Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Băieţii Unchiului Sam au crescut!

Tabloidul londonez Daily Mirror, care tipăreşte aici pe durata Cupei Mondiale, a detonat o bombă înaintea meciului Anglia-Statele Unite. Nu doar a insinuat, ci a scris de-a dreptul că Anglia nu va învinge deoarece „Scoţianul Sir Alex Fergusson l-a ajutat […]

luni, 14 iunie 2010, 3:56

corespondenta2.jpgTabloidul londonez Daily Mirror, care tipăreşte aici pe durata Cupei Mondiale, a detonat o bombă înaintea meciului Anglia-Statele Unite. Nu doar a insinuat, ci a scris de-a dreptul că Anglia nu va învinge deoarece „Scoţianul Sir Alex Fergusson l-a ajutat pe USA boss să înfrunte Anglia!”. Am reprodus titlul, în spatele căruia nu se afla însă mare lucru. O petardă, cum se zice, din moment ce marea dezvăluire din text era că Bob Bradley a urmărit cîteva antrenamente ale lui Manchester United, iar Fergusson l-a primit prieteneşte şi a conversat cu el preţ de o oră! Un fel de afară-i vopsit gardul, înăuntru leopardul, mult zgomot pentru nimic.

Altfel, rezultatul partidei respective, 1-1, a fost privit ca o surpriză de proporţii, specialiştii anticipînd că britanicii, socotiţi printre favoriţii competiţiei, nu vor avea probleme cu yankeii. Pe teren însă, lucrurile n-au stat aşa. Dacă gafa lui Green, portarul lui West Ham, le-a înlesnit americanilor egalarea, una oarecum norocoasă faţă de aspectul întîlnirii, aceştia au arătat ca o echipă redutabilă. Organizată, vînjoasă, dificil de îngenunchiat. Pe banca Angliei, Capello s-a agitat zadarnic ca un leu în cuşcă, după care a înghiţit în sec şi a admis, cu jumătate de gură, că „pentru debut n-a ieşit foarte rău”. Corect, nu foarte rău, dar nici foarte bine.

Ulterior, comentatorii au ajuns la concluzia că surpriza nu-i chiar aşa mare, din moment ce anul trecut, la Cupa Confederaţiilor, „naţionala” SUA a bătut-o în semifinale pe cea a Spaniei, campioana en titre a Europei! Sosit în Sud-Africa la Congresul FIFA, dar şi spre a face lobby în speranţa că ţării sale i se va încredinţa organizarea CM din 2018 sau din 2022, Sunil Gulati, preşedintele lui United States Soccer Federation, a atras atenţia că, aflat în plină ascensiune, fotbalul din New England nu mai trebuie luat la preţ de matineu. Lector în economie la Columbia University, născut în India pe 30 iulie 1959, Gulati a îndrăznit să declare într-o conferinţă de presă că „America va deveni curînd o mare putere în fotbal!”. Interesant, părerea lui coincide cu cea exprimată de Stefan Szymanski şi Simon Kuper în cartea „Soccernomics”, conform căreia Statele Unite şi Japonia vor avea în viitorul apropiat, chiar către sfîrşitul actualului deceniu, un cuvînt important de spus în lumea balonului rotund. Pe ce bază? Graţie combinanţiei dintre sănătatea şi structura populaţiilor şi, fireşte, a nivelului de viaţă ridicat.

În 1994, cînd a găzduit World Cup, America trata fotbalul ca pe un picnic, cu mingea pe post de hot-dog. Treptat însă, pe măsură ce comunităţile hispanice, africane şi europene din SUA, iubitoare de fotbal, s-au mărit, interesul faţă de soccer a crescut vertiginos. Dovezi? Prezenţa lui pe TV, îndeobşte la ESPN, canalul de limbă spaniolă, sporirea numărului de suporteri, estimat azi la 90 de milioane, transformarea campionatului, Major League Soccer, dintr-o competiţie anonimă într-una de calitate, cu ştaif. Şi mai convingător, cu 3,9 milioane de tineri jucători legitimaţi, Statele Unite ocupă acum locul 1 în scriptele FIFA!

Acestea fiind zise, recentul 1-1 cu Anglia nu mai e chiar o surpriză de proporţii. Sigur, pe team-ul uscăţivului Bradley, cu mutra lui de suferind, îl aşteaptă bătălii grele. S-ar cuveni însă să nu ne mai mirăm foarte tare dacă le va cîştiga. Băieţii Unchiului Sam încep să se maturizeze!

