FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA, MARȚI, 21:30, PRO TV, GSP.RO

Situație explozivă la Craiova! Federaţia, Jandarmeria şi oficialităţile locale se tem de incidente GRAVE înaintea și în timpul meciului României de azi

Articol de , - Publicat marti, 27 martie 2018 09:00

Revenirea naţionalei României în Bănie este un meci cu "grad mediu de risc", aşa cum l-a catalogat Jandarmeria. Adică există teamă că ar putea exista incidente care să degenereze într-o situaţie explozivă la propriu!

Iar totul ar putea porni de la disensiunile dintre galeriile celor două "Craiove" din oraş, echipa din Liga 1, respectiv cea din Liga a patra.

Oficialii FRF i-au informat şi ei pe cei de la Jandarmerie şi oficialităţile locale că au primit semnale că pot exista incidente diseară ce-ar porni dinspre grupul, foarte numeros, "câteva mii", din rândul "ultraşilor" lui FCU Craiova.

Ce spune Jandarmeria

"La România- Suedia vor participa în jur de 800 de oameni care vor asigura paza şi ordinea. Vor fi 320 de jandarmi, 360 de la firma de pază, 200 de poliţişti şi 20 de pompieri. Este considerat un meci cu grad mediu de risc, dar fiind o partidă a echipei naţionale, am suplimentat totuşi numărul de efective.

La un meci cu grad mediu, noi, Jandarmeria, trimitem cam 200 de oameni. Sunt informaţii că anumite grupuri de suporteri ar putea încerca să producă incidente, dar noi suntem pregătiţi să facem faţă oricărei situaţii", a comentat Cristina Etegan, sublocotenent Jandarmeria Mobilă Craiova.

Cum se apără fanii FC U Craiova

Un reprezentant al galeriei din liga a patra a transmis: "Am fost primii care au luat bilete. Le-am cumpărat pe toate cele 6.000 de la Peluza Sud. Noi nu vrem să producem incidente, dar să nu ne provoace jandarmii! E prima dată când o să putem intra pe noua arenă. Venim să încurajăm echipa naţională, dar şi ca să le demonstrăm celor de la CSU Craiova că nu am murit, că suntem o forţă!". z

"Eu cred că forţele de ordine au luat în calcul orice detaliu ca să nu se ajungă la incidente. În 2013 a fost un meci între cele două echipe din oraş şi nu s-a întâmplat absolut nimic. Nici pe teren, dar nici în tribune. A mai intervenit şi necazul ăsta cu Tilihoi, un incident n-ar face cinste nimănui" Sorin Manda, administrator public al Craiovei

Au forţat intrarea ieri!

După ce au adus un omagiu la sicriul lui Nicolae Tilihoi, jucătorii lui FCU Craiova, echipa din Liga a IV-a, au vrut să intre în stadion. La poartă, paznicii au incercat să-i oprească: "FRF a dat dispoziţie să nu se intre!".

"E stadionul nostru, nu al FRF! Ne uităm şi noi", au replicat jucătorii. Andrei Preda, portarul lui FCU, l-a dat la o parte pe un om de ordine, a deschis poarta şi după el au intrat în arenă toţi colegii. Au stat două minute, pe margine, după care au plecat fără alte incidente. z

"Cum adică să nu ne lase FRF să intrăm să vedem şi noi stadionul?! Suntem şi noi totuşi o echipă de fotbal! Măcar să îl vedem dacă tot ne-au îngrădit dreptul să jucăm pe el" Marcel Iancu, preşedinte FCU Craiova

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (44)
right_wing_resistance_romania
right_wing_resistance_romania  •  27 Martie 2018, 13:17

Ce sa mai existe de impartit intre CSU si FCU? Universitatea din Craiova are brandul si palmaresul prin decizie irevocabila iar acestia si-au dat acordul ca CSU sa le foloseasca. End of story.

mvradulescu
mvradulescu  •  27 Martie 2018, 13:00

Mă tem că articolul ăsta nu face decât să „sufle” în jarul care mocnește la Craiova ! Mi-aș dori ca iubitorii fotbalului din acest oraș, care are o tradiție de necontestat, să se comporte civilizat respectând echipa națională și memoria răposatului Tilihoi, care a fost una din valorile fotbalistice ale acestui oraș ! Sincere condoleanțe familiei care îi va simți lipsa multă vreme de aici înainte !

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  27 Martie 2018, 13:23

Incredibil, gsp a ajuns sa incite la ura si violenta ! Fantastica aceasta nesimtire, fara dubii.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează