FOTBAL  »  NATIONALA  »  ITALIA - ROMÂNIA, MARȚI, 17 NOIEMBRIE, 21:45, PROTV, GSP.RO

Steaua s-a întors în timp » Din 2010 nu s-a mai întîmplat să aibă un singur convocat la o acțiune a naționalei

Adi Popa are 10 selecții sub tricolor
Adi Popa are 10 selecții sub tricolor

Articol de , - Publicat marti, 10 noiembrie 2015 00:00

Ultima partidă cu un singur stelist convocat la ”națională” a fost victoria cu Honduras din 2010. Ca o ironie a sorții, actualul tehnician al Stelei, Mirel Rădoi, reușea să înscrie la acel meci în poarta central-americanilor.

Ultima dată cînd un singur stelist se număra printre "tricolori", la cîrma primei reprezentative era Răzvan Lucescu. În mai 2010, selecționerul convoca înaintea turneului de pregătire din Ucraina și Austria un singur jucător al Stelei, pe Cristi Tănase.

N-a mers!

România a întîlnit atunci Ucraina, Macedonia și mai apoi Honduras, cu ultima dintre ele bifînd cea mai recentă partidă în care doar un jucător al roș-albaștrilor s-a regăsit în lotul de 24 jucători. Decizia tehnicianului n-a fost totuși de bun augur, "tricolorii" fiind înfrînți în primele două amicale, 2-3 cu Ucraina și 0-1 cu Macedonia.

Reprezentativa lui Lucescu jr. a bifat singura victorie, 3-0, cu Honduras, iar actualul antrenor al Stelei, Mirel Rădoi, înscria golul trei din penalty.

Scandal! Nici un stelist

A existat totuși o partidă în istoria recentă în care nici un jucător al Stelei nu a fost convocat. După un conflict între Pițurcă și Reghecampf, ultimul dintre ei "principal" la Steaua la momentul respectiv, România a întîlnit Trinidad Tobago fără nici un fotbalist al roș-albaștrilor, pe 4 iunie 2013.

Cu Steaua deja campioană în Liga 1, Reghe și-a trimis mai devreme jucătorii în vacanță, obligîndu-l practic pe selecționer să nu conteze pe ei. "Tricolorii" s-au impus atunci cu 4-0, după un hattrick al lui Marica și un autogol.

Torje incert: are contractură!

Prima zi de pregătire pentru amicalul cu Italia a însemnat un antrenament lejer la Mogoșoaia, de unde au lipsit patru oameni, Chiricheș, Tătărușanu, Hoban și Hora, absenți motivat din cauza meciurilor sau a traseelor de deplasare către București. Singura problemă medicală o ridică, deocamdată, Torje, care n-a evoluat nici în ultimul meci de campionat pentru Osmanlispor.

Are o contractură, prezență incertă la Bologna! "Tricolorii" au primit liber după ce au cinat împreună în cantonament, urmînd ca de azi să intre în programul normal de cantonament. Plecarea spre Italia e programată pentru duminică.

Lotul României

Portari: Lobonţ (AS Roma), Pantilimon (FC Timişoara), S. Lung jr. (FC U Craiova)
Fundaşi: Maftei, Galamaz (ambii Unirea Urziceni), Dănănae (FC U Craiova), Tamaş (West Bromwich), D. Goian (US Citta di Palermo), Chivu (Inter Milano), Raţ (Şahtior Doneţk), Sepsi (FC Timişoara)
Mijlocaşi: M. Roman (FC Braşov), Răduţ (FC Internaţional Curtea de Argeş), Rădoi (Al-Hilal Saudi), Florescu (FC Alania Vladikavkaz), Ghioane (Dinamo Kiev), Cociş (FC Timişoara), Cr. Tănase (Steaua), C. Deac (CFR Cluj)
Atacanţi: D. Niculae (Auxerre), A. Cristea (Dinamo), N. Dică (CFR Cluj), Bilaşco (Unirea Urziceni), Mazilu (Arsenal Kiev)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (5)
864670430247166
Cornaciu Raul  •  10 Noiembrie 2015, 14:32

@iacobeusebiu Sincer ce ti se pare ca a jucat Chipciu in toata cariera lui la nationala, decat un penalty obtinut cu Grecia? Cu Ungaria Si Finalnda nu s-a vazut deloc. A fost unul dintre cei mai slabi de pe teren

fangigi
fangigi  •  10 Noiembrie 2015, 10:47
Postat de lapusneanul pe 10 Noiembrie 2015, 09:12

ce tot bateti apa un piua cu chestia asta.....generalul pupator de icoane a convocat doar un stelist pentru ca pe 22 nov se joaca dinamo - steaua, ce naiba e asa greu de priceput ? explicatia aia cum ca nu ar fi in forma e pentru fraieri...cand s-a jucat in feroe erau mai praf ca acum.....

Si acum e fara bani! La Euro cand Uefa va plati pt fiecare jucator bani clubului de provenienta, gheneralul garantat convoaca 6-7 fcsbisti ca sa-i umple buzunarele voievodului de pipera! Sa vezi cum brusc apar in lot Papp sau Rapa! Fac pariu ca asa va fi!

adianghelescu
adianghelescu  •  10 Noiembrie 2015, 09:31

pai popa mai e jucatorul saivanului ca saptamina trecuta nu mai era

Vezi toate comentariile (5)
Comentează