FOTBAL  »  NATIONALA  »  SCANDAL LA NAŢIONALĂ

Popescu - Piţi 1-0 » Chilienii confirmă amicalul cu România propus de Popescu şi refuzat de selecţioner

Pițurcă a stat de 90 de ori pe banca
Pițurcă a stat de 90 de ori pe banca "naționalei": visul de a atinge borna de 100 de partide s-ar putea frînge în această iarnă

Articol de - Publicat vineri, 10 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 10 ianuarie 2014 12:01

Partida ar urma să se dispute pe 30 mai. FRF evită să anunţe oficial turneul înainte ca directorul tehnic Anghel Iordănescu să poarte o discuţie lămuritoare cu Piţurcă.

Federaţia chiliană a confirmat ieri că va disputa împotriva României ultimul amical înaintea plecării spre Mondialul din Brazilia. Data: 30 mai. Oraş şi oră încă nestabilite.

Informaţia a apărut chiar pe site-ul forului de la Santiago, dar ştirea conţinea o gafă: a fost folosită o fotografie a ruşilor de la FC Rostov în locul uneia cu "tricolorii"! Inclusiv pagina de net a FIFA a trecut partida în ţintarul internaţional.

Episod inedit în '82
Iar presa din ţara lui Zamorano a amintit ieri un episod inedit petrecut la singura întîlnire disputată pînă acum între Chile şi România, un amical cîştigat cu 3-2 de "tricolori" în America de Sud, mai 1982.

"Legenda spune că, la pauză, cînd românii conduceau cu 3-0, goluri Klein (2) şi Augustin, oficialii chilieni le-au cerut românilor să înceteze să mai marcheze după pauză, ameninţînd cu neplata onorariului de 50.000 de dolari pentru disputarea partidei", notează cotidianul "El Mercurio".

"Acceptă sau pleacă"
Bucureştiul continuă însă să nege întîlnirea! Asta pentru că partida, antamată la propunerea lui Gică Popescu, a fost confirmată deocamdată chilienilor de FRF fără cunoştinţa selecţionerului! Cu care nici ieri nu s-a purtat vreo discuţie pe această temă!

"Trebuia dat avizul rapid, iar Iordănescu speră să ia din mers acceptul lui Piţi. Sau întîlnirea va găsi România cu alt antrenor pe bancă", au explicat surse FRF. Rămîne deocamdată în suspans al doilea joc din turneu, cu Uruguay.

47 de mii de locuri are arena "Julio Martínez Prádano" din Santiago, unde s-ar putea juca amicalul Chile - România

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dublă lovitură pentru Dinamo în perspectiva Derby de România: și accidentat, nu doar suspendat!
Superliga
Dublă lovitură pentru Dinamo în perspectiva Derby de România: și accidentat, nu doar suspendat!
Liga 2, etapa #8: Eșec rușinos pentru Claudiu Niculescu Toate rezultatele + clasament în timp real
Liga 2
Liga 2, etapa #8: Eșec rușinos pentru Claudiu Niculescu Toate rezultatele + clasament în timp real
Tottenham i-ar putea încheia mandatul! Cu cine negociază Manchester United să vină în locul lui Ten Hag
Campionate
Tottenham i-ar putea încheia mandatul! Cu cine negociază Manchester United să vină în locul lui Ten Hag

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

„Bătălia de la Santiago”, cea mai sângeroasă partidă din istoria fotbalului: Poliția a trebuit să intervină pe teren de 4 ori!


Comentarii (6)
bamse1901
bamse1901  •  11 Ianuarie 2014, 12:25

eu l-as lasa pe pity ca antrenor oficial si aduc altul neoficial platit iar jucatorii cand vin sa nu-l bage in seama si sa faca antrenamentele cu celalat antrenor sa vedem cat va sta, daca nu e bagat in seama.

danut1971
danut1971  •  10 Ianuarie 2014, 11:46

foarte bine bravo sa plece odata barbutistul si afemeiatul piti-miti caci ne-am saturat de el

stelist1986
stelist1986  •  10 Ianuarie 2014, 10:39

1-0 pentru Popescu de ce? Ca nu respecta echipa nationala si atributiile fiecaruia de-acolo? Antrenorul trebuie sa stabileasca programul echipei, antrenorul stie ce fel de meciuri vrea,cat de dificili sa fie adeversarii, in functie de ce jucatori noi vrea sa testeze sau ce probleme tactice vrea sa rezolve in cadrul echipei. Si-or fi luat comisioane de la agentul ala care propune turneul si de-aia vor sa-i bage pe gat lui Piturca meciurile astea. Pentru ca sa supui jucatorii la schimbarile alea de fus orar , sa nu poti sa-i ai la pregatire apti cateva zile pana isi revin ?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează