GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  SUPERLATIVELE GSP 2011

Contra povesteşte despre mîndria de a deveni cel mai bun fotbalist în 2001: ”Mi-a ieşit tot!”

Articol de - Publicat vineri, 16 decembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 15 decembrie 2011 20:12

”Guriţă”, care pregăteşte acum echipa a treia a lui Getafe, cu puşti de 17-18 ani, crede că explozia lui Torje din 2011 îl recomandă pentru primul loc în Ancheta GSP

Hagi&Popescu, 13 trofee împreună, înseamnă cuplul care a pus stăpînire pe Ancheta GSP în anii '90. Plus, finalul, la întretăierea mileniilor, în 2000, cînd "Regele" a obţinut cel de-al şaptelea titlu de fotbalist al anului. Iar omul care a preluat imediat ştafeta de la cei doi titani s-a numit Cosmin Contra, cîştigătorul din 2001: "Să fii ales cel mai bun imediat după Hagi şi Popescu e un lucru extraordinar şi un sentiment special. Dar a fost şi răsplata muncii mele!".

Fundaşul golgeter
Ieri, în ziua cînd a împlinit 36 de ani, Contra a rememorat cu emoţie clipele din 2001 care l-au urcat în vîrful Superlativelor: "Am avut finala de Cupa UEFA cu Alaves, locul 6 în Primera, transferul la Milan şi desemnarea de către forul continental drept cel mai bun fundaş dreapta din Europa. Mi-a ieşit practic tot, de la un capăt la altul, în acel an. Am dat chiar şi vreo 12 goluri în campionat şi în cupele europene, plus cîteva pase decisive, aşa că am putut să iau faţa mijlocaşilor sau atacanţilor, care cîştigă de obicei".

Şi un regret: "Mi-a părut rău că la Milan am stat apoi doar un campionat. A fost cea mai mare greşeală pe care am făcut-o! A trebuit să iau o decizie foarte rapid, în doar 24 de ore, la 4 dimineaţa, şi am hotărît atunci să merg la Atletico. Numai că echipa venea după doi ani în Segunda, iar lucrurile nu erau acolo chiar roze".

"Torje a avut un salt impresionant"
Iar 2011? "Torje mi se pare fotbalistul anului. A înregistrat un salt extraordinar, e la o formaţie aflată în frunte în Serie A, iar traiectoria lui a fost constant în creştere. Chivu trebuie să fie şi el în top, chiar dacă a traversat şi perioade mai puţin faste. Dar e om de bază la Inter, într-un campionat solicitant, iar asta nu e simplu de realizat. La antrenori, prietenul meu Dan Petrescu a demonstrat că e un tehnician de valoare, ajungînd încă din primul sezon după promovare pînă în play-off-ul pentru titlu în Rusia".

Pentru cel mai bun străin din Liga 1, Contra merge pe mîna lui Wesley: "Mai trebuie explicat ceva la cîte goluri a marcat pentru Vaslui? Apoi, mie-mi place mult şi de Bozovici, dar şi de Cadu".


14 trofee au cîştigat fundaşii în Ancheta GSP: Gh. Popescu (6), Dinu (3), Chivu (3), Sameş (1), Contra (1)

Topurile lui Contra pentru 2011
Fotbalistul anului
1. Torje
2. Chivu
3. Zicu

Antrenorul anului
1. D. Petrescu
2. D. Munteanu
3. Hizo

Stranierul anului
1. Wesley
2. Bozovici
3. Cadu

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Superliga
Nu s-a văzut la TV » Haos imediat după Dinamo - Botoșani: ce s-a întâmplat pe „Arcul de Triumf”
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (1)
leroiv72
leroiv72  •  17 Decembrie 2011, 17:20

mai traiesti,gurita? =))=))=)) da, din amintiri, din ce se vede...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează