FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GRECIA 3-1

Pus sub presiune de DNA şi de UEFA, pe Mircea Sandu l-au lăsat nervii: "Fir-ar mama voastră!"

Articol de - Publicat joi, 17 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 16 noiembrie 2011 21:33

Ieri, la sosirea "naţionalei" din Austria, Naşu' a dat "bună ziua", dar, întrebat dacă vrea să vorbească despre meciurile cu Belgia (1-2) şi cu Grecia (3-1), a trecut mai departe şi a scăpat printre dinţi o înjurătură. Un episod similar s-a petrecut la Altach.


E clar, în ultimul timp, Mircea Sandu iese tot mai des în decor. Ultima dată s-a petrecut chiar ieri, pe aeroportul Henri Coandă, la întoarcerea delegaţiei României din Austria. Cu excepţia debutantului Bălgrădean, nici un jucător sau membru al staff-ului tehnic n-a vrut să dea declaraţii. Marius Niculae, de exemplu, a fost foarte amabil, a discutat cu ziariştii, dar "fără declaraţii oficiale". Elegant ca de obicei, Mircea Sandu şi-a făcut apariţia. Era singur. Jurnaliştii l-au salutat, el a răspuns cu "bună ziua". "Vorbiţi puţin cu noi?", l-a întrebat unul dintre reprezentanţii presei. Cu o privire rece, Naşu' a trecut mai departe, fără să răspundă. În apropierea uşii, deşi cîteva camere de televiziune îl urmăreau, a răbufnit, cu voce scăzută : "Fir-ar mama voastră!".

"Uite-i şi pe terminaţii ăştia!"
N-a fost primul derapaj al lui Mircea Sandu în acest turneu al "naţionalei". Duminică, la primul antrenament al "tricolorilor" în Austria, Pintilii dădea un interviu televiziunilor. Pe lîngă grupul de jurnalişti strînşi în jurul jucătorului a trecut Mircea Sandu, care a spus: "Uite-i şi pe terminaţii ăştia, ce întrebări pun!".

Surse federale susţin că, în cercul apropiaţilor săi, preşedintele FRF a deschis de multe ori subiectul legat de presa din România, trădînd agresivitate şi găsind mass-media vinovată de perioada delicată pe care o traversează. În Belgia, i-a şi transmis reporterului Gazetei: "Lasă că o să vedeţi cum voi îmbogăţi eu casele de copii din procesele pe care o să le cîştig cu ziarele şi cu televiziunile!".
Termen pentru Naşu': explicaţii la UEFA pînă pe 25 noiembrie

De unde supărarea lui Mircea Sandu? De la faptul că presa a mediatizat constant în ultima vreme problemele pe care le are cu anchetele DNA şi contestările îndreptate asupra lui din lumea fotbalului. Şi mai ales tam-tam-ul după ce declarase că "UEFA şi FIFA nu se bagă în cazul dezafilierii Craiovei fiindcă acum sînt mai căcăcioase ca oricînd, din cauza cazului cu Sion". Craiova a anunţat cele două foruri de declaraţia Naşului. Ca o curiozitate, oltenii au tradus simpatic în engleză cuvîntul "căcăcios", utilizînd expresia "they shit in their pants"!

Recent, forul continental i-a solicitat preşedintelui FRF ca pînă pe 25 noiembrie să trimită în scris explicaţii pentru acea declaraţie, dar şi pentru faptul că e cercetat de Direcţia Anticorupţie de la Bucureşti. Cazul lui Mircea Sandu va fi discutat în plenul Comitetului Executiv UEFA, unde şi Naşu' este membru, la următoarea şedinţă, de la începutul lui decembrie, la Veneţia. Pînă atunci, pe 21 noiembrie, Sandu se va prezenta pentru declaraţii la DNA, în cazul dezafilierii Craiovei, împreună cu Victor Piţurcă şi cu juristul FRF, Adrian Stîngaciu.


Alt dosar: UTA cere daune de la FRF!
FRF a fost informată de FIFA că a greşit cînd a depunctat UTA cu 12 puncte în ianuarie 2011, înainte de returul sezonului trecut din liga secundă. Decizia fusese dată de UEFA, în urma cazului jucătorului Vasilijevici, iar FRF a pus-o în aplicare. FIFA a admis că arădenii au de plătit 238.000 de euro către două cluburi din Serbia, însă i-a atribuit datoria lui FCM UTA, societate în insolvenţă încă din vara lui 2010, alta decît cea pe care funcţionează acum clubul arădean. Cu cele 12 puncte, UTA ar fi terminat sezonul pe 6, la 3 puncte distanţă de Voinţa Sibiu, care a promovat în Liga I. "Poate că noi promovam. Acum o să cerem explicaţii şi daune de la FRF", a spus şeful arădenilor, Giovanni Catanzariti.

DOSARUL MITĂ ÎN ELICOPTER
Avram şi Ţerbea rămîn în arest
Ieri, Vasile Avram, deja arestat în cazul Mită în elicopter, s-a prezentat pentru a doua oară la DNA în "dosarul Craiova". Ca şi la precedenta apariţie în faţa procurorilor, fostul şef al CCA a refuzat să dea declaraţii. Tot ieri, Curtea de Apel a respins cererile de eliberare formulate de Vasile Avram şi de Sorin Ţerbea, arestaţi în cazul Mită în elicopter. Următorul termen al procesului va fi pe 23 noiembrie.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
FCSB - Petrolul 1-1 » Dramatism în Ghencea! Petrolul smulge un punct în minutul 90+4, după ce a jucat în superioritate din minutul 30
Superliga
FCSB - Petrolul 1-1 » Dramatism în Ghencea! Petrolul smulge un punct în minutul 90+4, după ce a jucat în superioritate din minutul 30
Omul cu banii de la FC Argeș iese în față și îl pune la punct pe Nicolae Dică: „100% va ieși și va spune asta despre mine!” »  Cine vine în Trivale? „O surpriză, discutăm la noapte!”
Liga 2
Omul cu banii de la FC Argeș iese în față și îl pune la punct pe Nicolae Dică: „100% va ieși și va spune asta despre mine!” » Cine vine în Trivale? „O surpriză, discutăm la noapte!”
Scos din primul „11” chiar înainte de FCSB - Petrolul: a vomitat la încălzire!
Superliga
Scos din primul „11” chiar înainte de FCSB - Petrolul: a vomitat la încălzire!

Povestea de film a unui fotbalist născut la Aiud, ajuns antrenor la Galatasaray, Dinamo Tbilisi și Lokomotiv Moscova! » A dispărut după singurul meci la care a asistat Stalin în tribune și se spune că ar fi fost executat

Medaliata cu argint de la Jocurile Olimpice i-a lăsat muți de uimire! A venit cu o rochie transparentă la „Săptămâna modei”


Comentarii (14)
cusco
cusco  •  17 Noiembrie 2011, 14:08

CRED CA SA CREZUT IN LIVADA SI NU IL AUDE NIMENI :)) , CEDEAZA CORZILE MINTALE ALE LUI NASU ?

stancuvlad
stancuvlad  •  17 Noiembrie 2011, 12:28

cat nu il suport pe sandu dar la replica "Uite-i şi pe terminaţii ăştia, ce întrebări pun!" il sustin in totalitate. te crucesti uneori cand auzi ce intrebari pot sa puna acesti autoproclamati "reporteri" sau "jurnalisti"

gabidogu
gabidogu  •  17 Noiembrie 2011, 10:58

Da, da, da, sa ........................... de ziua ta! ;)

Vezi toate comentariile (14)
Comentează