FOTBAL  »  NATIONALA  »  CLASAMENT FIFA

Vai de capul nostru! Naţionala României a ajuns pe cel mai prost loc din istoria măsurată a FIFA :S

Romania
Romania

Articol de GSP - Publicat joi, 04 februarie 2010 00:00

Ultimul clasament al forului mondial ne plasează pe pozi]ia a 38-a între ţările lumii @ Peste noi sînt selecţionate ca SUA, Honduras sau Algeria @ Este cea mai joasă clasare din 1993, de cînd se calculează acest top, vîrful fiind atins de Generaţia de Aur, care s-a clasat pe locul 3 în 1997 @ Ierarhia contează pentru viitoarea campanie CM.

România e pe 38 în clasamentul FIFA, cea mai joasă clasare din istorie! "Calificarea ratată şi numeroasele eşecuri din 2009 sînt cauza", spun oamenii de fotbal

În septembrie 1997, "naţionala" României era a treia din lume! 12 ani şi 5 luni mai tîrziu, "tricolorii" se regăsesc cu 35 de locuri mai jos, stabilind cea mai slabă clasare în ierarhia internaţională, înfiinţată în 1993! Una dintre cauzele căderii o reprezintă ratarea calificării la turneul final din vară, dar şi clasarea dezastruasă în grupă: locul 5, cel mai slab din istoria participărilor în preliminarii. 

Euro 2008 ne-a urcat de pe 26 pe 11
Calificarea la Euro 2008 şi obţinerea a două puncte în grupa morţii cu Franţa, Italia şi Olanda au dus România de pe locul 26 pe 11 în august 2008. Dar cele patru eşecuri din preliminariile CM 2010, dintre care două contra unor reprezentative mai slab clasate, Lituania (0-3) şi Austria (1-2), i-au condamnat pe "tricolori" la un "plonjon" în prăpastie.

"Avem valoare mai mare!"
"E normal că am ajuns atît de jos, am avut o campanie proastă, am ratat calificarea la Mondiale! Dar clasamentul nu reflectă întocmai realitatea, cred că avem o echipă mai valoroasă faţă de poziţia pe care o ocupă!", spune "tricolorul" Paul Codrea.

De aceeaşi părere e şi atacantul Generaţie de aur, Ilie Dumitrescu: "Era normală o asemenea scădere după ratarea calificării, după rezultatele slabe de anul trecut. Acceptăm pentru moment poziţia, dar nu trebuie să ne mulţumim cu ea!".

745 de puncte are România, în timp ce liderul Spania a strîns 1627 de puncte

Duminică aflăm grupa preliminară pentru Euro 2012
Echipa României îşi va afla duminică adversarele din preliminariile Euro 2012. Tragerea la sorţi va avea loc la Varşovia, şi va fi transmisă în direct de TVR 1 începînd cu ora 13:00. "Naţionala" se află în urna a doua valorică şi va disputa meciurile de calificare la CE 2012 în perioada septembrie 2010 şi octombrie 2011. România va fi reprezentată la tragerea la sorţi de Răzvan Lucescu, Ionuţ Lupescu, Adalbert Kassai şi Daniel Prodan.

Contează pentru CM 2014
Dacă locul în clasamentul Coca-Cola nu contează foarte mult acum, nu acelaşi lucru va fi valabil şi în viitor. Mai exact, va fi extrem de important să ne clasăm cît mai sus în ierarhia din noiembrie 2011 pentru că pe baza acesteia se vor stabili urnele valorice la tragerea la sorţi pentru preliminariile CM 2014. Pentru a urca în clasament vom avea nevoie de cît mai multe puncte în următorii doi ani.

Reacţii
"După rezultatele din ultimii ani, e o clasare realistă. Sperăm ca în viitor să fie mai bine"
Gică Popescu, fost internaţional

"E o poziţie temporară. Ce a fost a trecut, într-un an-doi, putem reveni în partea de sus a clasamentului"
Ionuţ Lupescu, director general FRF

"E rezultatul campaniilor ratate. N-am fost niciodată o superputere, dar eram temuţi, respectaţi. Cu victorii o să remediem situaţia"
Daniel Niculae, atacant România

"Locul al 38-lea? Nu putem contrazice aritmetica, din păcate. Aritmetica Blatter. Astea sînt rezultatele"
Cornel Dinu, fost internaţional

"Nu trecem deloc printr-un moment bun! Am pierdut foarte multe puncte în campania trecută de calificarea, de aceea sîntem atît de jos! Dar putem reveni în top!"
Miodrag Belodedici, fost internaţional

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (44)
pedrogar
pedrogar  •  04 Februarie 2010, 15:57

Nu prea vad nici o iesire din mediocritate in viitorul apropiat, poate pe viitor, sa speram.

razwan_vs
razwan_vs  •  04 Februarie 2010, 15:25

si tot o sa coboram cu jucator de-al de mutu :))

skrilla
skrilla  •  04 Februarie 2010, 15:09
Postat de pe 04 Februarie 2010, 14:51

In plus si adversarii sunt mai tari. Noi nu putem accepta chestia asta, multi traiesc din gloria Generatiei de Aur, uitand ca nici ea nu a fost o super-putere si ca acel loc 3 e cam la fel de mincinos, tinand cont ca nu am invins decat Anglia si Argentina din echipele de top ale lumii in tot "mandatul" lor. Franta ne-a batut, pe nemti nu i-am batut, Spania ne-a batut...Multi nu pot sa accepte adevarul dar in acest moment multe echipe africane de exemplu ne surclaseaza.

Dupa esecurile din ultimii ani locul pe care il ocupam este justificat.Am ajuns sa consideram ca o calificare la un campionat european este o performanta si ca am invins Spania intr-un meci amical.Este adevarat ce spui legat de Generatia de Aur,nu a fost chiar o super-putere,dar spre deosebire de generatia actuala,nu ne facea de rusine.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează
Close