FOTBAL  »  NATIONALA  »  BOSNIA - ROMÂNIA 2-1

Raţ, dezamăgit că nu a fost căpitan » Drumul banderolei

Articol de - Publicat duminica, 27 martie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 26 martie 2011 23:25

În absenţa lui Chivu, fundaşul lui WBA a fost preferat de selecţioner în postura de căpitan, luîndu-i faţa lui Mutu Raţ spera ca el să fie alesul. Gazeta vă prezintă culisele istoriei din Bosnia

Aseară a fost prima dată în istoria recentă a "naţionalei" cînd Mutu s-a aflat pe teren şi, în absenţa lui Chivu, nu a purtat banderola de căpitan. GSP a aflat cum s-a decis ca lui Tamaş să i se ofere acest privilegiu şi cine a suferit mai mult decît "Briliantul" pentru această hotărîre.

A dus greul campaniei
Cu cît devenea mai limpede că "italianul" Chivu are şanse mici să joace contra Bosniei, se contura o nouă întebare: "Cui i se va încredinţa banderola?". În primă instanţă, Lucescu a fost irascibil: "Numai la asta nu mă gîndesc acum. Să vedem întîi ce va fi cu Cristi!". Apoi, în seara dinaintea meciului, a trebuit să admită ideea lipsei lui Chivu, după upgrade-ul medicului: "Dacă e varianta cea rea, o să fie Tamaş căpitan".

Pe holurile hotelului Zenica se auzise însă de Mutu. Surse din staff au explicat însă raţionamentul final: "Da, Adi e aici cu toată disponibilitatea şi se comportă exemplar. Dar sînt ceilalţi care au început campania şi au dus greul cît timp Mutu nu a venit la lot. Şi atunci e logic ca Tamaş să fie căpitan".

Suferinţa lui Raţ
Se pare că, mai mult ca Mutu a suferit pentru decizie alt "tricolor": Răzvan Raţ, cel care a fost al doilea căpitan aseară. E printre cei mai vechi jucători din grupul lui Lucescu, a debutat la echipa naţională cu un an înaintea lui Tamaş (2002), se află pe val cu echipa lui de club, Şahtior, şi şi-ar fi dorit să poarte banderola din toate aceste motive. Plus încă unul, statistic: e fotbalistul din actualul lot care are cele mai multe selecţii, după Chivu, 72.

De altfel, a recunoscut într-un cerc de prieteni că l-ar onora statutul de căpitan şi că îl doare cînd e "sărit", dar caută să-şi mascheze sentimentele.


Precedentul din SUA
A mai existat un episod la "naţională" cînd, chiar fără Chivu în lot, Mutu n-a purtat banderola. S-a întîmplat în mai 2006, la "amicalul" România - Irlanda de Nord (2-0), disputat în cadrul unui turneu efectuat de reprezentativă în SUA. Atunci, căpitan a fost Rădoi, iar Mutu a rămas pe banca de rezerve, fiind introdus pe teren abia în repriza secundă.


1 este numărul meciurilor în care Tamaş a mai fost căpitan al "naţionalei", înaintea partidei de aseară: 1-1 cu Cipru, februarie 2011

65 de meciuri are Hagi la "naţională" în postura de căpitan, fiind recordmanul all-time al reprezentativei la acest capitol

Citește și:

Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Euro 2024
Marca, după România - Slovacia: „Un blat disimulat, toată lumea fericită” + Gazzetta dello Sport: „Blatul este gustos, merg la braț mai departe”
Planul secret în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”
Nationala
Planul secret în cazul lui Ianis Hagi: „A fost o strategie, da”
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți
Euro 2024
Scandal după Ucraina – Belgia! De Bruyne și-a ieșit din minți

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (21)
floxrin
floxrin  •  27 Martie 2011, 13:01

Rat probabil s-a simtit usurat. Eu cred ca Tamas a fost singurul care a acceptat banderola; nu este o lauda sa iesi in evidenta purtand banderola de capitan a unei echipe de ratati. Nu poti fi suparat pe infrangerea tricolorilor. Evident nu au valoare. Dar poti fi trist. Foarte trist. Asa ca, pana una alta, tin cu Spania, cu Argentina si cu mai toate echipele care joaca fotbal (si care au in componenta oameni adevarati, oameni care isi dau demisia de ONOARE cand este cazul, nu frustrati care tin cu dintii de scaunul lor...criza asta bat-o vina...) PS "după upgrade-ul medicului" - ati vrut sa scrieti probabil "-ul medicului". Salutare

marian79iulian
marian79iulian  •  27 Martie 2011, 11:53

nush ce inseamna tampenia asta ca e "dezamagit ca nu i s-a dat banderola"!! astea-s preocuparile jucatorilor la nationala?? nu prea cred, cred ca e mai mult un articol de presa si atat!! rat pana una alta si-a cam facut treaba mai mereu, pe langa faptul ca e printre putinii care-si justifica pe deplin selectiile la nationala prin multele meciuri jucate ca titular cu Sahtar in toate competitiile europene, e castigator al europa cup, joaca sferturi cu barcelona in curand, e de nush cate ori campion cu ucrainienii ....deci cred ca rat e cel mai ok jucator de la nationala, nu e singurul ...dar e printre putinii! aseara am vazut si un goian senzational, se vede ca joaca la palermo!

kosmyn93
kosmyn93  •  27 Martie 2011, 10:59

toti de la nationala sant niste frustrati

Vezi toate comentariile (21)
Comentează