FOTBAL  »  NATIONALA  »  JUNIORI LA EURO

Trupa lui Văsâi a eşuat lamentabil şi cu Germania, terminînd ultima în grupă: calificare ratată la Mondiale » Primii sub linie

Brănescu a greşit decisiv la golul nemţilor
Brănescu a greşit decisiv la golul nemţilor

Articol de , - Publicat marti, 10 mai 2011 00:00 / Actualizat luni, 09 mai 2011 22:12

”Tricolorii” U17 au pierdut la limită în faţa Germaniei, primind un gol din fază fixă în debutul reprizei secunde. Ne-am apărat iar cu toate liniile şi am încercat, timid, să jucăm fotbal doar cînd situaţia era deja pierdută

Generaţia juniorilor născuţi în 1994, anul în care Hagi şi ai lui scoteau românii în stradă de bucurie cu victoriile de la World Cup SUA, şi-a văzut spulberate ieri visele de a se califica la Mondialul U17 din Mexic.

Puştii lui Văsîi au jucat la Smederevo exact ce-au fost învăţaţi şi ceea ce au arătat de altfel şi la precedentele două partide din Serbia, cu Cehia (1-1) şi cu Olanda (0-1). Apărare supraaglomerată în faţa propriului careu şi pase lungi la bătaie pentru Himcinschi, în ideea de a juca pe mingea a doua. Construcţia a lăsat de dorit, ca de obicei, puţine fiind momentele cînd juniorii români au legat mai mult de trei-patru pase.

Ne-am blocat cu 5 fundaşi!
Cu toate astea, "tricolorii" au rezistat fără să primească gol în prima repriză. Pentru a bloca însă elanul ofensiv al Germaniei, Văsîi a întărit din mers "autobaza", inovînd sistemul cu cinci apărători: l-a trimis şi pe Mişu în centru, lîngă stoperii Schuller şi Puţanu, şi l-a retras fundaş dreapta pe mijlocaşul Petresc.

Spre deosebire de meciul cu Olanda, "tricolorii" U17 au fost ceva mai curajoşi în faţă, dar nu destul de convingători. Realizări extrem de puţine: o învăluire rapidă a lui Mişu (11) şi un şut bun tras de Filip (38). Nemţii, mai lucraţi şi cu ştiinţa jocului dezvoltată, au dominat clar, dar şi-au creat doar două ocazii clare în primele 40 de minute: Gunter (23 - cap peste poartă) şi Mende (40 - şut de la distanţă în bară).

Final în lacrimi
"Tricolorii" mici au intrat la pauză calificaţi la Mondialul din Mexic, dar nici bine n-au revenit pe gazon că nemţii au şi deschis scorul. Au luat gol la trei minute de la reluare, din fază fixă, boală cronică în fotbalului românesc. Stoperii Schuller şi Puţanu l-au scăpat din marcaj pe vîrful Yesil, care a înscris cu capul în poarta goală, din apropiere.

La 0-1, cînd nu mai aveau nimic de pierdut, juniorii români au mizat totul pe cartea atacului, demonstrînd că pot juca şi ofensiv. Degeaba! Nici o ocazie, iar finalul i-a găsit pe nemţi în culmea fericirii şi pe români izbucnind în lacrimi.

"România nu ne marca în două meciuri"
Selecţionerul reprezentativei U17 a Germaniei, Sttefen Freund, a ironizat stilul de joc al "naţionalei" lui Adrian Văsîi. Nu la conferinţa de presă, ci la zona mixtă. "Ştiam că românii nu ne pot da gol nici dacă am fi jucat două meciuri. Mă băzam în principal pe jucătorii mei, dar şi pe faptul că România şi cînd atacă se apără cu şase oameni". La conferinţa de presă, fostul internaţional german a spus: "România a aşteptat greşeala noastră".
360603-romania-germania.jpg

Citește și:

România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Nationala
România și-a aflat adversara din optimile Euro 2024 » Eșecul Portugaliei cu Georgia ne scoate în față un COLOS! Când e programat meciul
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (6)
gaspacio
gaspacio  •  10 Mai 2011, 18:12

Antrenorii sunt slabi,imprim o mentalitate de pierzator,mereu au mers pe ideea sa "nu primim multe",nu au cultura fotbalistica.Nici o echipa din Romania (indiferent daca este nationala sau de club) nu are bazele elementare (care le gasiti pe site-ul uefa) ale fotbalului.Totul este la voia intamplarii.La noi totul se rezuma a da cu sutu in mingie,cum sa progresezi in joc ofensiv daca nu joci ofensiv.?

radu.cristian
radu.cristian  •  10 Mai 2011, 09:32

Daca o sa continuam sa gindim in felul asta nu o sa ajungem niciunde. Din ce vad eu conceptia tactica este : "Lasa ca e bun si un egal". Nu mai comentez decat un lucru : Giovani si clica lui nu o sa renunte la noi decat in momentul cind o sa-i cante popa prohodu , asa ca obisnuitiva ca de acum pentru vreo 20 de ani sa nu mai realizam nimic . De ce spun asta : In tara si in fotbal in special nu este o conceptie manageriala si un plan managerial corect , totul este gindit la ce facem maine , si aici ma refer la toata lumea ( FRF ,LPF, Ziare,TV,Echipe ,antrenori ,jucatori....). Cind se va gindi cu adevarat o sa avem fotbal frumos si de calitate.

eugenrc
eugenrc  •  10 Mai 2011, 09:21

Fotbalul este un joc simplu in care important este sa marchezi mai multe goluri decit adversarii. Golurile sunt cele care aduc si spectatorii la stadion. Este posibil ca unele fete sa vina pentru a admira freza unor fotbalisti dar marea majoritate a spectataorilor vin pentru a vedea goluri sau macar faze de gol . Din pacate scoala romaneasca de antrenori nu are ca scop antrenarea jucatorilor in scopul de a marca cat mai multe goluri ci mai degraba acela de a nu primi multe goluri , de a pacali arbitrii si mai ales de a pacali fotbalul. Pacat de copii care viseaza sa devina ai doilea Hagi sau Dobrin fiindca cu astfel de antrenori nu au nici o sansa.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează