FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA 0-1

Suporterii juniorilor români au huiduit antijocul echipei lui Văsîi » De rîsul Europei

Golul lui Tonny (nr. 10) a reglat repede conturile în partida de ieri +15   FOTO
Golul lui Tonny (nr. 10) a reglat repede conturile în partida de ieri

Articol de , - Publicat sambata, 07 mai 2011 00:00 / Actualizat vineri, 06 mai 2011 22:19

România s-a apărat tot meciul cu 11 oameni în propriul teren, mulţumindu-se să nu ia multe goluri

Olanda i-a readus cu picioarele pe pămînt pe "tricolorii" mici. Puştii lui Văsîi au făcut pur şi simplu antifotbal aseară pe stadionul Obilici din Belgrad. S-au masat de la începutul jocului în propria jumătate de teren şi n-au mai ieşit de acolo nici măcar după ce batavii au deschis scorul. Şi asta s-a întîmplat destul de devreme, în minutul 8, cînd mijlocaşul de culoare Tonny, de la Feyenoord, l-a învins pe Brănescu cu un voleu senzaţional în vinclu, dintre stoperii Puţanu şi Schuller.

Văsîi a reinventat autobaza
Aşezaţi în sistemul 4-2-3-1, românii s-au retras deliberat cu fundul în poartă, ajungînd să se apere cu vîrful Himcinschi la 40 de metri de poarta noastră şi să reacţioneze pe contraatac. În aceste condiţii, olandezii aşezaţi în modulul lor specific 4-3-3 au construit nestingheriţi cu fundaşii la centru.

"Tricolorii" mici s-au epuizat alergînd fără minge, doar ca să blocheze culoarele în defensivă, iar aşa-zisa construcţie a început mereu de la portar cu degajare lungă. Bumba a avut singura ocazie (13), a scăpat de la 40 de metri, dar a fost blocat de portar. Mult mai tehnici şi mai puternici, juniorii olandezi au controlat fără probleme jocul.

"Huo, ne facem de ruşine!"
Spectatorii români, printre care majoritatea părinţilor jucătorilor, au taxat antijocul şi şi-au manifestat vehement nemulţumirea faţă de tactica aleasă de Văsîi. "Huo, ieşiţi la joc! Ne facem de ruşine cu jocul ăsta!". Apostrofările fanilor nu l-au impresionat deloc pe selecţioner, care a menţinut tactica defensivă şi în repriza secundă, riscînd ceva mai mult abia pe final. Dar era prea tîrziu. Calificarea la CM 2011 din Mexic rămîne însă posibilă, prin jocul rezultatelor, cu condiţia să nu pierdem luni cu Germania.

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (6)
hacicu
hacicu  •  07 Mai 2011, 13:08

si daca ar pierde cu germania 5-0 nu as putea sa critic aceasta echipa....au reusit o performanta imensa...dar stiu ca vor face un joc bun in ultimul meci. p.s. - meritul pt aceasta performanta e in mare parte a lui HAGI...stiti voi de ce!!

dinamir
dinamir  •  07 Mai 2011, 10:02
Postat de cristi_mold pe 07 Mai 2011, 02:03

Dupa egalul cu Cehia i-ati ridicat in slavi, Bumba oscila intre Steaua si Bayern Munchen, Himchinschi era acontat de Barca, altii urmati de Real si tot asa. Acum ca au pierdut, gata, ne fac de ras. Nu pot sa inteleg asa ceva, Cu antijocul asta, au sanse sa mearga la Mondiale, sa acumuleze experienta, meciuri internationale sa evolueaze cu jucatori adevarati. Oare lucrurile astea nu conteaza?

ce experienta sa invete?sa stea cu fundul in poarta?cu cehia la 1-0 la fel ne-am retras si i-am lasat sa vina peste noi.la fel v-a fi si cu germania.joaca la rezultate pentru C.V lui vasai si belo.pacat.lasati copiii sa joace fotbal.

vataselu
vataselu  •  07 Mai 2011, 09:55

problema parintilor, a jurnalistilor si a lui giovani era sistemu de joc nu jucatori din ce am vazut eu

Vezi toate comentariile (6)
Comentează