FOTBAL  »  NATIONALA  »  CRIZĂ LA STADIONUL NAŢIONAL

Sorin Oprescu despre construcţia Stadionului Naţional: "Situaţia e gri"

Sorin Oprescu +9   FOTO
Sorin Oprescu

Articol de - Publicat luni, 08 martie 2010 00:00

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, şomează: "Va fi greu să terminăm stadionul la timp dacă Guvernul nu ne alocă 56 de milioane de euro în acest an"

Noul Naţional Arena trebuie finalizat pînă pe 31 decembrie 2010. Reprezentanţii Max Bogl, firma care se ocupă de construcţie, susţin că "lucrarea va fi gata la timp". Primarul Sorin Oprescu e însă circumspect: "Pînă acum Guvernul n-a dat decît vreo 7 milioane de euro, iar Primăria Capitalei 56  de milioane de euro".

- Domnule primar, care mai e stadiul lucrărilor?
- Băi tată, în vara lui 2008, cînd am devenit primar, am găsit aici o groapă plină cu apă, tribunele desfiinţate şi scaunele demontate. Plus un raport al Curţii de Conturi, care m-a pus să-i fugăresc pe aia care au luat scaunele. Nu i-am aflat, dar o s-o fac şi p-asta.

- Concret?
- Acum stadionul e gata în proporţie de 60 la sută. Iniţial era o întîrziere de şase luni, acum am redus-o la patru, dar o să recuperăm timpul pierdut.

- Cum staţi cu finanţarea?
- Pînă acum s-au cheltuit vreo 56 de milioane de euro, din care Guvernul, pe vremea lui Tăriceanu, a dat doar vreo şapte. Sper ca Guvernul să respecte protocolul şi să se ţină de cuvînt, pentru că mai avem nevoie de 56 de milioane de euro.

"Nu plec de la Guvern dacă nu-mi aprobă finanţarea. Sap un şanţ în jurul Guvernului şi iau chirie pe trecutul cu barca" 
SORIN OPRESCU

Stadionul va costa 138 de milioane de euro
- Cît o să coste arena pînă la urmă?
- Stadionul, cu parcările aferente, una subterană şi una supraetajată afară, cu acoperişul retractabil, care a fost prins într-un act adiţional, o să facă vreo 138 de milioane de euro. La cheie! Dar merită şi românii un stadion ca lumea.

- Va fi gata la timp?
- Va fi foarte greu dacă Guvernul nu vine cu banii. Deocamdată nu am de la Boc decît mulţumiri, dar nici o garanţie. I-am spus că de cînd au inventat fenicienii monezile, mulţumirile sînt de prisos. Bani ne trebuie, nu vorbe!

"Fac stadionul şi fără Guvern"
- Pierdem finala Europa League din 2012?
- Ştii ceva? Eu oricum fac stadionul ăsta, cu şi fără bani de la Guvern! Şi vreau să-l fac la timp, să nu pierdem finala. Dar e o chstie de interes naţional, Guvernul trebuie să respecte protocolul. Pentru Primărie e greu să mai scoată încă 56 de milioane de euro, cam o pătrime din bugetul pe un an.

- Ce n-a mers pînă acum în acest protocol?
- Nu protocolul m-a încurcat atît, cît timpii morţi şi nesiguranţa constructorului. A fost nevoie să-i ameninţ de cîteva ori pe cei de la Max Bogl, dar pînă la urmă am început să vorbim aceeaşi limbă.

Citește și:

Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Euro 2024
Planurile UEFA cu Istvan Kovacs » Arbitrul român de la Euro 2024, la un pas de borna carierei
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Nationala
Cu doar două zile înainte de România - Olanda, Valentin Mihăilă a semnat: „Suntem fericiți să vă anunțăm”
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”
Altele
Peste cine a dat Gardoș într-o baie din Londra: „La chiuveta de lângă mine, chiar el. E ziua mea norocoasă!”

Postul TV de sport a devenit de astăzi indisponibil în România! Dispare după 18 ani » Două competiții importante rămân „în aer”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat


Comentarii (15)
 •  08 Martie 2010, 13:59

la cluj stadionul se construieste!!..cred ca sunt cu vreo 4 luni inaintea graficului, deci....

 •  08 Martie 2010, 13:41

Cum,numai de TARICEANU a dat bani,nu se poate?Pai,BASE si cu boc,parca tineau cu poporul ROMAN,nu se poate, autorul este platit de MOGULI, altfel nu se explica.Uitati-va doar pe B1 TV sau OTV,cititi numai EV.Z. sau R.L. in rest dixit MARINARU.SANATATE!!!

 •  08 Martie 2010, 12:30
Postat de pe 08 Martie 2010, 11:19

dar stadionul de la cluj? se mai construieste? sau doar promisiuni

SE FACE, FUNDATIA E GATA, PILOANELE DE SUSTINERE A TRIBUNELOR IS GATA, INCEP TRAVERSELE DE LA TRIBUNE. IL GATA MAI REPEDE CA ALAA DE LA BUC.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează