FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Ultrașii români, REVOLTAȚI după convocarea lui Mario Camora: „Rădoi, îți urăm o carieră cât mai scurtă la națională!”

Reprezentații grupului „Honor et Patria” condamnă convocarea lui Mario Camora și îl critică în termeni duri pe selecționerul Mirel Rădoi
Reprezentații grupului „Honor et Patria” condamnă convocarea lui Mario Camora și îl critică în termeni duri pe selecționerul Mirel Rădoi

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 septembrie 2020 19:57 / Actualizat miercuri, 30 septembrie 2020 20:45

Mirel Rădoi, selecționerul României, a anunțat astăzi lotul pentru meciurile cu Islanda, Norvegia și Austria, pe listă regăsindu-se și Mario Camora (33 de ani), cel care recent a primit cetățenia română. Decizia lui Rădoi a stârnit furia ultrașilor care încurajează echipa națională a României.

Prin intermediul unui comunicat, reprezentanții grupului care susține exclusiv naționala, numit „Honor et Patria”, condamnă convocarea lui Mario Camora și îl critică în termeni duri pe selecționerul Mirel Rădoi: „Îi urăm o cât mai scurtă carieră la echipa națională”. 

Mirel Rădoi, în goana după pseudo-performanțe iluzorii, a deschis astăzi porțile naționalei pentru jucători naturalizați. Cine își închipuie că Mario Camora va fi primul și ultimul se înșală. Este doar Calul troian, învelit în bune intenții, ce va aduce după sine alte și alte «importuri» de ocazie. 

Naționala e o chestie de principiu - la fel ca drapelul, imnul sau ziua națională a unei țări. Nu le schimbi după bunul plac, când altele ți se par mai atrăgătoare. Mergi cu ele mai departe și încerci să le dai strălucire. Cu ce ai, cu ce poți. Asta nu a înțeles M. Rădoi, așa că îi urăm o cât mai scurtă cariera la cârma selecționatei”, au scris suporterii din Honor et Patria, pe pagina de Facebook. 

Ultrașii români, REVOLTAȚI după convocarea lui Mario Camora: „Rădoi, îți urăm o carieră cât mai scurtă la națională!”

Protestele au început la meciul cu Irlanda de Nord

Înaintea meciului cu Irlanda de Nord de pe 4 septembrie, fanii „tricolorilor” au mers în cantonamentul de la Mogoșoaia și au transmis un mesaj împotriva jucătorilor naturalizați în lotul naționalei României.

La Mogoșoaia, înaintea plecării echipei spre Arena Națională, aproximativ 50 de suporteri din grupul „Uniți sub Tricolor” au venit să protesteze împotriva jucătorilor naturalizați. Aceștia au afișat mai multe mesaje, laitmotivul fiind investițiile în copii și juniori.

Suporterii au afișat mesajul „E cam ora (n.r. joc de cuvinte cu numele lui Mario Camora) să investim în juniori / Nu în importuri surogat din alte țări”, apoi au scandat „Centre de copii și juniori, nu import de jucători” și „Vrem națională cu sânge românesc, sânge românesc, sânge românesc”.

Camora, legendă la CFR Cluj

Camora a debutat în Liga 1 în 2011, iar între timp a devenit unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria clubului. Are 4 titluri de campion cu CFR Cluj. Selecționerul Mirel Rădoi este un susținător al naturalizării fotbaliștilor. Mai mult, Camora se află pe lista favoriților săi: „Este de ani de zile la un nivel incredibil. E un jucător pe care eu am vrut să-l transfer la FCSB de la CFR şi nu am putut”.

Lotul României

  • Portari: Ciprian Tătărușanu (AC Milan/Italia, 69/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 2/0), David Lazar (Astra, 0/0)
  • Fundași: Sergiu Hanca (KS Cracovia/Polonia, 5/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 1/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Dragoș Grigore (Ludogorets/Bulgaria, 38/1), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 19/0), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa/Rusia, 11/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 15/0), Mario Camora (CFR Cluj, 0/0)
  • Mijlocași: Alexandru Crețu (NK Maribor/Slovenia, 2/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 39/5), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 21/1), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 39/10), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 7/0), Gabriel Iancu (FC Viitorul Constanța, 1/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 24/4), Alexandru Mitriță (New York City FC/SUA, 11/2), Ianis Hagi (Rangers/Scoția, 11/0)
  • Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets/Bulgaria, 37/13), Denis Alibec (Astra, 12/2), George Pușcaș (Reading/Anglia, 16/7)
  • Alți 8 fotbaliști de află pe lista de rezervă, staff-ul echipei naționale urmând a apela la aceștia în cazul apariției vreunei indisponibilități: Cristian Bălgrădean (CFR Cluj, 0/0), Mihai Bălașa (Universitatea Craiova, 6/0), Florin Ștefan (Sepsi, 1/0), Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 2/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 4/0), Deian Sorescu (Dinamo, 0/0), Florin Tănase (FCSB, 3/0), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0).

Program România

  • Islanda – România, 8 octombrie, ora 21:45 (Semifinala play-off-ului EURO)
  •  Norvegia – România, 11 octombrie, ora 19:00, (Liga Națiunilor)
  • România – Austria, 14 octombrie, ora 21:45 (Liga Națiunilor)
    Partidele vor fi transmise în direct de PRO TV  și liveTEXT pe GSP.RO.

VIDEO Ionuț Rada îl vrea pe Camora în echipa națională: „Nu avem jucători!”

Citește și alte știri despre echipa națională:

Mirel Rădoi a anunțat lotul României pentru barajul cu Islanda și dubla cu Norvegia și Austria » Mario Camora e pe listă

VIDEO EXCLUSIV Alex Maxim, despre cel mai greu moment la națională: „Mă înjurau de familie! Am clacat”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (109)
castaway
castaway  •  01 Octombrie 2020, 12:31
Postat de dinamo100 pe 01 Octombrie 2020, 08:01

Cine or fi si "ultrasii" astia?! Se vor neaparat bagati in seama? Nu am mai vazut o asemenea nerozie. Ce forma de patriotism e asta?!

"Ultrasii" sunt cei care au văzut în Suedia, o victorie chinuita a CFR-ului. Știm bine cine caută să prezinte cititorului doar știri negative , când vine vorba de CFR și jucătorii lor!

883135188391540
Popa Corneliu  •  01 Octombrie 2020, 10:06

Toata presa vuieste si foloseste sintagma: "Becali intervine pe banca tehnica", "Becali schimba jucatorii", dar "gazetarii/jurnalistii" nu... ascultati de "comenzile" patronului in politica voastra editoriala? Iar dl Radoi nu "asculta" de ordinele dl Dancu si "numitul" Habarnam Burleanu?

danny_l
danny_l  •  01 Octombrie 2020, 08:52

Nu e patriotism,e prostie, când tara are nevoie de ei să schimbe ceva prin votul lor la alegeri,ei ori nu se prezintă,ori votează același partid,acolo se vede dacă ești patriot, parcă ar fi masochiști,le place să trăiască așa,dar se ia de omul ăsta,Camora a demonstrat că, deocamdată pe partea lui care joacă nu e nimeni mai bun ca el,nu-s avocatul lui sau a lui CFR,problema este că Bancu va sări din schemă,si-asa Bancu nu e fundas,nu e postul lui acolo.

Vezi toate comentariile (109)
Comentează