Comentarii (36)Adaugă comentariu

surpriza (5 comentarii)  •  14 iunie 2010, 16:16

de ce surpriza? in clasamentul FIFA cele doua echipe sunt pe locurile 8 si 14, doar 6 locuri diferenta

deceniu (5 comentarii)  •  14 iunie 2010, 16:17

Astazi suntem la sfarsitul deceniului I. poate vreti sa ziceti la sfarsitul deceniului trecut

Che Guevara (35 comentarii)  •  14 iunie 2010, 16:32

Americanii fac bine orice lucru de care se apuca. Si cand au vazut cati bani se castiga din fotbal, doar nu veti crede ca au de gand sa lase sa le scape printre degete aceasta sursa de venituri. Nu stiu care e situatia in Japonia, dar USA a investit enorm in ultimii ani. Si ceea ce au sadit la World Cup 1994 incep sa culeaga acum. au trecut deja 16 ani de atunci si niste rezultate bune ale echipei lor, vor capta interesul publicului larg din USA. Un campionat mondial organizat in America nu poate fi decat un castig si financiar si la nivel de imagine si organizare. Sa vedem daca si Africa de Sud va urma aceeasi reteta si va creste la fel de mult peste 16 ani. Japonia se pare ca este pe drumul cel bun.

MIKI II (181 comentarii)  •  14 iunie 2010, 16:44

Nu facem comentarii. Noi suntem europeni, „superiori” americanilor in toate domeniile, asa ca nu putem admite ca vor deveni o forta si in fotbal, ultima reduta europeana.

74-78 (3 comentarii)  •  14 iunie 2010, 16:58

locuiesc in chicago de 8 ani de zile. la sfarsit de saptamana ne adunam un grup de pana la 20 de romani si jucam fotbal vreme de doua ore pe terenuri (sintetic sau iarba) pe care echipele de divizia a la noi ar da orice sa se antreneze sau chiar sa joace (cat ca nu sunt tribune pentru spectatori)… si facem asta pe gratis! la fel sta treaba si cu terenurile de tenis de camp – tot gratis!!! sa nu ne miram de ce este atat de potenta aceasta natiune. copiii joaca fotbal nu in cadrul cluburilor de fotbal, ci scolile si parintii cotizeaza pentru a contracta antrenori, care sa se ocupe de partea sportiva a vietii copiilor. Sportul aici este o activitate extracuriculara, pe langa orele de sport din scoala. SI TINETI MINTE ASTA: COPII JOACA FIE CA PLOUA FIE CA E SOARE!

george (9 comentarii)  •  14 iunie 2010, 17:15

Foarte bun comentariul lui @Che Guevarra.Exact acelasi lucru aveam de gand sa scriu si eu…:)

din New Jersey (297 comentarii)  •  14 iunie 2010, 17:19

NU mi se pare o surpriza deloc , daca ne gandim ca SUA i-a batut pe Spania anul trecut cu 2-0 , care Spanie din ultimele 34 de meciuri a castigat 32 !!!….a facut un singur egal cu Italia si a pierdut singurul meci cu SUA.Am vazut la americani spirit de luptatori si daca ma gandesc ca majoritatea jucatorilor evolueaza in Europa gasim si explicatia jocului bun al americanilor , foarte impropriu spus „yankei” !!!…e ca si cum altii le-ar spune la romani „moldoveni” sau „banateni” , avand in vedere ca yankeii sunt doar in partea de nord est a americii !….eu sunt convins ca americanii vor trece de faza grupelor….go USA!!…go USA !!!……gooooooo…

sandu (4 comentarii)  •  14 iunie 2010, 18:03

si cangurii vor fi diavoli peste cativa ani

Zed (9 comentarii)  •  14 iunie 2010, 18:05

Nene Ioanitoaia, New England este unul dintre statele care alcatuiesc SUA, nu intreaga tara in sine. In rest, ce sa zic – in afara de darzenia pe care a mentionat-o si domnia ta, nu prea am vazut nimic la americani. Raman la parerea ca e vorba, mai degraba, despre neputinta englezilor de a marca, decat despre faptul ca americanii se pricep tot mai mult la fotbal. Intr-o zi buna – si intr-un meci cu miza -, orice echipa de top le da clasa.

