Articol de GSP - Publicat joi, 19 martie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 20 martie 2015 11:54
Arena Naţională n-a reprezentat o afacere pentru Primăria Bucureşti, deşi după construirea acesteia mai multe formaţii şi-au disputat jocurile din cupele europene şi din campionat pe acest stadion.
Încasările din chiriile primite nu au acoperit nici măcar jumătate din cheltuielile de întreţinere. Unul dintre motivele principale pentru care Arena Naţională "nu-şi face toţi banii" este suma prea mare cerută la închirierea stadionului, aproximativ 60.000 de euro pentru un eveniment!
Acesta fiind şi principalul aspect luat în calcul de organizatorii Cupei Ligii, care s-au reorientat şi ar putea programa finala noii competiţii pe stadionul Astrei, deşi Arena Naţională era stadionul pe care toţi şi-ar fi dorit să joace.
În 2013, stadionul a fost închiriat de 37 de ori, iar în 2014 numărul evenimentelor a scăzut pînă la 20, anunţă stiriletvr.ro. "90 de minute de lumini aprinse în stadion, minim, înseamnă plata iluminatul public pe cartierul Pantelimon pentru o lună de zile", spunea în iulie 2011, primarul general Sorin Oprescu.
BILANŢ ANUAL 2011-2014 ARENA NAŢIONALĂ
SITUAŢIE MULTIANUALĂ 2011-2015
Arena Naţională ar fi trebuit să aibă cafenele şi magazine deschise şi atunci când nu sunt meciuri. Spaţiile sunt însă goale. Sistemul e folosit cu succes de stadioanele din străinătate.
"Făcînd evenimente, însă, de tot genul şi tot anul, pe cît posibil banii daţi pe stadion se amortizează mai repede", anunţa primarul, dar de atunci în afară de două concerte, cel mai mare stadion din Bucureşti nu a organizat evenimente din care muncipalitatea să încaseze bani!
Presa internațională vuiește după ce România - Kosovo a fost abandonat: „Haos!”