general românilor pînă pe 2 februarie. O nouă cazemată pregătită de selecţioner! O cazemată în care Mărkuş, Grecu şi Bumba, trei dintre pariurile lui Piţurcă, se vor simţi ca în Rai. Sau în Iad, cine ştie?, dacă ţinem cont de antrenamentele matinale, la 7:30, pe care le vor avea de înfruntat în primele zile, începînd de azi, singurele deschise şi presei.

Mircea Sandu vine vineri
De la Bucureşti, Piţurcă a plecat cu 20 de fotbalişti, iar pe alţi trei, Pintilii (Pandurii), Lung jr., Găman (ambii Astra), aflaţi deja în Antalya cu formaţiile lor de club, i-a regăsit direct la hotel. Şeful delegaţiei e secretarul general Adalbert Kassai, iar preşedintele FRF, Mircea Sandu, va ajunge şi el la faţa locului în ziua partidei cu Turkmenistan, 27 ianuarie, şi va rămîne în Turcia pînă la finalul stagiului.

Căutăm alţi doi adversari
Iar în afara "amicalului" de vinerea viitoare, care va conta pentru palmaresul României, organizatorii mai încearcă să găsească "naţionalei" alţi doi adversari, probabil cluburi din spaţiul ex-sovietic. Nu e exclus însă ca Piţurcă să renunţe la alt joc în funcţie de situaţia medicală a lotului, ţinînd cont şi de faptul că, din 28 ianuarie, îi va lăsa să se întoarcă sub comanda lui Ilie Stan şi pe 5 dintre cei 6 stelişti selecţionaţi: Tătăruşanu, Chiricheş, Gardoş, Tănase şi Chipciu.

Lotul pentru Antalya:
Portari: Tătăruşanu (Steaua), S. Lung jr (Astra), Bălgrădean (Dinamo)

Fundaşi: Luchin (Dinamo), Râpă (Oţelul), Dr. Grigore (Dinamo), Găman (Astra), Chiricheş (Steaua), Papp (Vaslui), Sepsi (Poli Timişoara), Grecu (U Cluj)

Mijlocaşi: M. Roman (Rapid), Bumba (FCM Tg. Mureş), Pintilii (Pandurii), I. Neagu (Oţelul), Bourceanu, Gardoş, Cr. Tănase, Chipciu (toţi patru de la Steaua), L. Marinescu (U Cluj)

Atacanţi: Goga (Poli Timişoara), Ad. Mărkuş (FC Bihor), M. Niculae (Dinamo).

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Superliga
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (6)
lumpy666
lumpy666  •  26 Ianuarie 2012, 10:15

Nici NU pot sa percep ca cineva sa NU fie de acord ca cei din lot acum sa se rupa la antrenamente cand DA toamna va incepe campania de calificare DOAR ca acolo baietii o sa se duca la distractie seara si noaptea inainte de meci e suficient sa ne gandim ca in ce de orase o sa ajunga: AMSTERDAM,ISTANBUL,BUDAPESTA, acolo unde ba poti sa TRAGI LINIILE una dupa alta ba gasesti SI FETITE DE FETITE si ce ar putea sa fie mai placut dupa cateva linii trase mai o plimbare pe faimoasa strada din "oraselul olandez" sau sa simti briza dunarii sau cel de la bosfor normal in atmosfera romantica!!! Asa sa se rupa acum pt ca o sa trebuiasca sa dovedeasca ca sunt adevarati toreadori iar in Estonia

alpin
alpin  •  22 Ianuarie 2012, 09:51

Ce bine arata Gardos in poza! Asa se cara bagajele!!! Omul perfect la locul potrivit.

legoolas
legoolas  •  22 Ianuarie 2012, 09:24

O porcarie, sa accidenteze jucatorii, ori sa-si faca pregatirea cu echipele lor :|

Vezi toate comentariile (6)
Comentează