FOTBAL  »  NATIONALA  »  31 DE ZILE MAI SÎNT PÎNĂ LA EURO 2008

Soluţia Bratu

Articol de - Publicat miercuri, 07 mai 2008 00:00

Finalul de sezon excepţional realizat de atacantul dinamovist îl propulsează printre candidaţii importanţi pentru un loc în lotul de Euro.

Două goluri cruciale în thril­le­rul Dinamo - Cra­iova, 4-4. O dop­piet­ta letală în victoria “cîinilor” din Giuleşti, 2-1. Încă o re­uşită şi o pasă decisivă pentru Dăn­ciulescu în derbyul etern cu Steaua, 2-1. Este inven­ta­rul realizărilor lui Florin Bratu în ultimele etape de campionat. Explozia dinamovis­tu­lui echi­valează cu depunerea unei candidaturi în forţă pen­tru con­vo­­ca­rea la Euro.

“E în lotul lărgit”

Ce şanse reale are însă jucătorul să intre în cărţi pentru turneul din Austria şi Elveţia? “Se află în lotul lărgit, mai ales după ultimele evo­luţii bune avute la club. Rămîne ca Piţurcă să se de­cidă asupra lui în zilele următoare”, ex­plică secundul “naţionalei”, Şte­fan Iovan. Pe lîngă prestaţiile con­sistente în tricoul alb-roşu, Bratu mai are un atu im­portant: poate fi folosit pe ambele benzi, dar şi în spatele vîrfurilor. Plu­rali­ta­tea de soluţii pe care o oferă an­tre­norului îi conferă jucă­torului încă un plus în calculele de selecţie pentru Euro.

Variantă la cuplul Petre - Bănel

Flancul drept ar fi zona unde Bratu şi-ar găsi locul cel mai uşor. Petre a arătat şi pe parcursul cali­ficărilor că nu mai e om de 90 de minute, iar eclipsa pre­lun­gită a lui Nicoliţă nu-l mai re­co­mandă pen­tru un post printre titulari. În aceste condiţii, dinamovistul de­vi­ne o variantă, măcar pentru partea de final a partidelor, o armă peri­­cu­loasă pentru adversari prin viteza sa şi prin abilitatea de a se descurca în special pe contraatac.

Trădat de nervi

Bratu are însă şi un handicap. Este un jucător uneori impulsiv, pe care nervii îl trădează în momente neaşteptate, cum s-a întîmplat şi în finalul derbyului cu Steaua, cînd a fost eliminat. Piţurcă preferă însă grupul disciplinat, fără fotbalişti cu potenţial conflictual, evitînd de­seori să conteze pe oameni care ar putea altera atmosfera. Plus că, după corecţia aplicată roş-al­baş­trilor, steliştii din lot, mai numeroşi, nu prea se vor înghesui să-l adopte cu braţele deschise!

“Evoluţiile mele din ultimul timp sper să mă ducă la Euro”
Florin Bratu

“Bratu e valoros. În meciul cu Steaua a arătat ca un jucător de echipa naţională”
Victor Piţurcă

15 minute a evoluat Bratu în preliminariile pentru Euro, la meciul din Luxemburg, 2-0 pentru “tricolori”, înlocuindu-l în finalul meciului pe D. Niculae.

10 este numărul selecţiilor lui Bratu la echipa naţională, pentru care a înscris pînă în prezent două goluri. Ultima convocare a primit-o în toamna anului trecut.

Lotul pentru Turcia

Bogdan Lobonţ Dinamo
Dănuţ Coman Rapid
Marius Popa Poli Timişoara
Cristian Săpunaru Rapid
Dorin Goian Steaua
Sorin Ghionea Steaua
Cosmin Moţi Dinamo
Mirel Rădoi Steaua
Ovidiu Petre Steaua
Nicolae Dică Steaua
Bănel Nicoliţă Steaua
Adrian Cristea Dinamo
Florin Bratu Dinamo
Ciprian Deac Oţelul

Coşmarul Copenhaga

Florin Bratu a jucat o carte mare la echipa naţională în preliminariile pentru Euro 2004, în celebrul meci cu Danemarca, 2-2 la Copen­haga, unde golul marcat de Laursen în minutul 95 a aruncat România în afara turneului final.

Intrat în ultima jumătate de ceas a jocului, în locul lui Ganea, Bratu a ratat două ocazii fabuloase, la cea din urmă scăpînd singur cu portarul Sorensen, pe care l-a luat însă la ţintă! “M-au apăsat foarte mult timp acele faze”, recunoştea jucătorul în toamna lui 2007, cînd a revenit la “naţională” după o pauză de trei ani.

Surpriza Deac

Mijlocaşul stînga Ciprian Deac (22 de ani, foto) este surpriza lui Victor Piţurcă din lotul de 14 jucători din Liga 1, convocat pentru stagiul de relaxare din staţiunea turcă Belek (12-19 mai). Din lotul lărgit pentru Euro 2008 mai fac parte 14 stranieri: Ogăraru, Contra, Tamaş, Raţ, Şt. Radu, Sepsi, Chivu, Codrea, Fl. Petre, Cociş, Mutu, D. Niculae, Marica, M. Niculae. În condiţiile în care Piţi are 20 de certitudini, Săpunaru, Ogăraru, Sepsi, Ghionea, Moţi, Fl. Bratu, Ad. Cristea, Deac se luptă pentru trei locuri. În Turcia, ar mai putea merge Fl. Petre şi Codrea.

Citește și:

Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Nationala
Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (17)
 •  10 Mai 2008, 13:03

Bratu este de nationala pt ca este un jucator decis cu un joc in forta. In meciurile cu Franta si Italia avem nevoie de el! Sa nu uitam ca el a fost cel care a marcat in meciul cu "brutele" de la Lazio chiar daca meciul sa terminat prost. Si daca va juca va da cel putin pasa de gol lui Mutu! Succes si Hai Romana!

 •  07 Mai 2008, 15:13

daca as fi spurcat, m-as ascunde atata timp cat LOVIN REPREZINTA STEAUA! E O RUSINE DE OM

 •  07 Mai 2008, 15:11

DINAMO ARE ORGOLIU SI CARACTER/ STEAUA ARE LOVIN SI OIER

Vezi toate comentariile (17)
Comentează