dan (14 comentarii)  •  14 iunie 2010, 18:22

3.9 mil jucatori??? asta inseamna cca150 mii de echipe cam 3000 in fiecare stat asta e bullshit cred ca au pus si echipele de cartier unde parintii platesc sa joace niste copii care nu au nimic in comun cu soccerul si sunt antrenati de un parinte(voluntar) echipe care dupa un meci pierdut cu 20-0 li se spune „Good Game” unde copii indiferent de valoare joaca in mod egal ca de toti platim la fel.Niciodata USA nu va ajunge la nivelul Angliei a fost o surpriza si atita tot.
La Cupa Confederaţiilor spania a venit in vacanta americanii jucau de parca era meciul vietii .
Si mai e ceva FIFA da fonduri federatiilor si in functie de jucatorii legitimati asta cu 3.9 mil e o gaselnita sa mai ia niste bani,copii aia habar nu au ca ei sunt jucatori legitimati care conteaza in calculul FIFA .
Baseboll,Basketball,Fotbal American,Hockey astea sunt sporturile de echipa care fac bani in america restul nu conteaza

Marmorosblanc (2 comentarii)  •  14 iunie 2010, 18:30

Nene Zed,

New England e un grup de 6 state pe Coasta de Est, nu e un stat. Statele din new England sunt: Connecticut, Massachusetts, Rhode Island, Vermont, New Hampshire, si Maine. Nu te mai da rotund pe forumuri daca nu stii despre ce vorbesti.

daniel n (7 comentarii)  •  14 iunie 2010, 18:38

Americanii au crescut fantastic in ultimii ani. Nu stiu daca meritau egalul obtinut cu Anglia, dar au jucat pe alocuri, un fotbal chiar frumos. Sa nu uitam ca au avut si o bara la 1-1. Au un portar bun, o aparare puternica, un mijloc intelept si un atac extrem de rapid. O echipa buna. Sper sa confirme in urmatoarele meciuri.

student (2 comentarii)  •  14 iunie 2010, 18:39

D’le Ioanitoaia, ESPN nu e canal spaniol… e principalul canal de sport din US, un fel de Eurosport de 10 ori mai bun:)) si numele vine de la Entertainment Sports Programming Network… un simplu search pe google si puteti valida cele de mai sus

raison @ Andrei (27 comentarii)  •  14 iunie 2010, 18:44

ESPN nu este un „canal de limba spaniola” ,au si o versiune de limba spaniola intradevar,ESPN Deportes,dar este cel mai important canal de sport din USA , de fapt trei canale : ESPN , ESPN 2 si ESPN Classic

Florin Savin (1 comentarii)  •  14 iunie 2010, 19:09

Locuiesc in una din suburbiile din Chicago de peste 10 ani de zile. Nu stiu exact cum au estimat ei numarul de jucatori, dar cu siguranta pot sa va spun ca sunt o multime de jucatori. Se pare ca comentariul lui Dan este cam malitios. Eu am fost unul din antrenorii voluntari in orasel nostru pentru o perioada de peste 7 ani. Am antrenat copii incepand de la clasa I a si pana in Clasa a VII a. Intr-un oras de 75000 locuitori erau in jur de 65 de echipe (incluzand fetele) la nivel de „amatori” pentru juniori. Existau si 3 echipe de „profesionisti” pentru juniori din randul carora au iesiti cativa fotbalisti care joaca sau au jucat prin Anglia si in echipa nationala a SUA. Intradevar am platit pentru organizarea acestor campionate, dar suma a fost modesta ($39) pentru 10 meciuri. In aceasta suma au fost incluse terenurile (probabil mai bune decat majoritatea echipelor de prima liga din RO), arbitrii si cate un tricou.
Am avut ocazia sa antrenez copii foarte dotati, dar si mai putini dotati, dar cu o mare vointa de a progresa.
Cei dotati au avansat in cluburile de elita pentru junior (in urma selectiilor) in care au antrenori profesionisti provenind din toate colturile lumii! Cei mai putini dotati au avut ocazia sa experimenteze un sport care este foarte popular si trendy in SUA.
SUA este de mult peste Anglia, rezultatele ultimelor Mondiale sunt de parte lor. Englezii au avut talente, dar niciodata (cel putin incepand din 1966) o echipa nationala puternica. Romanii au batut Anglia aproape tot timpul.
Apropo de Cupa Confederatiei, faptul ca ei au luptat este o calitate si nu un defect. Mi-as dori enorm de mult ca si echipa Nationala a Romaniei sa lupte asa in amicale.
Fotbalul nu este sportul numarul 1 in SUA si nu va fi nicodata, dar creste in popularitate si in calitate. Oamenii aici sunt perseverenti si sunt convins ca nu peste mult timp vom vedea SUA in fazele foarte avansate ale competitiilor internationale.

Los angeles (1 comentarii)  •  14 iunie 2010, 19:35

Americanii sunt o natiune cu mentalitate de invingatori. Fie ca le place la europeni sau nu americanii vor fi in topul fotbalului pentru ca ei nu concep altceva. Nu stiu sa piarda si au de unde alege. Nu sunt inca acolo dar rezultatul cu Anglia nu a fost chiar soc. AU jucat disciplinat cu un mijloc bun si s-au aparat destept (Rooney n-a atins mingea in careu pina in minutul 70). Avem portari extraordinari si vointa de fier.

Catalin B. (9 comentarii)  •  14 iunie 2010, 19:39

Locuiesc in Los Angeles, California.Urmaresc de citva ani buni evolutia fotbalului de aici,din USA. Sa stiti ca a crescut foarte mult,si continua sa progreseze.Inca nu e la un nivel foarte ridicat,dar va spun eu ca in 5-6 ani,USA va deveni o echipa foarte puternica,o candidata la titlul mondial. Poate unii vor spune ca debitez prostii,dar….In rest,toate cele bune si „GO LA GALAXY”.

dan (14 comentarii)  •  14 iunie 2010, 19:44

@ Florin Savin
Florine sa fim seriosi 3.5mil de jucatori legitimati este o enormitate.Cum sa consideri jucator copii care joaca in cele 65 de echipe de care vb tu? da din cele 3 echipe profesioniste sunt de acord dar aia sunt 65-70 de jucatori. Baseballul care dupa mine e No 1 aici nu are atitia jucatori legitimati.Cit despre faptul ca SUA e peste Anglia LA FOTBAL nu prea am cum comenta dar stistica un lucru f drag americanilor nu-ti prea da dreptate. mor cind aud de vointa si determnare brazilienii nu u nici una nici alta dar au TALENT si sunt de 4 ori campioni mondiali joaca din placere au bucuria de a juca si asta nu se poate compensa nici cu vointa nici cu determinare .
daca ar conta vointa si determnarea probabil Japonezii si Coreenii ar fi campioni mereu dar cum nu prea conteaza uite ca trecutul de grupe e maxim.

valeriu (38 comentarii)  •  14 iunie 2010, 19:56

INDISCUTABIL „SOCCERUL’ SE TRAMSFORMA PE ZI CE TRECE IN FOTBAL ,IAR LA NOI FENOMENUL ESTE INVERS SI DIN CAUZA LUI LUPESCU SI R.L. , DAR NU NUMAI . CE
NOROC CA IN S.U.A. NU EXISTA ASA DECIDENTI IN
POSTURI ESENTIALE !

caltabos meru (1 comentarii)  •  14 iunie 2010, 20:26

Nationala Sua este una de jucatori luptatori care nu renunta niciodata!pregatirea fizica e ireprosabila si baietii dau tot ce pot!vor lupta in fiecare meci chiar daca vor si pierde la un moment dat!

Mihai (1 comentarii)  •  14 iunie 2010, 20:39

Stau in zona Atlanta de peste 13 ani si pot spune ca intradevar se joaca din in ce mai mult si sunt din in ce in ce mai multi jucatori. Totusi diferenta dintre Europa si USA este f mare. In Europa, mai ales in Anglia, Spania, Italia, Germania etc. juniorii sunt invatati sa joace tactic inca de la 10 – 12 ani pe cand aici in USA tot ce zic antrenorii este: „Let s have some fun!” Pana la 18 19 ani cand mai invata si indicatii tactice tot ce fac este sa dea cu piciorul in minge si sa alerge de nebuni. Eu cred ca in urmatorii 20 sau 30 ani USA nu o sa castige campionatul mondial decat daca se investeste si in antrenori care nu ii pun pe juniori sa alerge doar ca descreieratii. Fotbalul nu se joaca doar cu mingea la picior.

alin (1 comentarii)  •  14 iunie 2010, 20:47

Florin Savin, introdu in lista ta de mess id-ul wildchild_isto, te rog. as dori sa te intreb cate ceva despre sua ca tara. ms

ahaha (140 comentarii)  •  14 iunie 2010, 20:56

optimism si atat. europa si america de sud nu vor fi ajunse in veci de restu lumii. poa sa faca americanii ce vor ei, talentul brazilienilor si argentinienilor e unic, iar rigurozitatea tactica si stiinta europenilor sunt niste deziderate imposibil de atins pur si simplu pentru ca le lipseste traditia. americanii nu stiu sa piarda, aud pe la niste genii de aici..zau? ba, voi n-ati auzit de vietnam?

din New Jersey (297 comentarii)  •  14 iunie 2010, 21:45

ZED@ nu stiu de unde ai scos tu ca New England este un …..stat american !!!???….mai bine „taceai” ca asa te-ai facur de RAS !!!:)))….New England este o regiune care acopera mai multe state in nord est`ul Americii !!!…Maine, New Hampshire, Vermont, Massachusetts, Rhode Island si Connecticut.Asa ca in viitor sa te dai mai destept decat esti doar cand esti….bazat pe ceva !….pana atunci ……GO USA !!!!….GO USA !!!!!….GOOOOOOOOOOOOOO…..pacat ca nu pot sa strig….HAI ROMANIA !!!!….poate , peste 4 ani…..

Gili (1 comentarii)  •  14 iunie 2010, 21:59

Asa este, americanii au toate atuurile ca sa devina o forta in fotbal, felicitari domnule Ioanitoaia pentru modul profesionist cu care ati acoperit acest eveniment sportiv extraordinar, nu am ratat nici un articol, le savurez pe toate cu o mare incantare.

nime.n.lume (36 comentarii)  •  14 iunie 2010, 22:00

Daca s-ar juca anul acesta, ce pronostic ait da la un Romania – SUA?
Apoi sa vorbim despre nivelul fotbalului in SUA si despre viitorul lui.
Comparati cu Romania.

sandmann (13 comentarii)  •  14 iunie 2010, 22:58

mi-a placut asta : „pe […]Bradley, cu mutra lui de suferind…” :)))))))
esti si comic nea Ovi!

serban (3 comentarii)  •  14 iunie 2010, 23:22

E greu ca sistemul american de competitii de la liceu si colegii, urmat de draft in major league sa dea gres, fie vorba si de fotbal. Cat timp ai un plan si te tii de el, e greu sa nu realizezi ceva.
Eu stiu o tara in care majoritatea facultatile nu au terenuri de fotbal si de tenis…suna cunoscut?

adrian (1 comentarii)  •  14 iunie 2010, 23:32

nu ne mai comparam cu americanii la fotbal, ne-au depasit si distanta valorica se va mari din ce in ce mai mult.. in timp ce noi lasam bagabontii sa ne conduca fotbalul, conducatorii americani in 98 au facut un proiect p 20 d ani cu scopul ca in 2018 sa atace trofeul world cup. si de la mondial la mondial usa arata tot mai bine, in timp ce romanasii sunt din ce in ce mai ‘smecheri’

petre stelistu (51 comentarii)  •  14 iunie 2010, 23:57

Cati jucatori,care au fost pe teren in meciul cu Anglia,joaca in campionatul american?Chiar daca liga lor nu e atat de tare,jucatori au,pentru a forma o echipa destul de buna si cred ca a fost cel mai frumos meci,cel cu Anglia, pana acum de la CM.In Europa,datorita banilor,fotbalul a inceput sa scada ca spectacol.Inter Milan,castigatoarea CL, e un exemplu.

corectorul (66 comentarii)  •  15 iunie 2010, 0:25

Campionatele Mondiale nu se joaca in Irak sau Afganistan, ca sa plece americanii favoriti din start!Fotbalul mai trebuie si gandit,nu doar dai cu bata in minge si fugi ca sa nu te pocneasca cu ea in… spate.asta e alt sport!unchiul Samoila sa-si vada de oina lui!

The Poet and the Pendulum (2 comentarii)  •  15 iunie 2010, 0:44

In viitor fotbalul va depasi popularitatea sporturilor americane (baseball, american football, hockey, basketball), chiar in Statele Unite.
Fotbalul este un virus, care odata intrat intr-o natiune, atrage toti oamenii.

