FOTBAL  »  NATIONALA  »  NATIONALA

Flavius Daniliuc, căpitanul lui Bayern U19, refuză România » Prima reacție a FRF: „Domnule Daniliuc, fiți atent!”

Flavius Daniliuc (stânga) // Foto: Getty
Flavius Daniliuc (stânga) // Foto: Getty

Articol de GSP - Publicat marti, 10 martie 2020 11:48

Mihai Stoichiță (65 de ani), directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a oferit prima reacție cu privire la cazul Flavius Daniliuc, căpitanul lui Bayern U19 care a refuzat să joace sub „tricolor”.

  • CONTEXT: Într-un interviu GSP, tatăl fotbalistului, Mihai Daniliuc, spune că el și fiul lui exclud „naționala” României din cauza „mafiei din fotbalul românesc, care încă se bazează pe șpăgi”. 
  • Totodată, Daniliuc senior a invocat experiențe bizare avute cu oameni de la FRF, cărora nu le dă numele. 
  • M-a sunat cineva din partea FRF pe la miezul nopții ca să mă întrebe de Flavius. Adică tu stai probabil la ora aia la un pahar prin vreun bar de fițe și mă cauți ca să vină Flavius la lotul de juniori al României? Serios?!”. Citește aici articolul integral din Gazetă.

Mihai Stoichiță i-a dat replica tatălui lui Flavius, într-o intervenție la TV

„Îl cunosc pe băiat și pe cei 3 jucători ce vin din zona Germaniei. Domnul Daniliuc să fie foarte atent la declarațiile referitoare la Federație. Să îmi dea și mie numărul celui cu care a stat la un pahar de vin. Nici eu nu îmi amintesc cum se numesc prietenii mei din copilărie... 

E un jucător pe o listă largă și nu doar el e din Germania, avem și din Austria, ei nu au fost selecționați din cauza unor criterii clare. Pot să zic și eu ca nu mi-au luat fetița la lotul național de tenis. Dacă domnul Daniliuc vrea să joace pentru Germania sau Austria, e opțiunea lui. Dacă dumnealui are curaj să semneze că acest om l-a sunat, voi face investigații si vom vedea”, a vorbit Stoichiță la PRO X.

Căpitan la Bayern Munchen U19 și internațional de juniori în reprezentativele Austriei, stoperul cu origini române Flavius Daniliuc, 18 ani, ar putea fi adversarul-surpriză al „tricolorilor” la partidele din Liga Națiunilor, în toamnă. 

Tatăl său, Mihai, oferă, mai jos, într-un interviu pentru GSP, explicațiile abrupte pentru care puștiul nu va îmbrăca tricoul României, cum ar avea dreptul prin prisma părinților: 

EXCLUSIV Flavius Daniliuc, căpitan Bayern U19, refuză să joace pentru România. Tatăl lui: „Unul de la FRF m-a sunat la miezul nopții, altul avea «bombonici» în program”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
petre47
petre47  •  10 Martie 2020, 21:58

Din nou un articol al carui autor se ascunde. A scris ca "tatal sau, Mihai, ofera .... explicatiile abrupte pentru care pustiul nu va imbraca tricoul Romaniei, cum ar vea dreptul prin prisma parintilor". As fi vrut sa-l intreb daca, inainte de a da la tipar, a cautat in dex sinonime pentru "abrupt" si care dintre ele ar putea inlocui cuvantul "abrupt" in textul compus de el. Nu-l mai intreb ce vrea sa ne spuna scriind "prin prisma parintilor". Concluzia? Articol in care un individ - nu spune cine - isi bate joc de cititori folosind cuvinte si expresii al caror sens nu-l stapaneste.

136406560304768
Iosif Ionas  •  10 Martie 2020, 21:09

sunt de acord cu comentariul lui pain89, este absolut aiurea cum reactioneaza Stoichita, aici e vorba de un talent deosebit, altfel nu ar fi capitanul U19 Bayern, si nu conteaza daca tatal lui reactioneaza corect sau nu. Daca vrei sa atragi talentul, nu il ataci pe taica-sau ca minte despre cine l-ar fi sunat din Romania sau nu, se pare ca Stoichita nu vede padurea de copaci, sau se simte "atacat" cu o chestie care nu are de a face cu talentul baiatului sau nu. Ce ar fi fost ca Dortmund sa sa agaseze ca tatal lui Haaland a comentat pe ici pe colo despre sansele lui Haaland in alte locuri decat Dortmund? Iar in final, Stoichita reactioneaza de parca ar fi Romania sau FRF o tara fara spagi si mituiala, pe ce planeta traiesti Stoichita?

pain89
pain89  •  10 Martie 2020, 18:54

Tu ca să aduci la națională un căpitan de la Bayern atunci trebuie sa fii modest în declarații și sa încerci sa îl atragi spre echipa nu asa cum face Stoichiță, sau măcar îl întrebi pe taicasu în privat nu prin ziare dacă ești serios ca vrei sa îl ai la lot

Vezi toate comentariile (20)
Comentează