FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU, 4 SEPTEMBRIE, 21:45, TVR1 ȘI GSP.RO

Riscă pe ”Cluj Arena” » Ce se ascunde în spatele deciziei FRF de a nu muta pe alt stadion meciul cu Muntenegru

Așa arăta ieri gazonul distrus în timpul festivalului Untold
Așa arăta ieri gazonul distrus în timpul festivalului Untold

Articol de - Publicat vineri, 26 august 2016 00:00

Din rațiuni financiare și comerciale, FRF a decis să meargă, finalmente, pe varianta inițială pentru meciul cu Muntenegru, primind asigurări ferme că gazonul va arăta foarte bine la ora partidei.

Rămâne ca la început: debutul "tricolorilor" în campania pentru CM 2018 se va produce pe " Cluj Arena". FRF a decis să-și asume riscurile pentru jocul cu Muntenegru, a repus în vânzare biletele și merge pe mâna partenerilor care au oferit asigurări că, la ora întâlnirii, gazonul se va prezenta corespunzător.

Ziua de ieri a adus vești contradictorii. UEFA anunțase la un moment că a primit o informare de la București vizavi de mutarea partidei pe stadionul lui CFR Cluj, apoi federația a decis să păstreze totuși locul inițial ales după o analiză comparativă avantaje/dezavantaje între cele două soluții.

"Mutarea ar fi creat complicații majore la nivel de ticketing, marketing, fanzone, sponsori, pentru că toată zona de la «Constantin Rădulescu» e mult mai restrânsă și mai puțin propice unei desfășurări necesare la un meci al naționalei", au explicat surse federale.

Ar fi pierdut circa 250.000 de euro din bilete

Prin urmare, două rațiuni principale au stat la baza hotărârii finale de la Casa Fotbalului. Mai întâi, a fost în calcul potențiala rețetă financiară din vânzarea de bilete.

Cu 15.000 de tichete deja cumpărate de suporteri, ar fi însemnat că partida cu Muntenegru are deja caracter de sold out pe arena din Gruia, iar FRF ar fi trebuit să renunțe la așteptata distribuire a încă măcar 10.000 - 12.000 de bilete, câte ar mai fi disponibile pe stadionul cel mare. Asta echivala cu un minus de circa 250.000 de euro.

Era apoi spațiul insuficient pentru desfășurarea acțiunilor organizate pentru suporteri de sponsorii FRF. În jurul stadionului lui CFR nu exista suficient teren disponibil pentru amenajarea rețelei de fanzone, ceea ce ar fi putut crea complicații în relațiile contractuale dintre federație și partenerii săi comerciali.

Supraînsămânțare, fertilizare, tuns zilnic

Ce urmează acum? O monitorizare la sânge a lucrărilor pentru recuperarea suprafeței de joc de pe "Cluj Arena", de care se va ocupa firma "Eco Garden Construct".

Directorul Mircea Crăciun continuă să fie optimist, ca și în zilele precedente: "Totul va fi în regulă la startul întâlnirii. Vineri dimineața, la prima oră, vom face o supraînsămânțare cu vârful de gamă pentru gazoane sportive. Urmează ca, de luni, să aplicăm și fertilizanți. Zilnic tundem iarba la o înălțime de 3 - 3,5 centimetri, iar înainte de meci o vom aduce la nivelul cerut de selecționer. Dacă am reușit în primăvară, înainte de partida cu Spania, când temperaturile erau de 3-4 grade, nu văd de ce am avea probleme acum, la 25-26 de grade. UEFA ne-a cerut să trimitem poze în fiecare zi pentru a vedea exact cum progresează lucrările".

Tichete pentru fani la antrenamentul deschis

Pe 29 august, la reunirea "tricolorilor", primul antrenament condus de Christoph Daum va fi deschis complet presei și publicului. Federația a anunțat pe propriul portal că, pentru acces, fanii vor trebui să descarce și să printeze un tichet cu valoare zero. Biletul va fi disponibil pe site-urile bilete.frf.ro și bilete.ro și un link util e disponibil direct pe frf.ro.

O persoană va putea solicita maximum patru tichete. Ședința de pregătire va fi precedată de o sesiune de autografe cu jucătorii echipei naționale, iar accesul se va face între orele 16:30 și 17:00 pe baza biletului și a actului de identitate.

Reperele principale din raportul britanicului Jonathan Smith

  • calitate gazon - 3 stele (din 5)
  • grad de înierbare - 22 (din 33)
  • parametrii generali optimi - 7 (din 9)

"Gazonul va ajunge la o densitate de peste 80 la sută, ceea ce-l va face să fie printre cele mai bune din țară. Și cei de la UEFA au fost mulțumiți cum progresează suprafața de joc la interval de 24 de ore"
Radu Rațiu, director "Cluj Arena"

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Blestemul accidentărilor continuă! Titularul de la FCSB, OUT până în 2025 » Campioana primește o nouă lovitură grea
Superliga
Blestemul accidentărilor continuă! Titularul de la FCSB, OUT până în 2025 » Campioana primește o nouă lovitură grea
Silviu Prigoană a murit » De ce a refuzat vehement să investească la clubul din Superliga: „M-a dezgustat”
Superliga
Silviu Prigoană a murit » De ce a refuzat vehement să investească la clubul din Superliga: „M-a dezgustat”
Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru
Campionate
Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru

Stadionul din Pripyat, de lângă Cernobîl, arată într-un mod incredibil: ce a crescut în locul gazonului, la 38 de ani de la dezastru

Preoți-antrenori, 2500 de mici, mămăligă amestecată cu bormașina și o galerie cu Mirel Rădoi, Claudiu Răducanu sau Adi Ilie prezenți » GSP a asistat la „cuplajul anului”, la o parohie: „Mama nu m-a lăsat, dar m-a vopsit mamaie”


Comentarii (2)
986379311381755
Lengyel Adrian  •  26 August 2016, 14:16

Ce mai conteaza fotbalul, sa vina banii la burlanul politruc!!!

1626497344230564
Nicolae Grecu  •  26 August 2016, 12:11

Mutarea pe Gruia: o stire pe surse, neverificata, aruncata pa piata sa moara dujmanii de la concurenta. Cititorii se afla undeva, in varful dealului....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează