FOTBAL  »  NATIONALA  »  CALIFICĂRI EURO 2021

Ucraina U21 - România U21 1-0. Adrian Mutu pierde primul meci ca selecționer, dar păstrează șanse de calificare la Euro 2021

Ucraina U21 - România U21, preliminarii EURO 2021, LIVE pe GSP.ro +5   FOTO
Ucraina U21 - România U21, preliminarii EURO 2021, LIVE pe GSP.ro

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 octombrie 2020 09:00 / Actualizat vineri, 09 octombrie 2020 22:48

România U21 a pierdut în Ucraina, scor 0-1, după un penalty eronat acordat de arbitrul din Kazahstan. ”Tricolorii” sunt obligați să învingă Malta și Danemarca pentru a spera la calificare.

  • Reprezentativa României ocupă poziția a doua în Grupa 8, cu 2 jocuri rămase de disputat. Cele nouă câștigătoare ale grupelor preliminare și cele mai bune cinci locuri doi se vor alătura gazdelor Ungaria și Slovenia la EURO 2021.
  • Meciurile din cele patru grupe ale turneului final se vor desfășura între 24 și 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleași două țări, Ungaria și Slovenia, în perioada 31 mai – 6 iunie 2021.

Când joci contra Ucrainei, în mod normal, te gândești că vei da peste fotbaliști de la Dinamo Kiev și Șahtior, cele mai galonate cluburi ale țării. Nu-i valabil acest lucru și pentru trupa de start a lui Ruslan Rotan, unde Dnipro e șefa. Și pentru că Șahtior a fost lovită de Covid, iar Kievul a trimis fotbaliști prea puțin băgați în seamă de "Il Luce". O echipă mult schimbată, și poate puțin șocant, cu doar 2 jucători care au fost Campioni Mondiali U20 anul trecut. Tot felul de găselnițe care, cel puțin teoretic, ar trebui să facă mai ușoară misiunea naționalei lui Mutu.

Pe contre în prima jumătate de repriză

Tineri, cu puțină experiență la nivelul naționalei, dar bătăioși. Asta poți citi în echipa Ucrainei la o primă și fugitivă analiză. Potrivnic calculelor, studiilor și chiar palmaresului, s-a jucat mult pe contre. Și am trăit periculos la o pasă lentă a lui Haruț spre Vlad, minge "adunată" de Sikan, care n-a profitat. Am arătat și noi că semifinala de anul trecut n-a fost întâmplătoare. Gol anulat Man (6), șut în blocaj tot al stelistului (18) și o minge scăpată în corner de Riznyk la un șut din buza careului mare trimis de Ciobanu (20). Au replicat și ucrainenii, când Nazarenko, singur în 10 metri, a trimis alături (32). 

Tot gazdele au controlat și finalul primei reprize, iar Bondarenko putea înscrie (38). Șutul său de pe linia careului de 16 metri s-a dus peste. Puțin pentru noi în a doua jumătate a primei reprize. Doar o acțiune personală a lui Mățan, finalizată cu un șut deviat (41). Cam puțin într-o primă repriză care, dacă ar fi fost la box, ar fi revenit gazdelor.

Altă repriză, nimic nou

Șters a fost și startul reprizei a doua. De data asta la dublu. Nici ucrainenii n-au rupt norii. Am încercat ceva mai multe, mingile l-au căutat pe Man, parcă se aștepta o sclipire a vedetei de la FCSB. Cum s-a tot întâmplat în ultima vreme. Nu și de data asta. Obosit, încă mai are de recuperat după pauza cauzată de infectarea cu Coronavirus. Olaru a zgândărit puțin defensiva gazdă (68) cu un atac perpendicular pe poartă. Șut slab însă, direct în brațele lui Riznyk. Ne-am clătinat apoi serios, când Boboc l-a pierdut pe Popov, iar lovitura de cap a stoperului antrenat de Lucescu l-a încercat pe Vlad. Reflex uluitor. Scăpăm, dar pare că cele 5 schimbări deja utilizate de Rotan au transformat acea echipă adormită din repriza secundă a Ucrainei. Cu Moruțan, Itu și Drăguș introduși pe parcurs, am încercat să ne "spălăm" imaginea unui fotbal sărac pe final.

Taxați de arbitru și neputință

E greu să speri la puncte când nu oferi nimic, când joci fricos și fără sclipire. Tsitaishvili a profitat de o gaură în defensivă, a intrat cu tupeu în careu și a căzut când a simțit că are adversar în spate. Marin a gesticulat disperat, "centralul" din Kazahstan a dictat fără ezitare penalty. 

Căpitanul Buletsa l-a executat pe Vlad și mai aveam doar 10 minute să schimbăm ceva. Cu elan și de data asta cu mai mult curaj, ne-am aruncat în atac. Bară Pașcanu (83) cu capul după o centrare perfectă din corner. Drăguș, Costache și Moruțan au căutat și ei golul. Nimic! Cu nimic plecăm și din Ucraina și ne complicăm serios șansele de calificare și ne obligăm să învingem Danemarca în ultimul meci. 

FINAL » Ucraina U21 - România U21 1-0

  • A marcat: Buletsa 79 (pen.)

Vezi AICI Statistici

S-a terminat partida!

min. 83: Pașcanu nimerește bara, cu o lovitură de cap, dintr-un corner. Balonul se plimbă apoi prin fața porții.
min. 79, GOL UCRAINA U21:  Tsiaishvilli cade în careu după un duel cu Marius Marin. Buletsa trage în vinclu din penalty-ul rezultat, fără speranță pentru Vlad. 
min. 77: Olaru trage din voleu, de la 10 metri. Mingea se duce în plasa laterală.

min. 76: Moruțan și Itu intră în locul lui Man și Ciobanu.
min. 70: Degringoladă în defensiva lui Mutu. Andrei Vlad intervine bine. La acțiunea imediat următoare, portarul celor de la FCSB vede cartonașul galben pentru trageri de timp. 
min. 68: Darius Olaru pătrunde excelent, ajunge în poziție de șut la marginea careului, dar nu are suficient spațiu să penduleze. Șutul e reținut fără probleme. 

min. 65: Drăguș intră în locul lui Mățan.

min. 62: „Tricolorii” nu găsesc calea spre poarta lui Riznyk. Între timp, Danemarca U21, liderul grupei, e la egalitate cu Malta U21 după 45 de minute. Rezultatul live e AICI!

+1 FOTO

A început repriza secundă! Boboc îi ia locul lui Opruț, accidentat.

S-a terminat prima repriză!

min. 40: Mățan expediază un șut din unghi. E deviat însă în corner de un apărător. 


min. 36: Bondarenko are o poziție bună de șut, la 17 metri de poartă, dar trimite mult peste.

min. 32: Nazarenko ratează cea mai mare ocazie de gol a partidei. Singur, în 6 metri, trimite mult pe lângă poartă. 
min. 24: Darius Olaru e faultat dur de Bondarenko. Arbitrul arată primul cartonaș galben al partidei.
min. 20: Ciobanu șutează puternic din unghi. Portarul ucrainean are probleme și scapă mingea în corner. 
min. 16: Vantukh, fundașul stânga al gazdelor, nu mai poate continua partida din cauza unei accidentări. 
min. 15: Haruț trimite o pasă riscantă, greșită, către Andrei Vlad. Mingea ajunge la atacantul advers, care e blocată in-extremis de portarul „tricolor”.
min. 9: Marius Marin are o intrare întârziată la 30 de metri de poarta lui Vlad, lateral dreapta. Scapă de avertisment.
min. 5: Dennis Man trimite mingea în poartă, din pasa lui Costache, dar reușita e anulată pentru o poziție de ofsaid.
min. 4: România face un pressing avansat în debutul partidei. Ucraina nu poate să iasă cu mingea jos și comite o serie de greșeli.

Partida a început la 18:30!

Ucraina U21 - România U21 » Echipe de start

Ucraina U21: Riznyk - Dubinchak, Popov, Syrota, Vantukh - Bondarenko, Buletsa, Batahov - Lunov, Sikan, Nazarenko 
Rezerve: Neshcheret - Brazhko, Topalov, Tsiaishvilli, Biloshesvkyi, Lebedenko, Shevtsov, Chekt, Skorko
Selecționer: Ruslan Rotan

România U21: A. Vlad - Haruț, Pașcanu, V. Ghiță, Opruț - D. Olaru, M. Marin, A. Ciobanu - D. Man, V. Costache, Al. Mățan 
Rezerve: Aioani - R. Boboc, T. Băluță, D. Drăguș, Moruțan, G. Ganea, Cîmpanu, Itu, Drăgușin
Selecționer: Adrian Mutu

Arbitru: Furhat Atadjanov. Asistenți: Samat Tergeusizov, Darhan Tulegenov (toți din Kazahstan)
Stadion: Obolon Arena

Programul tricolorilor U21 în preliminariile EURO 2021:

  • 13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda
  • 14 noiembrie 2020: Malta – Ucraina
  • 17 noiembrie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda

Clasamentul în grupa naționalei U21

Ucraina U21 - România U21 1-0. Adrian Mutu pierde primul meci ca selecționer, dar păstrează șanse de calificare la Euro 2021

Lotul naționalei U21

  • Portari: Andrei Vlad (FCSB), Teodor Axinte (Politehnica Iași), Marian Aioani (Chindia Târgoviște);
  • Fundași: Denis Haruț (FC Botoșani), Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Alexandru Pașcanu (SD Ponferradina / Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Radu Boboc (FC Viitorul), Raul Opruț (Hermannstadt), Radu Drăgușin (Juventus Torino / Italia);
  • Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa / Italia), Tudor Băluță (Brighton / Anglia), Cătălin Itu (CFR Cluj), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Darius Olaru (FCSB), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Alexandru Mățan (FC Viitorul), Claudiu Petrila (CFR Cluj), George Cîmpanu (FC Botoșani), Denis Drăguș (Crotone / Italia), Olimpiu Moruțan (FCSB)
  • Atacanți: Louis Munteanu (ACF Fiorentina / Italia), George Ganea (FC Viitorul), Valentin Costache (CFR Cluj), Dennis Man (FCSB)

VIDEO Adrian Mutu și Mirel Rădoi, față-n față! „Peste 10 ani eu o să fiu antrenor la Inter, iar el la Juventus”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Pierde Mitriță naționala după transferul în Arabia Saudită? Verdictul lui Marius Șumudică

Suporterii români cumpăraseră sute de bilete la meci: „Acum frustrarea e mare”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (431)
sampaolo
sampaolo  •  09 Octombrie 2020, 19:37
Postat de ang3ldev1ls pe 09 Octombrie 2020, 19:35

Eu am zis sa discut civilizat cu el, dar nu ai cum, ca e bolnav psihic, asta e clar. L-a distrus acel meci din anul 2006 si de atunci boceste intr-una fara decenta, FSCB in sus si in jos. Sincer, imi este si putin mila de el, ar avea nevoie de ajutor de specialitate sarmanul, pentru ca el singur de boala asta psihica chiar nu mai scapa.

Luați mai bine *** în gură și pregătiți-vă de înmormântarea FC FîCîSîBî-ului. Bani nu, stadion nu, antrenor nu, identitate nu. Procese și rateuri în serie, DA. :)) Hai băi Gigi, fă mai repede anunțul! :))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fairplayromania
fairplayromania  •  09 Octombrie 2020, 21:32
Postat de thecoolguy pe 09 Octombrie 2020, 21:22

deci te-am umilit inuman si te-am fugarit de pe gsp. fugi ca un lash. dar nu scapi de ce ti-am spus,pentru meriti. fu77ti gura mamei tale.

Domnilor de la GSP, m-aţi blocat ca am scris ca se *** , iar pe *** ăsta il lăsaţi sa înjure ca la ***.... ce să înţelegem ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adriann_
adriann_  •  09 Octombrie 2020, 20:58
Postat de thecoolguy pe 09 Octombrie 2020, 20:56

deci tu vrei sa iti moara propria familie si tot altii sunt oameni rai? ha ha ha. imi place ca nu te opresti pana nu iti crapa toata familia. o sa ajunga ca rpaid,adica morti.

Sarmane ***, oricat de milostiv ar fi Dumnezeu, dupa ce-ai facut aici in seara asta nu i-as dori nici celui mai aprig dusman sa fie in pielea ta. Intrebarea e cum de astia care modereaza site-ul nu se intreaba ce pot atrage de sus asupra lor pntru ca permit asa ceva? or fi useristi de rit nou, sorosist...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (431)
Comentează