FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Șansă pentru Rădoi după un an » Naționala României are ocazia să-și ia revanșa

Mitriță are 14 selecții și două goluri pentru prima reprezentativă
// FOTO Cristi Preda
Mitriță are 14 selecții și două goluri pentru prima reprezentativă // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 06 octombrie 2021 11:08 / Actualizat miercuri, 06 octombrie 2021 11:22

După un octombrie 2020 crunt, în care au pierdut barajul cu Islanda și au fost făcuți țăndări de Norvegia, Rădoi și jucătorii săi au ocazia, după un an, să ia o opțiune decisivă pentru a rămâne în cărțile calificării la Mondial. Cu Germania, respectiv cu Armenia, în special.

  • Vineri, 8 octombrie, de la ora 21:45, „tricolorii” dau piept cu Germania, la Hamburg. 
  • Luni, 11 octombrie, în Ghencea, tot de la 21:45, naționala primește vizita Armeniei. 
  • Partidele vor putea fi urmărite în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la PRO TV. 

La exact un an de la barajul pentru Euro 2020 pierdut în Islanda (1-2) și de la dezastrul de la Oslo, 0-4 cu Norvegia, naționala lui Mirel Rădoi va da piept cu Germania, respectiv cu Armenia în Ghencea, în prima „finală" a actualelor preliminarii. 

În 2020 a fost un octombrie negru, acum „tricolorii" își joacă iar ultimele șanse pentru a prinde un alt baraj, cel de calificare la Mondialul din 2022. O competiție la care n-am mai prins turneul final de 23 de ani, ultima dată România trecând de grupe, în Franța '98, fiind apoi învinsă în "optimi" de Croația (1-0).

Au mai rămas 13 „tricolori”

Față de anul trecut, în actualul lot convocat de selecționer se mai regăsesc doar 13 jucători. Este vorba despre Burcă, Cr. Manea, Stanciu, Mitriță și Maxim, dintre titularii de la Reykjavik, plus 8 dintre rezervele de atunci, Niță, Toșca, Bancu, R. Marin, Cicâldău, I. Hagi, Keșeru și G. Pușcaș.

Alți 10 jucători n-au mai intrat acum în vederile lui Rădoi: Tătărușanu (retras de la națională), Lazar, Dr. Grigore, Camora, Bălașa, Deac, Al. Crețu, Alibec (abia revenit după o accidentare), G. Iancu și Hanca. Dintre aceștia, 5 și-au schimbat echipele la care evoluau în octombrie 2020.  Alexandru Crețu chiar de două ori, de la Maribor ajungând la FCSB, iar ulterior la U Craiova. 

Ce fac cei 13 jucători care erau în lotul din octombrie 2020, dar nu și acum

NumeClub octombrie 2020Club octombrie 2021
TătărușanuAC MilanAC Milan
LazarAstraCSU Craiova
Dr. GrigoreLudogorețRapid
BălașaCSU CraiovaCSU Craiova
CamoraCFR ClujCFR Cluj
Al. CrețuNK MariborCSU Craiova
C. DeacCFR ClujCFR Cluj
HancaKS CracoviaKS Cracovia
G. IancuViitorulAhmat Groznîi
AlibecAstraCFR Cluj

De la Reykjavik au trecut 13 meciuri

De la barajul cu islandezi, naționala lui Rădoi a mai avut programate 13 partide (inclusiv cea cu Norvegia, din Liga Națiunilor, câștigată cu 3-0, la "masa verde", din cauză că nordicii, afectați de Covid, n-au mai ajuns la București). 

Au fost 10 oficiale, 4 în Liga Națiunilor, 6 în preliminariile CM, și trei amicale. În prima competiție am terminat prost, pe 3 din 4 echipe, iar acum suntem tot pe 3 în cursa pentru Qatar 2022. În aceste 13 meciuri au fost înregistrate 5 victorii (una prin forfait), două remize și 6 înfrângeri. Rata de succes din partidele amicale a fost de 33,3%, iar cea din oficiale este ceva mai ridicată, 46,6%.

În preliminariile mondiale, Rădoi și elevii săi au cel mai mare procent de reușită, 55,5%, acesta crescând după rezultatele din septembrie, când România a reușit două victorii și o remiză, fără să primească gol. În Liga Națiunilor, în cele 4 meciuri din octombrie 2020 încoace, rata de succes fusese de numai 33,3%.

1,10e cota oferită de casele de pariuri pentru un eventual succes al Germaniei vineri seară. O posibilă victorie a României la Hamburg are cota 26,00

O nouă grijă pentru România

Dincolo de calcule și statistici, obiectivul „tricolorilor", pentru a prinde barajul, este să învingă Armenia pe 11 octombrie. Adică echipa care ne-a administrat o corecție la Erevan 3-2) fără să-l aibă pe căpitanul Henrikh Mhitarian (AS Roma), care era accidentat.

 Acum însă, atacantul, cel mai bine cotat jucător al armenilor, va fi prezent la București, în meciul care ar putea decide echipa care să prindă ultima șansă pentru a rămâne în cursa de calificare.

În plus, armenii îl vor avea și pe Lucas Zelarayán (29 de ani), cotat la 10 milioane euro. Un atacant argentinian naturalizat, pe care încearcă să-l aducă la națională de trei ani. Acesta joacă în SUA, la Columbus Crew, unde este coleg cu Alexandru Mățan

Șansă pentru Rădoi după un an » Naționala României are ocazia să-și ia revanșa
Lucas Zelarayán

VIDEO Dumitru Dragomir, supărat pe arbitrajele din ultima perioadă: „Nu face nimeni nimic, suntem nebuni!”

Citește și: 

Alexandru Mitriță s-a întors la națională! Optimist înaintea „șocului” cu Germania: „De ce să nu facem față? Ne batem cu oricine”

Kimmich peste toți „tricolorii" » Cifrele care ne strivesc înainte de preliminariile CM

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (6)
kyil
kyil  •  06 Octombrie 2021, 20:58

Stoichita are dreptate. Cu Germania zero,1 sanse. Ar fi bine sa joace cu echipa a doua acolo,cu toate "stelele" in echipa,precum eanis,morutan,puscas,albu,manea,bancu,mihaila, razvanel cel nemultumit ,burca... sa dovedeasca ei cat sunt de buni. Daca incepe cu stanciu,cic,nede sau ratiu intr un meci de uzura ,pierde clar cu armenia.

126274606358117
Tony Bryder  •  06 Octombrie 2021, 15:15

Ne da nemtii 3 0 si Cu Armenia 2 1 pentru Armenia sau mai mult de un meci nul nu vom scoate clar de ce am spera daca nu avem un atac agresiv care creaza panica in careul advers

remarque
remarque  •  06 Octombrie 2021, 14:47

Nu am batut Germania nici pe vremea cand aveam echipa. Si a fost o vreme cand aveam echipa si aveam antrenor. Acum la ce sa speram? Eventual sa dea covid-ul in nemti si sa nu se prezinte. E singura posibilitate pentru ”a ne lua revansa”. Altfel ii omoram....de ras

Vezi toate comentariile (6)
Comentează