ce (10 comentarii)  •  15 iunie 2010, 1:02

Am sperat la meciul Anglia-SUA ca la o izbăvire. Iar atmosfera de început, de la intonarea celor două imnuri maiestuoase, “God save The Quinn” şi “The Star spangled banner“, părea că nu va dezamăgi. Zecile de mii de britanici în special şi cele câteva de mii de fani americani au cântat cu o ardoare specifică versurile, făcându-mă să simt că, pe parcursul meciului, voi regăsi în tribune măcar o parte din spiritul ce însufleţeşte “Anfield“, “Old Trafford” sau noul “Wembley“. Dar, la câteva momente după fluierul de start, din nou… acelaşi… VVVVVVVZZZZZZZZZZ!!!!!… aiuritor zumzet de vuvuzele. AAAAHHHHH!!! Am crezut că-mi smulg părul din cap şi timpanele din urechi! Totuşi, Anglia-SUA a oferit poate cel mai electrizant spectacol fotbalistic de până acum. Englezii au deschis scorul încă din minutul 4, prin căpitanul de conjunctură, Steven Gerrard (după accidentarea şi rămânerea acasă a lui Rio Ferdinand), spre disperarea fanilor din Insulă care pe transmisia tv au surprins în direct doar euforia jucătorilor de după gol căci, pe parcursul fazei din care s-a înscris, se difuza un calup publicitar. Americanii au surprins apoi atât spectatorii, cât şi telespectatorii şi, foarte probabil, majoritatea specialiştilor prin dezinvoltura cu care au evoluat. Cu un Landon Donovan în zi de graţie, inventiv şi exact în execuţii, pe care doar travaliul de Sisif al lui lui Steven Gerrard se poate spune că l-a eclipsat, americanii şi-au găsit un aliat de nădejde în portarul englez Robert Green care le-a făcut cadou golul egalizator la şutul altfel anemic al lui Clint Dempsey, din minutul 40. Că vorba aia: verde-verde acest Green, dar cam veştejit… Sigur, deşi englezii au avut câteva “mâini moarte” în teren, printre care şi vedeta Rooney, victoria putea reveni acestora dacă din cele 8 şuturi expediate pe spaţiul porţii, în vreo 6 dintre ele nu l-ar fi luat parcă la ţintă pe portarul Tim Howard. Aşa că nu mult a lipsit nici ca, la 60 de ani de la istoricul Anglia-SUA 0-1, din 29 iunie 1950, de la Belo Horizonte, cu ocazia Cupei Mondiale din Brazilia (unicul meci oficial de până în prezent dintre cele două reprezentative), când telex-urile britanice, crezând că e o eroare de comunicare, au retransmis spre ziare scorul de 10-1 pentru Anglia, yankeii să repete isprava şi să iasă triumfători din încleştarea de pe teren. Aşa că, deşi aparent neverosimil, finalmente, acest egal a fost unul echitabil. Iar dacă e să parafrazăm un clişeu, s-ar zice că americanii şi-au dorit mai mult acest egal decât englezii victoria!

din New Jersey (297 comentarii)  •  15 iunie 2010, 1:25

Nea Ioane si inca ceva….ca sa se vada ca fotbalul nu e tratat la misto in America, precum in Romania de-alde stiuncan , dan udrea , naum si restul pacalicilor de pe GSP si DIGI care doar ironizeaza , mistocareaza , azmut , instiga si sunt in cautare de scandaluri si cand nu sunt , pe ESPN(canalul care transmite CM) cei care comenteaza meciurile sunt Alexi Lalas(96 de selectii in selectionata USA) , Ruud Gullit(mai are nevoie de prezentare???) , Jürgen Klinsmann(o alta legenda vie) si alti adevarat profesionisti !!!!….la noi din nefericire sunt la GSP , DIGI , PROTV , TVR 1, Antena 1 numai caricaturi de comentatori si mascarici !!!….de ani de zile se trateaza si se comenteaza la misto si la caterinca fotbalul in Romania si pt asta am si ajuns unde am ajuns iar americanii sunt in depasire libera…n-am auzit pe ESPN nici macar cea mai mica urma de ironie sau caterinca iar totul e comentat si analizat in mod cat mai SERIOS si PROFESIONAL !!!!

dinamerica (1 comentarii)  •  15 iunie 2010, 1:46

frumos scris. dar espn nu e in spaniola… in SUA copii maninca fotbal pe paine, cred ca se joaca in scoli mult mai mult decit in Romania. Viitorul suna bine, macar din punctul asta de vedere.

Zed (9 comentarii)  •  15 iunie 2010, 16:09

@ Marmorosblanc & din New Jersey

OK, am pocit-o si eu, my bad. Dar, oricum, nu e toata America 🙂

@ din New Jersey

Pun pariu ca esti unul dintre tocilarii aia care-si rodeau unghiile de ciuda ca profesoara nu-l alegea pe el cand ridica mana sa raspunda. Anyway, nu asta e important. Este interesant, in schimb, modul in care unii – sa zicem tu – incep sa urle „Go USA!” de indata ce pun in gura prima bucata de hamburger facut „la mama lui”. Asta presupunand, intr-adevar, ca esti undeva prin New Jersey…

Comentează